Aki rácsapott/néha rácsap, felpofozza, rácsap a fenekére, megüti, megütötte a gyerekét egy egy atyai pofonnal, annak hogyan viselkedik a gyereke az iskolában, óvodában?
10es, szerintem a fenti esetekben nem ez van. Egyszerűen rosszul viselkedik(mert még nem képes máshogy kezelni a baját a gyerek), tehetetlennek érzik magukat a szülők, úgy érzik elharapódzik a gond, nagyon feszültek és rácsapnak. Nem kell ehhez ilyen olyan baj(persze rátesz a dologra), elég nekik a mezei rosszalkodás. De nyilván ha nehezebb a gyerek(amit gyakran okoz idegrendszeri gond), akkor gyorsabban szakadnak el az idegek mert a rsszalkodás is nagyobb volumenű.
A szülők gyilkolják egymást esetnél.. ott meg szerencsétlen kissrác olyan stresszben él, az a csoda, ha van még ép esze, a rosszaság a legkisebb gondja neki.
Fú de fura olvasni. Pár nappal ezelőtt mindenkit leordítottak mert veri a gyerekét, bántalmazza(mert a popsijára vert) stb.
Válaszolni nem tudok sajnos, de nagyon meglepett a hozzászólások közötti különbség
Jézusom, dehogy féltünk otthon... Nem volt rossz a viselkedésünk ott sem. Az, hogy néhányszor kisgyerekként ki lett porolva a gatyánk, nem jelenti azt, hogy rettegésben éltünk. Pont hogy jobban elengedtük magunkat otthon, meg többet megengedtünk magunknak mint idegen környezetben. Nyilván ez a seggrecsapás nélkül is így lett volna. Normál esetben megtanulja a gyerek, hogy vannak bizonyos viselkedési normák, nem kell ehhez megfélemlíteni.
Nem hiszem, hogy azért balhézik a gyereked közösségben mert otthon nem csapsz rá.
14es, azok az elvakult gyereknevelés-nácik voltak, akik liberálisan nevelik a gyereket, és szinte rá se szólnak nehogy lelki nyomorékot csináljanak belőle.
Ők külön fajta,nehezen lehet velük azonosulni.
Nem azt mondom hogy állandóan verni kell a gyereket, de ha életében kap 3-4 pofont vagy fenékre csapást INDOKOLT esetben, nem lesz semmi baja. Nekem se lett, ugyan úgy szeretem őket, és utólag belátom megérdemeltem. De boldog, nyugodt gyerekkorom volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!