Nehéz napokat élünk a 2 éves lányunkkal és jól jönne pár praktika, tudnátok bevált módszereket ajánlani?
Van már egy nagyobb gyermekünk viszont ő enyhe Asperger-szindrómas, a nála bevált dolgok részben jók most, részben nem. Jelenleg a kislányunkkal gyakorlatilag sehova nem tudunk stresszmentesen elmenni, mert szinte biztos, hogy ha valami nem úgy van, ahogy neki tetszik (és hát ez nyilvánvaló) akkor irtó nagy patáliát csap. Tudom, hogy ez ennek az életkornak velejárója, tudom, hogy fontos hagynom a gyereket dönteni bizonyos dolgokban (a saját szintjén), tudom, hogy fontos megneveznem az érzéseit, hogy pl csalódott vagy dühös vagy fáradt, de valahogy szeretném megkönnyíteni neki a dolgot, mert láthatóan nagyon nehezen kezeli a saját érzelmeit.
Nyilván én sem és a férjem sem vagyunk fából és a sokadik vegigvonyitott napon már néha csak magamra csuknam a fürdőszoba ajtót és kibognem magam. Próbálok következetes lenni, vannak szabályainak, próbálom úgy alakítani a napjainkat, hogy minél kevesebb "szükséges" programunk legyen, de nyilván nem lehet mindent gyerek nélkül csinálni vagy nem csinálni, mert az élet nekünk sem feltétlen arról szól, hogy csak azt csináljuk amit szeretünk, szóval valahol szándékosan is szeretnem ha megtanulna kezelni ezeket a szitukat.
Ötlet, javaslat, tanács, bármi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!