Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hallottátok, hogy szigorúan...

Hallottátok, hogy szigorúan büntetik, ha akár a gyereket kiflivel etetitek a boltban?

Figyelt kérdés

[link]

Idén augusztus 19-től.

2010. szept. 1. 18:27
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
47%
Kedves utolsó, ha ennyi baj jön egyszerre, akkor majd az áruház benyeli azt a 8 Ft-os kifli kárát...
2010. szept. 1. 23:02
 32/57 A kérdező kommentje:

Nem írta, hogy egyszerre.:)

Nos, a rendőr anyuka válaszára: Itt mindenki tudja értelmezni a törvényt, nem is arról van szó, hogy az anyukák ellen irányul. Elég csak pár túlbuzgó biztonsági őr... És hát ugye minden csoda 3 napig tart, ezt átültetve a valóságba, pár hónapig nagy port fog ez a törvény még kavarni. Én csak tanácsolom, hogy addig kiflicsücsköt se adjatok a gyereknek.

2010. szept. 1. 23:52
 33/57 anonim ***** válasza:
23%

22.58-as:

Mint a hipermarketben a túrórudis csomagból egyet mindig kivevő, és a gyereknek adó anyuka, válaszolok (ugyanis a kicsi mindig árgus szemekkel figyeli, ha a kocsiba teszem, tökmindegy, hogy előtte evett-e, vagy sem):

1. Mindig van nálam elég készpénz.

2. Nem a zsebemben tartom a készpénzt, hanem övtáskám van, elöl hordom, és abból nem lopja ki senki.

3. Nincs párom.

4. Ha bombariadó van, mindenki húz kifele, a kutyát nem fogja érdekelni, hogy egy darab túrórudi (vagy kiflicsücsök) elfogyott.

5. Mindig van nálam elég készpénz. :)

(2 éves akarnok anyukája)

2010. szept. 2. 02:27
 34/57 anonim ***** válasza:
52%

Utolsó, azért mert nálad mindig van elég kp... A hipermarkedtben dolgozó válaszoló gondolom csak arra akart válaszolni, hogy számtalan dolog lehet, ami miatt a boltban megkezdett/elfogyasztott árut mégsem tudod kifizetni. És amig nem fizetted ki, addig NEM A TIÉD, hanem a bolté. Én elhiszem, hogy te azt úgy adod oda a gyereknek, hogy ki akarod fizetni, de ettől még az elfogyasztás pillanatában az még nincs kifizetve. És ez nem a 8 forintról szól, lehetne akár egy 200 forintos csoki vagy akármi más, és nem egy emberről, hanem arról, ha ezt naponta 10 anyuka eljátsza, csak mert a gyereke "annyira nagyon szeretné" megenni a kiflit/csokit/stb.-t. Mert nem mindegyik fizeti ám ki. Honnan lehet azt tudni, hogy te majd ki akarod fizetni? Nincs ráírva a homlokodra.

Különben valószínűleg az már senkit nem érdekel, hogy a boltban egyszerűen NEM ILLIK felbontani a kifizetetlen árut, de ettől még így van. És ennyit még egy 1-2-3 éves gyereknek is ki kell bírni, a szülőnek meg azt kell kibírni, ha a gyereke olyat akar, amit nem kaphat meg (azonnal). Vagy ti bármit odaadtok a gyereketeknek, amit csak akar, csak hogy ne hisztizzen? Szoktatok ti nevelni?? Vagy manapság már tényleg ennyire nem számít, hogy egy gyerek azt is megtanulja, hogy mit illik? Mert erre az egy apróságra megtanítani a gyereket nem kerül semmibe, csak nem kell elkezdeni megengedni a boltban való evést, és nagyon hamar már eszébe sem fog jutni hogy ott egyen.

2010. szept. 2. 06:33
 35/57 anonim ***** válasza:
69%
A kislányom 2 és fél éves, kezdetek óta arra szoktattam, hogy boltban fizetés előtt nem eszünk. Ha elmegyünk egy hosszabb bevásárlásra, akkor azt nem ebédidőben vagy bármelyik főétkezés idejére időzítem, ezt leszámítva viszont mindig viszek neki innivalót és valami rágcsálnivalót(pl almaszeleteket saját kis műa.dobozban.) Olyan volt már, hogy épp ebéd előtt álltunk és a főzeléket akartam behabarni, de elfogyott otthon a tejfölöm ezért gyorsan el kellett rohannunk a lányommal a kisboltba, de még akkor kvázi éhesen sem volt gond vele, nem akart "éhenhalni". Szerintem ez csak szoktatás kérdése. Attól függetlenül, hogy én nem csinálom, semmi bajom azokkal akik odaadnak egy kiflicsücsköt a kisgyereküknek. Viszont az tény, hogy hallottam már olyanról, aki minden reggel a boltban reggeliztette meg a 2 kisgyerekét és a pénztárnál mindig "elfelejtett" valamit bemondani a pénztárosnak...Na, ez azért gusztustalan!
2010. szept. 2. 07:24
 36/57 anonim ***** válasza:
71%

Hipermarketben dolgozó vagyok.

A 06:33 válaszolóval teljesen egyet értek. Itt az elvekről van szó. Tudod mennyi hiány keletkezik ezekből az eszegetésekből? Én műszaki osztályon dolgozom és minden reggel azzal kezdünk, hogy átnézzük az osztályt. Naponta nem 10 vagy 20 túrórudit esznek meg a "vásárlók" hanem sokkal többet. Általában 10-20-nak a csomagolását szedjük össze reggelenként a mosógépekből, hűtökből, dobozok mögül. És ez csak a mi osztályunk... A túrórudi fogyóeszköz. Sajnos ezt a világot éljük. Tudod hány olyan gyerek van aki bejön és a világ legtermészetesebb dolgának veszi azt, hogy odamegy a polchoz, leveszi a kaját, édességet bármit és már bontja is ki, mert eddig ezt látta(és itt nem csak a kamaszokról beszélek, hanem 5-6 éves gyerekekről, mire anya észreveszi, már le is csúszott), ezt tanulta meg. Most még egy csoki később ki tudja mi? Amikor én voltam fiatal(bár most sem vagyok öreg), eszembe sem jutott enni a boltban, mert nem volt szokás. Nem a kiflicsücsköt majszoló gyerekekkel van a gond, ne értsetek félre. Hanem azzal, hogy a gyerek azt látja , hogy bármit megtehet és meg is tesz.

2010. szept. 2. 07:45
 37/57 anonim ***** válasza:
75%
Ja igen! Még azt szerettem volna azzal a felsorolással sugallni, hogy bármi közbejöhet, ez csak pár példa volt. Tudod pont ezzel a gondolkozás móddal van a probléma, hogy majd az "áruház benyeli". Szerintem te sem fizetsz ki csak úgy 8 forintot senkinek, nem nagy összeg, de akkor is. Megnézném amikor sorban állsz és az előtted fizető ismeretlennek 8 forint hiányzik a fizetéshez és azt mondja, hogy a mögöttem álló majd kifizeti. Szerintem köpni nyelni nem tudnál. A dolgok nem így működnek, legalábbis az én fejemben nem.
2010. szept. 2. 07:51
 38/57 anonim ***** válasza:
0%
Hihetetlen, hogy most már hetek óta megy ez a kiflicsücsök kajáláson való rugózás itt a gykérdéseken... :DDDDDDDDDDDDDDD
2010. szept. 2. 08:08
 39/57 anonim válasza:
64%

Hát, nemsemmi mérteteket öltött a téma.

A lényeg akkor is csak az, hogy TÖKMINDEGY minek nevezed. Túrórudi, kifli, csoki, akármi. Ha nem fizettél, nem a tiéd. Ha ennek ellenére eltulajdonítod (a pocakodban is el van tulajdonítva) akkor is vonatkozik rád a szabály. A törvénykezés nem érzéseken alapul, hanem tényeken. Hogy ki mit enged meg magának, kultúra, neveltetés dolga. De ha ilyen piti dolgot nem fogadnak el egyesek, akkor mi lesz a nagyobb problémákkal? Emberek! Ez nem támadás, hanem egy rendszabály. Csak be kell tartani és nem lázadni. Ennyi. Akkor senkinek nem kell randizni a biztonságiakkal. Ekkora probléma becsületesen élni?

2010. szept. 2. 08:38
 40/57 A kérdező kommentje:
08:08-as, érdemben a témához nem tervezed, hogy hozzászólsz?:) Ez már a második ilyen megjegyzésed.
2010. szept. 2. 10:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!