Mennyire nehéz egyedül 2 kisgyereket 2 ev korkülönbséggel nevelni segítség (nagyszülők, testvérek stb.) nélkül?
Nekem könnyű volt két kicsi. Pont hogy egyszerű volt együtt pelenkázni, altatni őket. Nekem volt hordozókendőm, abban volt a kicsi. És mentem a naggyal játszótérre, bárhová. A picinek semmi más igénye nem volt eleinte, csak a cici meg a közelség. A nem alváshoz hozzá voltam szokva. Egyébként hasfájós volt a második, nagyon sokára lett nyugisabb gyerek, de mégsem volt nehéz két gyerek.
Amikor nehéz is volt, mert mindketten betegek voltak, egyedül azt is lehetett bírni. Nekem ebben az időszakban heti két napot nem volt otthon a férjem munka miatt, mégis ment minden.
Utolsót kérdezném hogy lehet könnyű két beteg gyerekkel ??
Az egyik rajtam fekúdt nonstop, ha csak megakartam mozdulni üvöltött. A másik a kiságyba orditott mert épp a 39 fok mellé telehányta. Amíg a kicsit vittem mosdatni addig a másik orditott és fosott,hányt össze mindent. Aztán persze nekiálltak verekedni h ki fekúdjön rajtam.
Lehet ezen megsértődni, pedig így van, tapasztalat. Mi 21 évig éltünk külföldön, nagyszülők 3000 km-re, 2 fiam van 15 hónap különbség van köztük, én nem tudtam dolgozni évekig, 0 segítség és a férjem is rengeteget dolgozott hogy kijöjjünk. Eredménye az lett, hogy én magamba fordultam teljesen, a férjem lebetegedett sajnos elég komolyan, mert nem tett jót a rengeteg munka neki teljesen kikészült. Végül hazajöttünk, és rendeződtek a dolgok, itt én is tudok dolgozni mert ingyen van az ovi a kicsinek is, nem arra keresek, a férjemnek is elég 8 órás állást vállalnia és segítség is van azért.
Meg lehet ezen sértődni de így van, ha úgy él meg valaki hogy széthajtja a ffi. magát annak jó vége nem lesz..
#10es voltam
Ebben a felállásban amit leirtal, nem vallalnek másodikat.
Ha a ferjed nem dolgozna non-stop, ketten meg tudnátok oldani mindent, külső segítség nélkül.
Nálunk is így van, férjem hétfőtől péntekig, 6-4-ig dolgozik, de gyakran home officeban van itthon.
Így a gyerekeket felváltva tudjuk hozni-vinni oviba, suliba, edzésre, orvoshoz stb stb.
Szerencsére a munkahelyeink is rugalmasak, szerintem ez is nagyon fontos, h pl a gyerek betegsége esetén meg tudjátok oldani az otthonmaradast.
Ha ezek a dolgok sem adottak nálatok, (rovid és hosszutavon nézve) akkor inkább még gondoljátok át ezt a második gyerek dolgot...
2-es vagyok.
Tudtam, hogy nem fog tetszeni a válaszom kérdező, de azért mertem megírni, mert kicsit megszaporodtak itt gyakorin azok a kérdések, hogy segítség nélkül van az anyuka x gyerekkel, apuka reggel elmegy, este hazajön. Az egy dolog, hogy szinte semmit nem tud intézni, de rendre arra megy a panaszkodás, hogy mennyire magányosak, hogy ennyire erővel egyedülálló anyák is lehetnének, hogy mennyire fáradtak. Keresnének rá megoldást, de ugye ami a kézenfekvő és logikus lenne, hogy esetleg apuka vegyen vissza a melóból, az valamiért még sem jön szóba. Most hogy ez anyagi okok miatt, vagy azért, mert apuka olyan fontos ember, hogy szükség van rá napi 12 órában a munkahelyén - nem tudom. De az biztos, hogy majdnem minden napra, de minimum minden hétre jut ilyen kérdés. Sokan vannak, és szerintem tanulni kellene az ilyen helyzetekből. Ugyanakkor a te életed, te tudod mennyit bírsz. Ha úgy látod, hogy a mostani helyzet mellett még kényelmesen elfér még egy kisbaba ellátása is, akkor hajrá. Mindent meg lehet oldani, legrosszabb esetben mélyen depressziós leszel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!