Első nap az óvodában,valakinek hasonló?
Tegnap kezdtük az ovit ,most ment először 3,5 éves kisfiam. Előtte nem járt se bölcsibe se oviba, Németországban laktunk és mire be akartam volna íratni jött a covid...aztán meg már készültünk költözni haza és nem akartam bekavarni ...Nagyon sírt ,de ami a legrosszabb ütötte az ajtót kiabálta hogy anya és mèg az óvónőnek is nekiment🥺 borzasztó volt ezt hallani az óvónőtől,mivel ilyet soha nem csinált ,mármint hogy valakinek is neki menjen...az óvónő azt mondta ez normális,persze nekem nem! Főleg így hogy ő volt az egyetlen aki így viselkedett ,a többiek mèg csak nem is sírtak! Nagyon szégyeltem magam ,főleg a többi anyuka előtt . el is sírtam magam! Délben mentünk érte és azt mondta az óvónő miután megnyugodott aztán nagyon jól elvolt. Látszólag örömmel mesélte mit ebédeltek ,mutatta az udvart hol játszottak stb.. Én Egész nap kivoltam borulva . Természetesen a kisfiammal nem veszekedtem vagy ilyesmi,próbáltam megbeszélni vele. Egyébként okos és tudja hogy "rosszat" tett,bocsánatot is kért . De félek holnap ugyan ez lesz!
Valakinek hasonló ??? Jó lenne pár bátorító szó esetleg tanács .
Kérem a kötekedők kerüljenek el🙏🏻 így is úgy érzem elbuktam mint Anya😢
Valószínűleg túl sok volt neki mostanában a változás és ez is szerepet játszik abban, hogy ennyire hevesen reagál az elválásra.Másrészt ha te azt sugárzod felé, hogy feszült vagy ideges és esetleg még előtte sírdogálsz, az őt még + megrémíti elvégre ha anya ennyire feszült ,akkor ő csak xar helyre kerülhet.
Én tavaly átmentem a sírós anyuka korszakon az akkor 3 éves gyerekemmel.Hogy mekkora egy tragédia hogy most már ő oviba lesz és nem engem boldogít/bolondít otthon.Aztán nem lett időre szobatiszta és marhára sajnáltam az utóbbi fél évben, hogy ahányszor gyerek közelébe kerül mennyire vággya a közösséget.2 hónapja minden nap elmentünk az ovi előtt, mondam, hogy tök jó lesz itt, lesznek gyerekek, kis barátai,sokat fognak játszani,énekelni,táncolni,mondókázni, lehet torna is lesz meg ilyenek:D
Tedd meg a gyerekednek azt a szívességet, hogy nem ezzel az önostorozó,világbánatos én vagyok a szar anya szöveggel viszed holnap, hanem vidáma mosolyogva, elmondva, hogy milyen jó lesz neki, mert ott lesznek a gyerekek, sokat játszhat.Nagyítsd fel neki a jó dolgokat, mik várnak rá.És magyarázd el neki, hogy miután megeszik az ebédet már várni fogod kint.
Kedves 7-es. Lehet félre érthetted,mert nem kértem a fiamtol , hogy kérjen bocsánatot soha nem szoktam kérni! Ő egyszerűen ilyen ,hogy magától csak oda szokott jönni ,hogy szeretlek anya bocsánat♥️ természetesen ilyenkor nem azt szoktam mondani, hogy igen kisfiam így kell ezt csinálni, bocsanatot kell kérni stb... mindig elmondom neki,ahogyan tegnap is ,hogy nincs semmi baj és meg beszéljüj a dolgokat. Soha nem szoktam sírni előtte ,így volt ez az oviban is,amikor elsirtam magam ő nem volt ott,az apukàjàval kint voltak . Délután elmentünk a mamához ,mert el akart és a mama előtt se kezdtük el mondogatni,hogy így meg úgy sírt ,külön kértem páromat ( az ő anyukája ) hogy azt ne is említse meg,hogy rúgta az óvónőt meg az ajtót verte...rövidre fogtuk,hogy volt egy kis sírás ,de aztán jót játszottak stb... Köszönöm ,hogy le írtad nálatok is hasonlóan volt, így kicsit megnyugodtam hogy nem csak az én kisfiam reagált így.
Többieknek is köszönöm a biztató szavakat és igen,reggel mosolyogva fogunk menni az oviba!
Egyébként igazatok van,hogy ők szakemberek és tudják a dolgukat! Az óvónőnk egyébként hihetetlenül aranyos és kedves de a dadák is és mindenki🙏🏻
A másik ,hogy valóban a sok változás is közrejátszik . A hazaköltözés,hogy apuka miután hazaköltöztünk rá 2 hétre visszament és most jött vissza egy hete. Az is akkor eléggé megviselte mert imádja az apját 🥺 ráadásul ő még tavaszig vissza fog járni ...azután jön csak végleg ő is haza...Nem lesz könnyű ...
Szia! Óvónő vagyok. Ne aggodj, ez nem fog sokáig tartani. Lehet, hogy még 1-2 nap vagy egy hét, de meg fog barátkozni a gondolattal. A búcsúzkodást semmiképp se húzd sokáig, azzal csak nehezíted a dolgot. Biztos vagyok benne, hogy hamar megnyugszik és félóra múlva már jól játszik a többiekkel.
És az óvónő ezt megoldja! :)
Nyugi engem is hányszor rúgtak meg, a nagy kapálózásban a búcsúzkodó gyerekek! :D Amivel nincs is baj, ha a szülő partner marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!