Igaza volt a szülőknek ebben a helyzetben? Te szülőként mit tettél volna?
Buli volt nálam, csak felnőtteknek, bográcsoztunk. Az egyik párnál a gyerekvigyázó az utolsó pillanatban lemondta, hozták a 8 éves kisfiukat is (megkérdezték előtte, mondtam nem gond, ismerem a gyereket, aranyos gyerek).
A gulyáshoz feladtam a csípős paprikakrémet, és mondtam előre, hogy nagyon erős (házi, a nővérem csinálja). A kisfiú "én szeretem a csípőset" felkiáltással egy fél kávéskanállal belepottyantott a levesébe belőle, mielőtt bárki közbeléphetett volna.
Persze nem bírta megenni, de az apja szigorúan rászólt, hogy magadnak csináltad a bajt, most már megeszed, addig nem kelsz fel innen. Én mondtam, hogy semmi baj, kiöntöm a levest, szedjen másikat, de apja nem hagyta. Szegény gyerek, próbálta enni, vedelte közben a vizet, aztán végül elsírta magát.
Ekkor az anya közbelépett, hogy jó, akkor nem kell megenni, az apa meg rákontrázott, hogy de mást sem ehet a gyerek, amíg meg nem eszi a levest...
Volt torta, többféle sütemény, kétféle dinnye, és TÉNYLEG nem engedték, hogy a kisgyerek egyen belőle.
Én nagyon sajnáltam, félrevontam az apát, és kértem, hogy bocsásson meg a gyereknek, de ő azt mondta, hogy mivel nekem nincs gyerekem, nem tudom, mi a következetes nevelés, meg lett mondva, hogy nagyon erős a paprika, most már a gyerek "főjön a saját levében, majd legközelebb normális lesz, tanul belőle".
Nekem az egész estét és még a mai napot is elrontotta ez az esemény, nagyon sajnáltam a kisgyereket, hát még csak NYOLC éves, mit várnak tőle?
Vagy én tévedek, és tényleg ez a helyes nevelés? Ti mit gondoltok?
Alapból nem kellett volna a gyerek kezébe adni a csípőset.
De ha már megvan a baj, akkor nem kell tetézni ilyen addig, amíg meg nem eszed hozzászólásokkal. Te mondtad, hogy nem baj, ha másikat szed, nem értem mit kell ezen annyira pörögni apukának. Nálunk is volt ilyen, semmi baj, szedtünk hozzá annyit, hogy ne legyen túl csípős, és páran elosztottuk.
Nem az evéssel kell fegyelmezni, pláne, ha már sír miatta a gyerek. Apukának nem volt igaza.... Ha amit csinált azt gyakran csinálja, az étkezési zavarokhoz vezethet. Ráadásul bunkóság volt elcsesznie ezzel a napot.
Szerintem legalábbis...
apuka egy szadista barom, anyuka meg egy csöndes szadista barom, amiért hagyja ezt a szerencsétlent a gyerek közelében...
eleve ez az egész "addig nincs ez amíg meg nem eszed azt" stílusú hiszti csak arra jó, hogy egy felnőtt ember fitogtassa a hatalmát egy védetlen gyereken, velem is ezt játszotta apám, érdekes módon, mióta húszévesen elköltöztem végre tőlük, eszek. néha. ha éppen nem rémülök az ötlettől is halálra, hogy oda kell ülnöm egy asztalhoz az emberekkel. (akik amúgy a lakótársaim, és nagyon kedves emberek, terítenek nekem is, és nem szólnak egy szót sem, ha aznap képtelen vagyok kiülni közéjük, vagy csak elsunnyogok a tányérkámmal a szobámba vissza. sőt, meglepő módon, akkor se szólnak egy szót se, ha nem kerülök elő, csak később lenyúlom a sütirészemet.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!