Igaza volt a szülőknek ebben a helyzetben? Te szülőként mit tettél volna?
Buli volt nálam, csak felnőtteknek, bográcsoztunk. Az egyik párnál a gyerekvigyázó az utolsó pillanatban lemondta, hozták a 8 éves kisfiukat is (megkérdezték előtte, mondtam nem gond, ismerem a gyereket, aranyos gyerek).
A gulyáshoz feladtam a csípős paprikakrémet, és mondtam előre, hogy nagyon erős (házi, a nővérem csinálja). A kisfiú "én szeretem a csípőset" felkiáltással egy fél kávéskanállal belepottyantott a levesébe belőle, mielőtt bárki közbeléphetett volna.
Persze nem bírta megenni, de az apja szigorúan rászólt, hogy magadnak csináltad a bajt, most már megeszed, addig nem kelsz fel innen. Én mondtam, hogy semmi baj, kiöntöm a levest, szedjen másikat, de apja nem hagyta. Szegény gyerek, próbálta enni, vedelte közben a vizet, aztán végül elsírta magát.
Ekkor az anya közbelépett, hogy jó, akkor nem kell megenni, az apa meg rákontrázott, hogy de mást sem ehet a gyerek, amíg meg nem eszi a levest...
Volt torta, többféle sütemény, kétféle dinnye, és TÉNYLEG nem engedték, hogy a kisgyerek egyen belőle.
Én nagyon sajnáltam, félrevontam az apát, és kértem, hogy bocsásson meg a gyereknek, de ő azt mondta, hogy mivel nekem nincs gyerekem, nem tudom, mi a következetes nevelés, meg lett mondva, hogy nagyon erős a paprika, most már a gyerek "főjön a saját levében, majd legközelebb normális lesz, tanul belőle".
Nekem az egész estét és még a mai napot is elrontotta ez az esemény, nagyon sajnáltam a kisgyereket, hát még csak NYOLC éves, mit várnak tőle?
Vagy én tévedek, és tényleg ez a helyes nevelés? Ti mit gondoltok?
Köszönöm, hogy elmondtátok a véleményeteket.
Én ezt a férfit csak futólag ismertem, céges összejövetelen találkoztunk, mert a felesége a kolléganőm.
Nagyon furcsa volt, nekem úgy tűnt, hogy a felesége hajlana arra, hogy hagyják a gyereket, de nem mert mellette kiállni.
Mire való egy anya, ha nem arra, hogy a gyereke mellett kiálljon?
Aki szerint igaza volt az apának: te nem érzed, hogy ez a gyereknek mennyire megalázó lehetett?
Valóban úgy kellene egy gyereket nevelni, hogy megalázzuk, megszégyenítjük mások előtt?
Nekem nem is az volt a legfájdalmasabb, hogy csípi a kis száját a kaja, (persze az is), hanem hogy milyen megalázó lehet a kisfiúnak, hogy ott a társaság előtt elsírja magát, milyen leforrázva érezhette magát, és az is, hogy mások jóízűen ettek, ő meg nem tudott enni még a finomságokból sem?
Egy szót sem szólt utána már egész este, pedig előtte olyan jókedvű volt, tetszett neki szerintem, hogy ő már a nagyok közt lehet, ráadásul még este is.
Mikor elmentek, csomagoltam süteményeket és odaadtam az anyukának, hogy majd otthon egyék meg, de egyrészt az már nem ugyanaz, másrészt nem tudom, végül evett-e belőle a gyerek.
Szegény gyerek! Az apja egy gyökér f a sz k a l a p! Még hogy ő tud gyereket nevelni.
Pont tegnap jutott eszembe és gondolkodtam el azon, hogy az oviban is hiába rosszalkodnak (mesélte a fiam), akkor is kapnak tortát (ha valakinek szülinapja van). Na és innen jutott eszembe, hogy én se úgy büntetem a gyereket, hogy ő nem ehet sütit mikor mindenki más igen, hanem pl. nem nincs tv/tablet/kirándulás mittudoménmeddig.
Mintha az én gyerekkorom írtad volna le.
Nekem nevelőapám (volt) full ilyen.
Ez nálunk is megtörtént. Egy esküvőn voltunk, én alsós voltam, már meg nem mondom hány éves. Elsóztam a levest, nem tudtam megenni.
Ez volt délbe. Mindenki elött leordított, éjfélig voltunk ott, addig 1 falatot nem ehettem semmiből. A levesem nem engedte, hogy elvigyék, míg nem üres a tányérom.
Anyám szó nélkül végignézte. Majd egyszer este szolt annyit, hogy nem így kellett volna elintézni, nevelőapám szájbavágta, ne birálja felül a nevelését.
És számtalan ilyen és hasonló eset volt.
Ugy menekültem el otthonról, amint volt lehetőségem. Most 28 éves vagyok, tele leki sebekkel, önbizalomhiánnyal, megfelelési kényszerrel. Stb....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!