Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Télen hogy hordod a gyereket...

Télen hogy hordod a gyereket oviba, bölcsibe? (Kocsi nélkül)

Figyelt kérdés

Március óta jár a lányom, eddig jó volt bicajjal, 2 km oda 2 vissza..

De ma már kezdett nagyon hideg lenni de még az út járható. Ha esik hó vagy valami akkor is lehet bicajjal menni? Vagy ti olyankor hogy viszitek?

2021. okt. 15. 07:50
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
94%
Biciklivel sosem jártam. A nagyot gyalog vittem (10 percre volt a bölcsi), a kicsivel tömegközlekedek.
2021. okt. 15. 07:54
 2/41 anonim ***** válasza:
8%

Itt jön az hogy addig nem vállalok gyereket amíg nincs pénzem kocsira pl. Na mindegy

Tömegközlekedj

2021. okt. 15. 08:03
 3/41 anonim ***** válasza:
89%

A bölcsi, ovi mellettünk van, de fejlesztésre biciklivel hordom az egyiket, 2,3 km*2.

Télen is simán megyünk addig amíg nem jeges, ami itt szinte sosincs. Buszra kell várni minimum 8-10 percet alkalmanként. Biciklivel pedig ott vagyuk összesen 15 perc alatt a lámpákat is beleszámítva. Nem mindegy.

2021. okt. 15. 08:06
 4/41 anonim ***** válasza:
84%
Mi néha megyünk télen is bringával. Azt kell megnézni, hogy a kereke nem csúszik-e a havon. Ritka, de van olyan fajta kerék, bár az inkább felnőtt bicikliknél jellemzőbb. Az pár ezer forintos csere. Amúgy meg kesztyű, sapka, sál. A tekerésben kimelegszik, fázni max 2 percig fog az elején, de az se biztos. A sálat teheted az orra elé is, ha nem zavarja.
2021. okt. 15. 08:08
 5/41 anonim ***** válasza:
76%
Elsétálunk minden nap oda-vissza, a 2 km egyáltalán nem olyan sok, hogy ezen problémázni kellene, max. fél óra, ha a gyerek lassan megy is. Ennyi mozgás a szabadban kell neki is, meg nekem is.
2021. okt. 15. 08:11
 6/41 A kérdező kommentje:

#2 Van kocsink, ezt benézted, ha ennyire bele akarsz menni, egy X5ös BMW-nk van, de nincs jogsim és nem is lehet egészségügyi okok miatt valszeg soha..ez van

Akkor sose vállalnék gyereket?

Gyömrőn lakunk, nincs tömegközlekedes

2021. okt. 15. 08:14
 7/41 anonim ***** válasza:
27%

Olyan helyre költöztünk eleve, hogy minden a "szánkban" van. Bölcsi, ovi, orvos, iskola.

Az ovi 2 perc, velünk szemben van.

Úgyhogy gyalog.

2021. okt. 15. 08:23
 8/41 anonim ***** válasza:
82%

#2. Te aztán jó nagy bunkó vagy, 0 ésszel.

Képzeld el mi 2 autót fenntartunk és nekem nincs jogsim. Nem is szeretnék. A gyereket mégis jobbára én hozom-viszem. Tyűha…. Megállt az élet, ja nem.

Kérdező!

Ha tud ennyit sétálni akkor nagyon rossz időjárásnál szerintem gyalogos közlekedés, egyéb esetben mehet a bicikli.

Én is így csináltam, nem fázott meg ez miatt soha. Jól fel kell öltöztetni, ha esik overall vagy esőkabát. Nem olyan nagy táv, hogy különösebb gond legyen.

Nagy hóban nem ülnék biciklire, az veszélyes szerintem, de olyan már volt, hogy szállingózott és úgy mentünk :)

2021. okt. 15. 08:27
 9/41 anonim ***** válasza:
29%

2-esnek egy picit akkor is igaza van..

Ha nem is a kocsival, hanem azzal, hogy ha ez így áll, akkor olyan helyre kell családot alapîtani, ahol nem gond,ha nincs auzó vagy jogsi.

Nem bántás!

Csak tény..

Eddig én ha olyan volt eltoltam babakocsival is.. volt hogy hóban terhesen ( amikor elindultunk csak szemerkélt a hó.. és nem oviba mentübk, csak olyan távolsàgra)

Egyébként amíg nem volt saját autóm, mmint nekem is egy nemcsak a fétjem által használt, addig vagy valaki vitt, ha dolgom volt, vagy az időjárás függvényèben nem mentünk, ha nem volt muszáj..

Mire ovi lett, addigra lett autóm pont az általad említettek miatt.

Bicikli nem volt opció, 2 gyereket nem tennék rá, plusz a terep sem alkalmas.. örülök, ha egymagam feltekerek.

De a gyerekek nekem nem a körzetes oviba járnak, ez 3,5 km.

Körzetes esetén csak átsétálnánk kabàtban/ overàlban.. 1 utcára van

2021. okt. 15. 08:28
 10/41 anonim ***** válasza:
85%

Amikor ovis volt a gyerek nekem se volt jogsim.

Biciklivel hordtam.

Jól felöltöztettem.

Sok anyuka gyalog járt több gyerekkel a hóban is.

Az ovi 3 km-re volt tőlünk.

Most az iskolába kocsival viszem már. Mondjuk jóval közelebb van.

2021. okt. 15. 08:30
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!