Reggeli kakaózás?

Figyelt kérdés

Valaki elárulná, hogy ez mire jó?

Több helyen is olvastam, hogy reggelire egy cumisüvegnyi kakaót adnak a gyereküknek.

Én mindigis utáltam a kakaót, lehet azért nem kaptam. És a gyerekeimnek sem adok. De ez hogy alakul ki, hogy reggeli helyett kakaót igyanak?

Nem kötekedés meg az egészségtelen része sem érdekel most.

Inkább az érdekel, hogy hogy kezdődik erre a rászoktatás. Nem tudom elképzelni. Szomjas, amikor felébred? De akkor miért ne vizet kap?

Ne nézzetek hülyének, szimplán kíváncsi vagyok.

2021. aug. 16. 15:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 A kérdező kommentje:
#28 erre direkt nem reagáltam, mert az egészségtelen része nem számít a kérdésem szempontjából. De egyetértek. 1 kanál natúr joghurt + pár szem mandula táplálóbb, mint a kakaó.
2021. aug. 16. 16:30
 32/76 anonim ***** válasza:
84%

Azért pont kakaó (és nem más ital) mert sokan ezt szokták meg, a gyerekek meg szeretik az ízét. Van ahol egy nagy bögre teát szokás adni reggelire.

A lányom nem szereti a csoki ízét, ő rendesen reggelizik+ egy nagy pohár házi, bio tejet iszik minden reggel/este. Engem konkrétan ufónak néznek, hogy miért üres/vaníliás tejet adok a gyereknek, miért vonom meg tőle a kakaót. Igazi sztereotípiába illő anyósom van, aki szerint én vagyok maga az ördög, mert nem adok kakóat a kicsinek. Egyszerűen azt szokta meg, hogy az "ő korában" ez volt a módi.

Szóval a praktikusság miatt és mert ez a szokás.

2021. aug. 16. 16:33
 33/76 anonim ***** válasza:
58%

#28 nálunk pl nem zárja ki a pohár tej,hogy reggelire tojást egyen (ami sokszor van,mert a férjem minden nap tudna enni, annyira szereti)

És igen, farmshop-bol veszem a tejet és a tojást is,mert gondolom te is tanyasi és nem tesco-s tojást adsz, ugye?

2021. aug. 16. 16:33
 34/76 A kérdező kommentje:
#33 én is ufónak éreztem magam, azért is született meg a kérdés. 😂 Egyik gyerekem sem kakaózik. Pedig szeretik, de mégsem kapnak reggel. Valahogy nem is gondoltam rá, csak egyre több helyről hallom\olvasom.
2021. aug. 16. 16:43
 35/76 anonim ***** válasza:
16%
És miért nem?? Mit adsz nekik? Hány évesek?
2021. aug. 16. 16:47
 36/76 anonim ***** válasza:
90%

Én is ufó vagyok

De a gyerekeim azok igazán

Egyik sem issza meg🤣

Nálunk rendes reggeli van..

Ha nincs idő akkor tejbepapi / instant tejbegrîz

( csokit szeretik)

2021. aug. 16. 16:54
 37/76 anonim ***** válasza:
41%
35. És ha kérnék se adnál?
2021. aug. 16. 16:54
 38/76 A kérdező kommentje:

Miért nem adok minden reggel? Mert nem jutott eszembe, mint reggeli.

Nem egészséges és nem szeretném hozzászoktatni. Nem vagyok egészségmániás, de van egy határ.

7 és 4 évesek.

Amiket kapnak:

Natúr jughurt magvakkal (mandula, kesudió, mogyoró...)

Kása gyümivel (nem nagy adagot, tehát tudnak reggelizni az oviban),

Tea + müzliszelet (sokszor csinálok házi müzlit) vagy datolyagolyó (magvak, datolya, kakaópor darálva golyóra formázva)

Pancake (este bekeverem a tésztát, reggel 1-1 kisütök)

Vaníliás tej (ritkán kakaó) + babapiskóta vagy keksz

Tojás reggeli ritkán van, és csak hétvégén

Igazából sokfaja reggeli van nálunk és hétköznap nem sokat esznek, csak bekapunk pár falatot.

Amire a fürdőszobában végeznek és felöltöznek, már eltelik fél óra az ébredésüktől számítva, tehát nem rögtön esznek ők sem.

2021. aug. 16. 17:04
 39/76 anonim ***** válasza:
83%

37. Rendes reggeli? Jaj a sztáranyuk. Ez a kérdés célja amúgy csak mondom, hogy leszólják aki kakaót ad..burkoltan.

Mi 6kor kelünk, bölcsiben 8.10kor van reggeli. Addig van 2 óra, nem akarom éhgyomorral vinni teljesen, de zabkását se fogok neki csinálni mert akkor meg nem fog ott enni..

Ezért opció a kakaó, tej pl reggel. Tejet annyira nem szereti, de a kakaót bármikor megissza..

Miért adnék neki zabkását reggel 6kor?

Vagy turmix..persze reggel 6kor mikor készülök munkába meg keltem a gyereket, meg viszem a bölcsibe, megyek a munkába, majd még turmixolni állok neki. Te dolgozol a gyerekek mellett?

2021. aug. 16. 17:04
 40/76 A kérdező kommentje:
#38 szoktak kapni, de ha kérnék sem adnék minden reggel. De szerencsére nem szokták kérni.
2021. aug. 16. 17:05
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!