Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Télen hogy hordod a gyereket...

Télen hogy hordod a gyereket oviba, bölcsibe? (Kocsi nélkül)

Figyelt kérdés

Március óta jár a lányom, eddig jó volt bicajjal, 2 km oda 2 vissza..

De ma már kezdett nagyon hideg lenni de még az út járható. Ha esik hó vagy valami akkor is lehet bicajjal menni? Vagy ti olyankor hogy viszitek?

2021. okt. 15. 07:50
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
77%
Gyalog mentünk vagy kismotorral, 15-20 perc volt gyerekkel.
2021. okt. 15. 08:34
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Én melóba jártam kb ilyen távolságba bringával. Télen is, csak jól fel kell öltözni. Esőben is, arra vettem egy ritka ronda esőnadrágot magamnak. :) Ha hó volt, vagy jég, akkor sajna maradt a gyaloglás, azt nem vállaltam be, ilyenkor elindultam hamarabb jobb híján. De ez kb 2-3 nap egy évben.

Az ovi kicsit közelebb van hozzánk, szintén nincs értelmes tömegközlekedés arrafelé, de annó igyekeztünk úgy venni házat, mivel nekem nincs jogsim, és tudtuk, hogy nem is lesz, hogy sétatávban legyen ovi-suli-orvosi rendelő és buszmegálló Pest felé, akár nekem dolgozni, akár később a gyerekeknek a középiskola miatt.

2021. okt. 15. 08:36
 13/41 anonim ***** válasza:
90%
A bicikliülésbe én vettem anno egy spéci, amolyan bundazsákot. Olyan, mint ami a babakocsiba van, csak nagyobb. Mert én nem fáztam, mert tekertem, de a gyerek csak ül mozdulatlanul. A biztonsági övnek megfelelő lyuk is van rajta. És persze nem mentem gyorsan, így nem volt vészes a menetszél. Még jót is tesz az immunrendszernek, ha a hidegben is tölt kint az ember időt. 2 km nem nagy táv.
2021. okt. 15. 08:39
 14/41 anonim ***** válasza:
86%

13, Megkérdezhetem, hogy milyen bundazsákotok volt?

Pont tegnap jutott eszembe, hogy télre be kellene kötni, de a Hamax bicikliülésünk pont nem úgy vannak a pántjai. 5 pontos és felül fix...

2021. okt. 15. 08:57
 15/41 anonim ***** válasza:
83%

Most hirtelen nem találom a neten, a pontos nevére sem emlékszem, 10 éve volt. :) Még a vaterán vettem.

Talán mintha szánkóba való lenne eredetileg, de megpróbálok utánanézni.

2021. okt. 15. 09:21
 16/41 anonim ***** válasza:
80%

Hát nem sikerült megtalálnom a pontos nevét.

Fazonban így nézett ki:

[link]

Egyébként szerintem megvarratni is meglehet, mert egy vastag termo anyag volt, mint egy hálózsák. Kiterítettem az ülésbe, átbújtattam a bizonsági öv csatját alul. Felül két sarkán lévő gumis pántot az ülésre rögzítettem. Mehet bele a gyerek, bekötés, majd a lábait is beleigazgatva végigcipzároztam.

Ezeréves üzeneteim közt megtaláltam egy képét

[link]

2021. okt. 15. 09:42
 17/41 anonim ***** válasza:
80%

Nekem sok 2 km, ha utána hazamész az már 4 km, vissza a gyerekért 6 km, haza 8 km, az már egy közepes túra.

A bölcsi nekünk 1,5 km lett volna, ezért sem járt. Ovi 300 méterre van.

2021. okt. 15. 09:55
 18/41 A kérdező kommentje:
Persze, akinek van család hogy Budapesten meg Szegeden meg nagyvárosban házat vegyen neki meg adjon önerőt annak persze megy olyan helyre szülni, aki meg nem kap 500 forintot sem senkitől, annak marad a kompromisszum. Amúgy Gyömrőnél vannak jóval rosszabb helyek a világon, nem valami szabolcsi zsákfaluba szültem, ha arra várunk hogy Pesten vegyünk házat lakást akkor olyan 60 éves koromra tudtam volna szülni..
2021. okt. 15. 10:08
 19/41 A kérdező kommentje:
#5 Kell a mozgás, du nem is gáz, de mikor menni kell reggel munkába időre nagyjából akkor azért annyira nem jó andalogni.
2021. okt. 15. 10:09
 20/41 A kérdező kommentje:
Köszi a normális válaszokat , végülis száraz hidegben valóban jó a bicaj.. :) Aztán ha nagyon rossz idő lesz lehet elmegyek pár hét home officeba.
2021. okt. 15. 10:11
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!