Reggeli kakaózás?
Valaki elárulná, hogy ez mire jó?
Több helyen is olvastam, hogy reggelire egy cumisüvegnyi kakaót adnak a gyereküknek.
Én mindigis utáltam a kakaót, lehet azért nem kaptam. És a gyerekeimnek sem adok. De ez hogy alakul ki, hogy reggeli helyett kakaót igyanak?
Nem kötekedés meg az egészségtelen része sem érdekel most.
Inkább az érdekel, hogy hogy kezdődik erre a rászoktatás. Nem tudom elképzelni. Szomjas, amikor felébred? De akkor miért ne vizet kap?
Ne nézzetek hülyének, szimplán kíváncsi vagyok.
Azért pont kakaó (és nem más ital) mert sokan ezt szokták meg, a gyerekek meg szeretik az ízét. Van ahol egy nagy bögre teát szokás adni reggelire.
A lányom nem szereti a csoki ízét, ő rendesen reggelizik+ egy nagy pohár házi, bio tejet iszik minden reggel/este. Engem konkrétan ufónak néznek, hogy miért üres/vaníliás tejet adok a gyereknek, miért vonom meg tőle a kakaót. Igazi sztereotípiába illő anyósom van, aki szerint én vagyok maga az ördög, mert nem adok kakóat a kicsinek. Egyszerűen azt szokta meg, hogy az "ő korában" ez volt a módi.
Szóval a praktikusság miatt és mert ez a szokás.
#28 nálunk pl nem zárja ki a pohár tej,hogy reggelire tojást egyen (ami sokszor van,mert a férjem minden nap tudna enni, annyira szereti)
És igen, farmshop-bol veszem a tejet és a tojást is,mert gondolom te is tanyasi és nem tesco-s tojást adsz, ugye?
Én is ufó vagyok
De a gyerekeim azok igazán
Egyik sem issza meg🤣
Nálunk rendes reggeli van..
Ha nincs idő akkor tejbepapi / instant tejbegrîz
( csokit szeretik)
Miért nem adok minden reggel? Mert nem jutott eszembe, mint reggeli.
Nem egészséges és nem szeretném hozzászoktatni. Nem vagyok egészségmániás, de van egy határ.
7 és 4 évesek.
Amiket kapnak:
Natúr jughurt magvakkal (mandula, kesudió, mogyoró...)
Kása gyümivel (nem nagy adagot, tehát tudnak reggelizni az oviban),
Tea + müzliszelet (sokszor csinálok házi müzlit) vagy datolyagolyó (magvak, datolya, kakaópor darálva golyóra formázva)
Pancake (este bekeverem a tésztát, reggel 1-1 kisütök)
Vaníliás tej (ritkán kakaó) + babapiskóta vagy keksz
Tojás reggeli ritkán van, és csak hétvégén
Igazából sokfaja reggeli van nálunk és hétköznap nem sokat esznek, csak bekapunk pár falatot.
Amire a fürdőszobában végeznek és felöltöznek, már eltelik fél óra az ébredésüktől számítva, tehát nem rögtön esznek ők sem.
37. Rendes reggeli? Jaj a sztáranyuk. Ez a kérdés célja amúgy csak mondom, hogy leszólják aki kakaót ad..burkoltan.
Mi 6kor kelünk, bölcsiben 8.10kor van reggeli. Addig van 2 óra, nem akarom éhgyomorral vinni teljesen, de zabkását se fogok neki csinálni mert akkor meg nem fog ott enni..
Ezért opció a kakaó, tej pl reggel. Tejet annyira nem szereti, de a kakaót bármikor megissza..
Miért adnék neki zabkását reggel 6kor?
Vagy turmix..persze reggel 6kor mikor készülök munkába meg keltem a gyereket, meg viszem a bölcsibe, megyek a munkába, majd még turmixolni állok neki. Te dolgozol a gyerekek mellett?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!