Milyen gyakran használtok balzsamot, pakolást a hajatokra, lányok? Szerintetek milyen időközönként ideális?
Eddig minden hajmosáskor használtam balzsamot és pakolást is, általában hetente 2x mosok hajat (nyáron csak hetente 1x, mert nem zsírosodott a hajam). De azt olvastam, hogy ez sem biztos, hogy jó a hajnak, mert túl sok vegyi anyaggal találkozik és ennyi tápláló anyagot nem tud felvenni sem. Meg ugye lelapulhat tőle a haj, meg ilyesmik. És így idővel, már nem is fog használni az adott termék.
A héten voltam fodrásznál, most új balzsamot is fogok kipróbálni, de arra gondoltam, hogy lehet, hogy csökkenteni kellene a hajápolások számát.
Mondjuk úgy, hogy minden hajmosás után használnék balzsamot, de pakolást csak hetente, 2 hetente, ahogy a hajam igényli.
Mit gondoltok erről? Jó lenne így? Ti milyen gyakran használtok balzsamot és pakolást, és milyet?
17/L
balzsam: 0
pakolás: 0
nem használok. Néha olivát vagy mézet kenek rá, de kb. 2 évente 1x.
Én balzsamot minden hajmosás után, vagyis 2-3 naponta használok. Pakolást pedig akkor, ha eszembe jut, havonta 1-2 alkalommal. Én mindig másféle balzsamot használok, ami megtetszik a boltban. Csodát nem várok tőlük, de a feladatukat teljesítik. :)
Szerintem jó lesz a te verziód, a lényeg, hogy a hajtövekre ne kerüljön.
Persze vegyi anyag a balzsam és a pakolás, de ezek ápolásra vannak akkor is. Valójában nem ezekkel van a gond, hanem a samponokkal. Mivel azok teljesen leszedik a zsírt, a haj természetes védőrétegét és táplálóját, ezért szükség van a mesterséges pótlásra. Én most a hosszú hajról beszélek első sorban, azt kell igazán ápolni.
A haj hossza amúgy sem tud semmilyen tápanyagot felvenni, mert nem élő anyag. A termékek célja, hogy könnyen fésülhetővé és puhává tegyék. Ha csak sampon használsz, nehezebb lesz fésülni, emiatt sokkal több kárt tesz a hajban a fésülés. Pakolást és balzsamot felesleges egyszerre használni, valamelyiket minden mosásnál célszerű. Én minden mosás után használom valamelyiket. 3 naponta mosok hajat. Ezen kívül minden nap teszek hajvégápolót vagy kifésülősprayt a hajamra. Egészséges, nagyon dús és combig ér. Szóval erősen kétlem, hogy ártanának az ápolószerek. (Persze meg kell venni a jobb minőséget, ki kell tapasztalni mi válik be.)
Minden hajmosáskor használok valamit, felváltva: egyik alkalommal pakolást, másik alkalommal balzsamot.
Illetve 2 hajmosás között használok Gliss kur spriccelős balzsamot, amit nem kell kimosni, attól puha lesz a hajam:)
Köszönöm a válaszokat! :)
Néhány hete - kb. mióta kiírtam a kérdést - felváltva használok balzsamot és pakolást. Hetente mosok hajat, így egyik héten balzsamot, másik héten pakolást használok. A hajam puha, selymes, egészséges tapintású. Ha hétközben kezdene a vége kiszáradni használok gliss kur fújós sprayt vagy hajvégápolót. Ettől rögtön ápoltabb lesz a hajam.
Szóval örülök, hogy így is milyen jó puha, egészséges a hajam. Ezért maradok is ennél a verziónál, mert olcsóbb. Bár egészen biztos, hogy azért is jó puha hajam, mert egyre ritkábban vasalom, inkább csak próbálom beszárítani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!