Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg ennyire elítélendő?

Tényleg ennyire elítélendő?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves fiam, még itthon vagyunk (nem jár bölcsibe, ilyesmik).

Az udvaron, a ház mögött van egy medencéje. Ezt a 2 szomszéd látja csak.

Ha fürdik, meztelenül megy bele. Kisgyerek, 2 éves, eddig bennem fel sem merült, hogy ez ne lenne így jó.

Fürdik, kifut jatszik egyet, majd újra a medence, megint játszik.

Ma már a 3.embertől kapom meg, miert nem adok rá egy nadrágot?!

Eddig ugy voltam vele, a nadrág (meg ha fürdő is) ha kiszáll koszos lesz. Utána azt viszi a medencébe. Igy meg csak beleül a lábmosóba, lemossa a bőret és ennyi. Az meg, hogy minden kiszállásnál nadrágot rangassak le róla, majd beszállásnál le róla...

Falun lakunk. Nem is az, hogy város elit környékén. Nagyon nincs gyerek sem errefele, ezert kb mindenki mindig minket bámul, raadásul "betelepülők vagyunk", 3 éve lakunk itt.

Tenyleg ennyire gáz?

2021. jún. 23. 12:16
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
82%

Már nincs ilyen elvileg, hogy még van határozva melyik oldal, kié a kerítésnél.

Én mindenképp eltakarnám valahogy, mert engem zavar, ha más nézelődik.

Ha drotkerites pl nád (nekünk is az van egy részén)

2021. jún. 23. 14:32
 32/41 A kérdező kommentje:

31!

Mint írtam, nálunk meg van határozva.. önkormányzatilag.

És ezt is csak onnan tudom, hogy a kutyája egyszer mikor ideköltöztünk kirágta a köztes kerítést, átjött hozzánk. Akkor ferjem megcsinalta a kerítést, jószívűségből, mert megiscsak neki könnyebb mint a neninek. Akkor dugta az orrunk alá a papírt, hogy az önkormanyzatnál van ilyen rendelet.

2021. jún. 23. 14:37
 33/41 anonim ***** válasza:
69%

31-re:

Ez csak szokásjog. Elvileg kerítésnek lennie sem kötelező. Mert minek is, ha egyik fél sem akarja? A lényeg, hogy senki nem mehet át a másikéba.

Vannak olyan szabályok, hogy ha pl. kutyát tartasz, neked kötelességed gondoskodni arról, hogy ne mehessen át a szomszédba. Akkor is, ha a szomszédnak kéne szokásjog alapján kerítést csinálnia, és az olyan vacak, hogy a kutya kitúrja vagy átugorja, vagy átfér a résein.

Ha a szomszédot zavarja a pucér kisgyerek, neki kéne takarást tennie a kerítésre. De ha ő nem tesz, viszont közzé kürtöli a faluban ezt, és a kérdező emiatt kellemetlenül érzi magát a falu régi lakói előtt, akkor már a kérdezőnek kell ezt megcsinálnia, mert az ő érdeke. De ha a kérdező magasról tojik a falu szájára, akkor ne tegyen takarást, hanem nyugodtan szóljon vissza a szomszédnak, hogy ne leskelődjön, ha zavarja.

2021. jún. 23. 14:41
 34/41 anonim ***** válasza:
45%
Figyelembe van véve a gyerek, nem rohad rá a ruha. A néni nincs, mert ő konkrétan le van kakkantva, a véleményével együtt. Nem is értem a problémát. Jaj, látja a kukacot egy vénasszony, botrány! Lelkisérült lesz a gyerek is meg minden.
2021. jún. 23. 14:42
 35/41 anonim ***** válasza:
52%
Az én fiam 2,5 éves, ő is meztelenül fürdik otthon a kertben. Eleve abban a korban van, hogy állandóan levesz mindent, örülök, ha a pelenka rajta marad a házon belül (szobatisztulni akar épp, csak még nem megy az odafigyelés), én a kertben tuti nem harcolok ezen. A 5 éves lányomra már rászólok, hogy legalább egy fürdőbugyit vegyen fel, de a kicsit még hagyom. Mondjuk itt nem zavar senkit szerencsére, bár őszintén, nem is érdekel, a saját kertemben én is lehetnék meztelen, ha akarnék.
2021. jún. 23. 14:54
 36/41 anonim ***** válasza:
68%
Az 5 éves lányom meztelenül medencézik, kint az udvarra kap bugyit. Hozzánk csak szemből látni be, ott meg kisgyerekes, fiatal házaspár lakik. Utcára, strandra öltöztetem rendesen! Viszont, valamelyik este láttam egy hasonló korú kislányt bugyiban az utcán-falu, mindenki ismer mindenkit itt is, itt nem csinálnak ebből problémát.
2021. jún. 23. 14:58
 37/41 anonim ***** válasza:
85%
Akkor nem nyúlsz néni kerítéséhez hanem a saját részeden húzol ki valamit hogy ne kukkoljon és b meg a kerítését
2021. jún. 23. 14:58
 38/41 anonim ***** válasza:
79%
Szólj a férjednek, hogy tegyen ő is egy kört ruha nélkül a kertben, aztán a szomszéd lenyugszik.
2021. jún. 23. 16:03
 39/41 A kérdező kommentje:

38!

Az a baj, ferjem meg is csinálná 🙈🤦‍♀️🤣

2021. jún. 23. 16:22
 40/41 anonim ***** válasza:
64%
Nem is lesz probléma akkor hirtelen, hogy csupi a gyerek. 😂
2021. jún. 23. 17:20
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!