Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hallottátok, hogy szigorúan...

Hallottátok, hogy szigorúan büntetik, ha akár a gyereket kiflivel etetitek a boltban?

Figyelt kérdés

[link]

Idén augusztus 19-től.

2010. szept. 1. 18:27
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:

Szerintem az, ha a gyereknek adok egy kiflit, mindenki előtt, az nem ez a kategória. Ha ellopom ugyanazt a kiflit, akkor büntetnek.

Talán lesz visszatartó ereje. Meglátjuk, bár igaza van a fickónak a cikkben - ehhez nagyon nehézkesek a magyar bíróságok.

2010. szept. 1. 18:32
 2/57 anonim ***** válasza:
47%
Kezdjük ott, hogy amíg nem távoztam a pénztártól fizetés nélkül, addig nem valósul meg semmiféle bűncselekmény.
2010. szept. 1. 18:38
 3/57 anonim ***** válasza:
35%

Épp itt volt már az ideje.

Első: ugyan miért lenne kivétel a gyereketetés? Az nem büntetendő, ha megeteted, csak ha a táskádba teszed? Ugyanmár. Szokjatok le a boltban kajálásról, ennyi. Rá se kéne szoktatni a gyereket.

Második, dehogynem.

2010. szept. 1. 18:40
 4/57 anonim ***** válasza:
12%
Ja ugyanaz vagy, mindegy.
2010. szept. 1. 18:42
 5/57 anonim ***** válasza:
11%

Az én 16 hónapos kisfiam imádja a kiflit.

Mindig csak a csücskét töröm le neki a boltban és a többit vissza rakom a zacskóba,majd a pénztárnál fizetem.

De volt már rá példa,hogy csokit vagy tejszeletet kellett a bolt közepén kibontanom.

Miután megette,a csomagolását vittem a kasszáig majd beütötték és egyből ki is dobták a szemétbe.

Se a biztonsági őr,se pedig a pénztáros nem szólt.

2010. szept. 1. 18:42
 6/57 A kérdező kommentje:

Eddig.

Most eszetekbe ne jusson, mert amíg friss ez a dolog, addig mindenért büntetnek.

2010. szept. 1. 18:44
 7/57 A kérdező kommentje:
Második, nem is azt mondják, hogy lopás, hanem lopásgyanús cselekedet, vagy mi a hivatalos megfelelője. Odamegy a biztonsági őr, kikísér, így nem tudsz fizetni a pénztárnál és máris megvalósult a lopás. Komolyan figyeljetek oda, ne arcoskodjatok.
2010. szept. 1. 18:49
 8/57 anonim válasza:
79%
Én úgy tudom, hogy amíg nem adtam át az ellenértéket (pénz), addig nem az enyém a kifli-sem. Tehát, a kasszát elhagyva jó étvágyat kívánok. Időszerű volt, de szomorú, hogy egy kultúrálatlan rossz szokást törvény kell hogy rendszabályozzon.
2010. szept. 1. 18:56
 9/57 anonim ***** válasza:
36%
Na, idefigyelj! Ne csavard ki törvényt, mert nem erről szól! Az újságírók meg jobb lenne, ha elolvasnák, mielőtt szenzációhajhász cikkeket írnának!!! Az én lányom is szokott kapni 1 kiflicsücsköt, ha épp bevásárlóközpontban vagyunk vagy kibontom a tejszeletet és a felét odaadom neki... Bizony aug. 19-dike után is nem egyszer megtörtént... DE: a maradék kiflit becsomagolom és a kosárba/kocsiba teszem, a tejszelet csomagolását szintúgy... Amíg nem hagyom el az üzletet fizetés nélkül, nem rakom a zsebembe, táskámba a dolgokat, nem is követek el még bűncselekményre utaló magatartást... Ha a pénztárnál ezeket nem mutatom fel, az már más... vagy ha én eszek meg vásárlás közben egy kiflit, hozzá megiszok egy üdítőt... mert bizony sokan gondolják úgy, hogy ezt (is) lehet!!!! Ja! A biztonsági őrök eddig is látták, ha valaki eltett, megevett dolgokat, csak nem volt érdemes ezek miatt szólni... most már más a helyzet. Nem a gyereknek egy kiflicsücsköt adó, azt a pénztárnál kifizetőkről van itt szó... Eddig 20ezer ft alatt csak szabálysértésnek minősültek a dolgok, amit a felnőtt egy ejnye-bejnyével megúszott, a gyerek tolvaj (bizony, sok szülő a gyereket küldte lopni!!!!, mert őt nem lehetett büntetni) meg még ennyit se kapott.. Na, most ez változott!! És nem kell ennyire felfújni a dolgokat, főleg másokat félretájékoztatni...
2010. szept. 1. 19:07
 10/57 anonim ***** válasza:
81%

Nagyon helyes! Én nem is értem, amikor én voltam gyerek, nem volt szokás a boltban enni és gyereket etetni, pedig már akkor is voltak nagyobb áruházak, ahol akár másfél órát is simán elvásárolgattak a szülők (csak mert sokszor hallottam azt a kifogást, hogy sokáig tart a vásárlás és megéhezik a gyerek). Valahogy akkor még egyértelmű volt mindenki számára, hogy amit nem fizettünk ki, az nem a miénk. Akkor sem, ha szándékunkban áll kifizetni.

És milyen furcsa, az én fiam is kibírja, hogy ne egyen a boltban. Kibírta egy évesen, két évesen, most három évesen is kibírja. Eszébe sem jut. Lehet, hogy kisebb korában szerette volna, ha ott helyben megeheti amit kinézett magának, de valószínűleg már az első ilyen alkalomnál betettem egyből a kocsiba az árut és megmondtam, hogy ez még nem a miénk, csak ha már kifizettük. Gondolom 1 évesen ezt még nem értette meg teljes valójában, de igen hamar megtanulta, hogy csak a bolton kívül lehet megenni a kiflit, vagy akármit.

2010. szept. 1. 19:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!