Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Télen hogy hordod a gyereket...

Télen hogy hordod a gyereket oviba, bölcsibe? (Kocsi nélkül)

Figyelt kérdés

Március óta jár a lányom, eddig jó volt bicajjal, 2 km oda 2 vissza..

De ma már kezdett nagyon hideg lenni de még az út járható. Ha esik hó vagy valami akkor is lehet bicajjal menni? Vagy ti olyankor hogy viszitek?

2021. okt. 15. 07:50
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, nekem meg nem ment az értelmező olvasás. 29. voltam.
2021. okt. 15. 18:01
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Max visszafele bicajozol. Gyerek nelkul megis masabb hoban.
2021. okt. 15. 20:37
 33/41 anonim ***** válasza:
18%

Lehet hogyha megoldható, akkor én azon a pár napon nem vinnem inkább, hanem maradnék vele otthon.

Szerencsére nekünk nincs ilyen gond, van autónk, azzal viszem őket az 1,3 km-re lévő oviba, suliba. Előfordult egyszer hogy reggel a nagy hidegben nem indult be a kocsi, akkor elsetaltunk, de ez kivételes eset volt. Minden nap nem csinálnám mert ertelmetlennek tartom hogy gyalogoljak 25 percet, mikor kocsival 2 perc az út. Így nem kell a gyerekeknek sem hajnalok hajnalán felkelni hogy odaerjunk.

Sajnálom, hogy neked a kocsi nem opció, így tényleg nehéz. Én még akár azt is csinálnám hogy vennék egy nagyobb sulyra tervezett babakocsit és abban tolnam el. Mégiscsak haladosabb mint ha gyalogol és nem is annyira csuszasveszelyes mint biciklin.

2021. okt. 15. 21:11
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Én most tervezek kerékpár utánfutót venni. Ez esetleg nem opció neked?

Ilyen:

[link]

2021. okt. 15. 21:40
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

34-es vagyok.

Én sem vezetek, de én önszántamból döntöttem így. Amúgy van autónk. Férjem vezeti. De nagyon sok helyre kell szaladgálni a gyerekkel fejlesztésre, és nem mindig jön jókor a busz.

A taxi meg nagyon drága hetente 4x oda-vissza.

Szóval utánfutó mellett döntöttem.

Beleül a gyerek, még csak meg se ázik.

A jófogáson van 20-25ezerért alig használt is.

2021. okt. 15. 21:43
 36/41 A kérdező kommentje:
Ha nagyon rossz idő beáll elsősorban ha tudom megoldom pár hét home offical/ a férjem variál pár hétre a munkarendjén, és viszi ő, száraz időben ok lesz a bicaj. Bundazsákot amit ajánlottak szerintem veszek. Tolni sem rossz végülis ha muszáj.
2021. okt. 15. 21:45
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
Tolni szerintem nehezebb. Nem tudom, hogy hány kiló a gyereked. Nekem egyik 13, másik 16 (nyilván nem egyszerre viszem őket), de a kisebbet se bírom tolni, mert egyszerűen tolva szar a súlypont és borulékony a bicikli. Míg ha tekerem nincs gond.
2021. okt. 15. 22:00
 38/41 A kérdező kommentje:
13 ő is :)
2021. okt. 15. 23:48
 39/41 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Látom, egy kicsit félreértettem, azt hittem, a gyerek is kis biciklit teker. De a lényeg ugyanaz, fel kell öltözni.

És sokat jártam télen melóba bringával, az 9 km oda + 9 vissza. Hóban is. Ha csak havas az út, akkor jól tapad a kerék, egyáltalán nem csúszik. Akkor van gond, ha alatta jeges. Pl volt egy kis olvadás, de másnapra visszafagy. Ez ritka. Útnakindulás előtt kimész gyerek nélkül, tekersz pár métert, fékezel egy nagyot, majd meglátod, hogy milyen az út és tudsz-e biciklizni, aztán eldöntöd. De mondom, a sima hó tapad, nem csúszik.

2021. okt. 16. 08:32
 40/41 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem mostanában nem is szokott hó lenni csak pár nap / tél. Jég azért gyakrabban előfordul.
2021. okt. 16. 08:40
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!