Nehéz napokat élünk a 2 éves lányunkkal és jól jönne pár praktika, tudnátok bevált módszereket ajánlani?
Van már egy nagyobb gyermekünk viszont ő enyhe Asperger-szindrómas, a nála bevált dolgok részben jók most, részben nem. Jelenleg a kislányunkkal gyakorlatilag sehova nem tudunk stresszmentesen elmenni, mert szinte biztos, hogy ha valami nem úgy van, ahogy neki tetszik (és hát ez nyilvánvaló) akkor irtó nagy patáliát csap. Tudom, hogy ez ennek az életkornak velejárója, tudom, hogy fontos hagynom a gyereket dönteni bizonyos dolgokban (a saját szintjén), tudom, hogy fontos megneveznem az érzéseit, hogy pl csalódott vagy dühös vagy fáradt, de valahogy szeretném megkönnyíteni neki a dolgot, mert láthatóan nagyon nehezen kezeli a saját érzelmeit.
Nyilván én sem és a férjem sem vagyunk fából és a sokadik vegigvonyitott napon már néha csak magamra csuknam a fürdőszoba ajtót és kibognem magam. Próbálok következetes lenni, vannak szabályainak, próbálom úgy alakítani a napjainkat, hogy minél kevesebb "szükséges" programunk legyen, de nyilván nem lehet mindent gyerek nélkül csinálni vagy nem csinálni, mert az élet nekünk sem feltétlen arról szól, hogy csak azt csináljuk amit szeretünk, szóval valahol szándékosan is szeretnem ha megtanulna kezelni ezeket a szitukat.
Ötlet, javaslat, tanács, bármi?
Köszi 20. Igen lehet túl sok a duma részemről. Ezt mindenképpen megvaltoztatom. Meg mondjuk nyilván az sem a legokosabb részemről hogy a hiszti közepén leginkább se lát, se hall, így lehet akkor eleve total felesleges is.
Szuper ötlet mind. Köszi!
A telosat egyszer próbáltuk. Az kiakasztotta.
A 18-20-sal egyetértek maximálisan!
Ne magyarázz, rövid utasításokat adj (az én lányom, ha nem értem a hisztijét, emel a hangerőn, akkor magyarázhatok én neki, meg sem hallja...)
Viszont nálunk van a NEM, a tiltott/veszélyes dolgok esetén. Azt már egész pici korában megtanulta, hogy ott nincs apelláta és nem érdekel, ha megijed vagy sír.
A sima hisztinél meg meg kell szüntetni azt a helyzetet, ami miatt hisztizik, ki kell zökkenteni. Ha ő makacs, te legyél még makacsabb! :)
Szitufüggő. Volt idő, amikor próbáltam kivárni a végét, már csak azért is, h "bebizonyítsam", hogy nem megy vele semmire. De az én idegrendszerem is véges :D
Figyelemelterelés az, ami nálunk inkább bevált.
Kérdező, nem gondoltál arra, hogy esetleg ő sem neurotipikus?
Minden auti más. Attól, hogy nem hasonlít a nagyra, lehet az.
Ha a tényleg következetes nevelés nem működik, én erre gondolnék.
Nálunk a nagy az és semmi, de semmilyen normál nevelési tanács nem működik nála. Se a pozitív fegyelmezés, se a szigor, se a napirendi kártyák, felkészítés....stb.
Egyszerűen nem érti, nem tud fél perccel se előre gondolkodni és minden következetesség ellenére egyszerűen nem vésődik be neki. Az 1000. alkalommal is újra kiborul. Kizökkenthetetlen, megnyugtathatatlan.
Onnan tudom, hogy a kistestvére a megkésett beszéd ellenére is rendben van, hogy nála végre nem érzem magam totál inkompetens anyának, mert nála működik, ő megérti hogy ha pl: nem fogja a kezem, beül a kocsiba. Bepróbálkozik mert 2 éves dackorszakos, de lehet terelni. A nagy meg 6 évesen sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!