Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Első nap az óvodában,valakinek...

Első nap az óvodában,valakinek hasonló?

Figyelt kérdés

Tegnap kezdtük az ovit ,most ment először 3,5 éves kisfiam. Előtte nem járt se bölcsibe se oviba, Németországban laktunk és mire be akartam volna íratni jött a covid...aztán meg már készültünk költözni haza és nem akartam bekavarni ...Nagyon sírt ,de ami a legrosszabb ütötte az ajtót kiabálta hogy anya és mèg az óvónőnek is nekiment🥺 borzasztó volt ezt hallani az óvónőtől,mivel ilyet soha nem csinált ,mármint hogy valakinek is neki menjen...az óvónő azt mondta ez normális,persze nekem nem! Főleg így hogy ő volt az egyetlen aki így viselkedett ,a többiek mèg csak nem is sírtak! Nagyon szégyeltem magam ,főleg a többi anyuka előtt . el is sírtam magam! Délben mentünk érte és azt mondta az óvónő miután megnyugodott aztán nagyon jól elvolt. Látszólag örömmel mesélte mit ebédeltek ,mutatta az udvart hol játszottak stb.. Én Egész nap kivoltam borulva . Természetesen a kisfiammal nem veszekedtem vagy ilyesmi,próbáltam megbeszélni vele. Egyébként okos és tudja hogy "rosszat" tett,bocsánatot is kért . De félek holnap ugyan ez lesz!

Valakinek hasonló ??? Jó lenne pár bátorító szó esetleg tanács .

Kérem a kötekedők kerüljenek el🙏🏻 így is úgy érzem elbuktam mint Anya😢

2021. szept. 2. 20:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Jobb lesz, ne aggódj. Próbálj reggel gyorsan elválni. Olyankor hamarabb megnyugszok. Nem kell búcsúzkodni. Szia, majd jövök! Csak idegen volt neki a hely. Nem lesz gond, hamar megszokja. Ő elvan, neked rosszabb. Kitartás!
2021. szept. 2. 20:27
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
*megnyugszik
2021. szept. 2. 20:27
 3/14 anonim válasza:
62%
bocsi hogy ezt mondom de kicsit túl reagálod jót mosolyogtam, általávan mindenkivel ez van de az óvónénik ezt tudják és megértik, nyilván a gyerek egy teljessen új környezetbe idegenekhez kerűl nyugtalan lesz, de majd szerez barátokat és jobb lesz, de még sok lesz a hiszti. Kitartást
2021. szept. 2. 20:41
 4/14 A kérdező kommentje:

Az ,hogy,mint írtam ,ha csak sírt volna önmagában nem is lett volna olyan nagy probléma ,de az ,hogy ütötte az ajtót és neki ment az óvónőnek, rugdosta amikor oda akartenni hozzá ,hogy megnyugtassa ...na ez borított ki ,de nagyon. És hogy ezt a többi anyuka is halotta és láttam rajtuk hogy mit gondolnak, gondolom ők is mosolyogtak mint te..😕mert ugye egyedül az én kisfiam csinálta mindezt és gondolom az ő gyerekük "angyal" 🙄

Nem tudom ha veled történik mindez,akkor is jót mosolyogsz? Mert nekem ez nem vicces,de ha más anyukaval történt volna se!🥺

De azért köszönöm a biztatást!😏

2021. szept. 2. 20:55
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Készülj fel lelkileg, hogy holnap is lehet ilyen, ettől még nem vagy rossz anya. Felejtsd el, hogy ki-mit gondol, ez egyáltalán nem ciki, a kisfiad meg 2 perc alatt megnyugszik, csak ne állj ott, mert attól rosszabb lesz.
2021. szept. 2. 21:15
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Az óvónő tudja, hogyan kezeljen ilyen gyerekeket, megvárja míg lenyugszik és utána próbálkozik tovább,bölcsibe van hogy ez eltart több napig, de ahogy kezdi megismerni a környezetet a napirendet minden jó lesz.
2021. szept. 2. 21:32
 7/14 anonim ***** válasza:
36%

Nagyon sok gyerek ilyen. Óvodában elég gyakran előfordul, az óvónők azért (is) vannak, hogy megoldják ezeket a helyzeteket.

Az viszont nagy hiba volt részedről, hogy kvázi bűntudatot ébresztettél a gyerekben a viselkedése miatt. Nem, nem csinált rosszat, és egyáltalán nem kellett volna bocsánatot kérnie. Inkább TE vagyél erőt magadon és mondjuk ne sírd el magad a gyerek előtt. Ő azért csinálta, mert azt közvetítetted felé, hogy NEKED most mennyire rossz.

Igen, tudom milyen. Az én fiam is ilyen volt, amikor az óvónő ölbe vette, hogy úgy vigye be a terembe, össze-vissza rugdalta. Kb. 1 hétig tartott, de napról napra javult a helyzet, a végén már csak egy kis hüppögés volt. Nem, nem mosolyogtam. De nem is bőgtem, nem ölelgettem, mint aki nem akarja elengedni, hanem igyekeztem rövidre fogni az elköszönést azal, hogy délután jövök érte. Mégcsak nem is ebéd után, mert dolgoztam 4-ig.

Anyósom egyébként óvónéni volt, sokat segített abban, hogy hogyan csináljam és hogyan vészeljük át. Elmondása szerint azokból lettek a "legjobb" ovisok, akik az elején ilyen nehezen szakadtak el.

2021. szept. 2. 21:37
 8/14 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk senki nem viselkedett így, de sok ciki dolgot csinálnak a kisgyerekek, leverik magukat a padlóra a boltban, stb., attól is kiakadnak az anyák, hogy, más mit gondol, engem sosem érdekelt, téged se érdekeljen, ez a te gyereked, lehet holnap is cirkuszol, majd abbahagyja, mindenkinek az az érdeke, hogy beszokjon az oviba, úgyhogy mindennap vinned kell, pár nap és nem fog hisztizni.
2021. szept. 2. 21:38
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Talán kicsit enyhébb, de az én kisfiam is most kezdte az ovit. Első nap megszeppent kisangyal volt, másnap viszont kimutatta a foga fehérjét. Röviden: válogatós és emellett picsog, hisztizik, veszekszik, szemtelenkedik is az ebédeknél (akkor is, ha ráhagyjuk, hogy azt ehet, amit szeretne, szóval kész agyrém).

Én is csak megerősíteni tudom a többieket: tényleg hozzá vannak szokva az óvónők. Nagyon meglepett, amikor erről beszélgettünk az óvónőjével, mert féltem, hogy a szőnyeg szélére leszek állítva, de annyira lazán és szakmailag profin kezelte (és fogja kezelni) a helyzetet, hogy az valami csoda. (Mellesleg a fiam megkóstolt mindent, úgyhogy többet értek el, mint mi itthon.) Nem kaptam szemrehányást, kioktatást. Tudomásul vették, és mondta az óvónő, hogy akkor a fiamnál fokozottan odafigyelnek a folyadékbevitelre, de az evést nem erőltetik. Kérdeztem, hogy mennyire aggasztó ez a magatartás és mondta, hogy semennyire.

Szóval ne szégyelld magad! Szakemberekre bízzuk a gyerekeinket.

2021. szept. 2. 22:51
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekem az angyal kategória mondhatni, első nap már simán otthagytam elvolt mint a befőtt, nem sírt meg semmi. Az óvónéni a lehető legtermészetesebb nyugalommal mesélte mindkét nap, hogy jaj megsértődött valakire, meglökte kicsit, bedurcázott, hisztizett, puffogott de amúgy pár perc múlva minden oké volt. Én abszolút nem éreztem kellemetlenül magamat, ők tényleg láttak már szerintem mindent, tudják, hogy a gyerekek milyenek tudnak lenni és tök jól lekezelik őket, egy kis hisztire szerintem már immunisak, kb mint a szülészek amikor valaki odacsinál az asztalra, törlés és csá, el van felejtve. Én abszolút büszke vagyok a gyerekemre a hisztijeivel együtt, szerintem ez abszolút nem égő, nem kell emiatt szégyenkezni, engedd el te is.

Ha minden nap az én gyerekem lenne a kötekedő, verekedő akitől retteg a fél csoport na akkor kellemetlenül éreznem magam, de a beszoktatás alatt szerintem egy egészen széles skálája a reakcióknak teljesen vállalható és főleg egy szakember nem fog emiatt ferdén nézni.

2021. szept. 2. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!