Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg ennyire elítélendő?

Tényleg ennyire elítélendő?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves fiam, még itthon vagyunk (nem jár bölcsibe, ilyesmik).

Az udvaron, a ház mögött van egy medencéje. Ezt a 2 szomszéd látja csak.

Ha fürdik, meztelenül megy bele. Kisgyerek, 2 éves, eddig bennem fel sem merült, hogy ez ne lenne így jó.

Fürdik, kifut jatszik egyet, majd újra a medence, megint játszik.

Ma már a 3.embertől kapom meg, miert nem adok rá egy nadrágot?!

Eddig ugy voltam vele, a nadrág (meg ha fürdő is) ha kiszáll koszos lesz. Utána azt viszi a medencébe. Igy meg csak beleül a lábmosóba, lemossa a bőret és ennyi. Az meg, hogy minden kiszállásnál nadrágot rangassak le róla, majd beszállásnál le róla...

Falun lakunk. Nem is az, hogy város elit környékén. Nagyon nincs gyerek sem errefele, ezert kb mindenki mindig minket bámul, raadásul "betelepülők vagyunk", 3 éve lakunk itt.

Tenyleg ennyire gáz?

2021. jún. 23. 12:16
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
86%

#38 A számból vetted ki a szót. :) Én, férfiként magasról tojok arra, hogy ki mit gondol arról, hogy nyáron pucéran mászkálok a SAJÁT telkemen. A saját telkén miért volna gond...? Hát még egy kisgyerek. Még jó, hogy nem katonai rangjelzést teszünk a kisfiú vállára csak azért, hogy ő "legyen a fegyelem mintaképe"...

Mások kedvéért annyi apróságot figyelembe veszek ennek kapcsán, hogy az úttesthez túl közel, vagy onnan remekül látszó kertrészen vagy úgy fordulok, hogy a lábam köze ne látsszon (ha váletlen valaki arra sétálna), vagy alsót veszek fel, amíg azon a kertrészen túl nem jutok. Aztán alsó le, ha valaki meglát, az csak azéárt lehet, mert direkt leskelődött - az meg az ő baja. :) Engem totál nem zavar, ha lesik, hogy pucéran vagyok. Naturista vagyok, idegenekkel olykor együtt nudizok. Arra ügyelek tehát, nehogy szándékkosságot feltételezzeneke rólam, mivel hát nem vagyok szatír.

Még mindig nem értem, miért nem sz@rsz a prűdekre? Engem is prűdnek neveltek, a prűd fordítsa el a tekintetét, és voilá, meg van oldva a dolog, mindenki jól járt. A gyerekek többsége 5-6 éves korukig alig várják, hogy megszabadulhassanak a ruhától. Nyűgnek érzik. A lányok 5 évesen még a pszichológusok szerint is (az elektra komplexussal összefüggésben, ami terméseztes) ösztönösen magamutogatók, figyelemvelhívók. Hat évesen szokott megjelenni először a testi szemérem, addig meg hadd érezze már magát szabadnak a gyerek testileg is, ilyen értelemben...

Ha beszól a szomszéd, kérdezd meg, miért zavarja őket. Ha kifejtette a kedves szomszéda hülyeségét, reagáld erre, hogy a fiad még csak két éves, nem vagy hasjlandó elvenni tőle a tesi szabadság / pucérkodés örömét, nyugodtan tessék elfordítani a tekintetét, ha zavarja a természetesség.

Ne hagyd magad! Ha valaki ezért rád szól, rád fog szólni más miatt is, és sose fogja abba hagyni!

A dolog másik fele meg, hogy ha lehet, diplomácia. Keresni a közös pontot a szomszéddal. Ha lehet. Van olyan szomszédom, hogy az egymás számára kicsit szoktatlan dolgokban úgy találjuk meg a kompromisszumot, hogy elpoénkodjuk. :) Jó' van, akkó' én leszek a notredámi toronyőr, cserébe te leszel a pletykás 20 éves vénasszony, aki a púpomról pletykál! ;) Vagy én a tiedről! :P"

Vagy ilyesmi. :) A helyzettől függ.

Szerintem kompomisszummal kezd, humor legyen másnap a "fegyver", és csak ha ez se használ, állj a sarkadra- holnap az lesz a bajuk, hoyg miért nem tanul kínaiul és hottentottául a gyereked...?

2021. jún. 26. 01:16
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!