Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az előtte soha nem agresszív...

Az előtte soha nem agresszív kislányom megütötte láthatáson az apja új párját. Mit csináljunk most?

Figyelt kérdés

7 éves kislányról van szó, iskolában mindenhol jól viselkedik, agresszió jelét soha nem mutatta senki felé. Most megütötte az apja új párját a kislány amikor láthatáson volt náluk, soha előtte nem volt vele baj. Iskolába se verekedett soha.

Mi válthatta ki ezt? Mi a következő lépés? Vigyük pszichológushoz?

tegnapelőtt 23:49
 1/9 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy történhetett valami előzmény, amiről nem tudok...Mivel én nevelem, velem van többet, rám hallgat, az apjára nem igazán. Bocsánatot nem hajlandó kérni.
tegnapelőtt 23:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha megkérdezed miért csinálta, mit mond? Mondtátok előtte bármikor, hogy az új nő miatt mentek szét?
tegnap 00:17
 3/9 anonim ***** válasza:
67%

Nem kérdeztétek meg, hogy miért ütötte meg, hogyan viselkedett vele a néni?

Nyilván tudni kell az előzményeket, de alapvetően senkit sem ütünk meg. Ha nem tudjuk kezelni a helyzetet, segítséget kérünk, és ha minket bántanak, esetleg akkor lehet mást megütni.

Amúgy 7 éves, belefér, ha hibázik, mert dühös, pláne ilyen esetben.. nem túloznám el a dolgot.. az új nő felfújta? Az apja felfújta?

Megértem, hogy dühös vagy, de nem a néni tehet róla, hogy apukáddal nem szeretjük egymást, apukád annyira az idegeimre megy, hogy örülök is, hogy összejött az új nénivel, majd bosszanthatják egymást:) Valamikor én is találok majd egy rendes férfit remélem, akivel szeretjük egymást és elhiheted kislányom, én is apukád idegeire megyek már. Az emberek egy ideig kedvelik egymást, majd már nem, mint nálatok az oviban/iskolában. Te sem mindig ugyanazzal a gyerekkel szeretsz játszani, és van, hogy valakiről jó véleménnyel vagy, aztán már nem akarsz vele játszani, mert rájöttél, hogy mégsem jó. Így volt ez nálunk is. Én örülök, hogy apukád mással van, mert legalább nem velem van. És ő is így van ezzel, külön, másokkal tudunk csak boldogok lenni már.

tegnap 06:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Mi válthatta ki ezt?"

Nekem mondjuk evidens lenne megkerdezni a gyerektől, hogy Julika, miért ütötted meg a Katit?

"Mi a következő lépés?"

Elmomdani, hogy iylet nem csinálunk.

tegnap 06:57
 5/9 anonim ***** válasza:
83%

Milyen régen váltatok el / mióta éltek külön? A kislányod fel tudta dolgozni, hogy külön vannak a szülei, beszélgettetek vele erről, esetleg bevontatok pszichológust? Mennyire új az apja párja? Hogy beszéltél róla otthon a kislányodnak, tudta egyáltalán előre, hogy ott lesz egy idegen néni?

Hét évesen azért ezt még nagyon nehéz felfogni, hogy az apukája valaki mást szeret, főleg, ha esetleg nem volt eleget/jól szó erről a témáról. Azt is el tudom képzelni, hogy egyszerűen nem tudta feldolgozni az ezzel kapcsolatos érzéseit, mert nincsenek rá szavai, nem volt rá felkészítve, és frusztráltságában ütötte meg a nőt (természetesen az ütés nem oké, de itt nagyon sokféle magyarázatot el tudok képzelni).

tegnap 07:54
 6/9 anonim ***** válasza:
32%

1: hova volt az leirva, hogy a no miatt mentek szet?

3: marha erdekes, apuka meg “az uj no” bosszantjak egymast, de “anyuka talal egy rendes ferfit”. Az uj hapsik is epp annyira tudnak gazosak lenni mint az uj nok.

tegnap 09:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Csodálod ?
tegnap 10:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#6 pont azért kérdeztem, hogy mondtak-e előtte ilyesmit, mert ilyenkor a gyerekek hajlanosak ezt úgy levenni, hogy az új nő befurakodott az életébe és elvette tőle az apját, ezért elkezd rá haragudni. Nem mondtam, hogy azért váltak el, csak megkérdeztem, hogy a kislány hallhatott-e bármelyik féltől ilyesmit
tegnap 10:49
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológushoz? Egyből zárt osztályra vidd!

Na de most komolyan. Megkérdezted, hogy mi volt az oka? Valami kiváltotta belőle az agressziót. Az esetleg nem fordulhat elő, hogy provokálta az új nő? Vagy olyat mondhatott, ami a kislánynak nem tetszett?

Nekem.megfordult ez a fejembe, mivel így előbb utóbb elmarná az apjától. De ne legyen igazam. Mindenesetre sokat beszélgetnék erről a kislánnyal, nem vallatnám, csak próbálnám megtudni az igazságot.

tegnap 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!