Mit csináljak, ha a kisfiam nem szeret bent lenni?
Figyelt kérdés
Panelban lakunk sajnos. Állandóan kint lenne. Ha megy el valaki az ajtó előtt, akkor sír, ha az apja vagy én elmegyünk itthonról sír, meg úgy alapból odamegy az ajtó elé és sír, menne ki. Nem tudok vele folyton kint lenni, főleg ilyen melegben. 15 hónapos. Nem tudom mit tehetnék, hogy ne akarjon mindig kint lenni? Rengeteget játszunk, bevonom mindenbe.2021. jún. 19. 14:17
11/37 anonim válasza:
És a válaszom a kérdésre, hogy ha ilyen a gyerek, hogy folyton menne ki, nem nagyon lehet mit csinálni. Próbáld meg megtalálni az őt lekötő játékokat, matricás füzet, képes könyvek, puzzle, stb.
12/37 anonim válasza:
Megértelek, ugyan mi kertes házban lakunk, de itt sincs nagyon árnyék, már gondolkozom egy napvitorla beszerzésén.... Mi azt szoktuk csinálni, hogy mivel elég korán kel, délelőtt 2 órát kint vagyunk, itt a közelben van egy nagyon klassz árnyas játszótér, ott eltöltünk egy órát (nem tudom nálatok van-e ilyen opció), aztán ha elég volt a játszózásból még sétálunk egyet, elmegyünk a zöldségeshez és max 10-re otthon vagyunk. Persze amint beérünk, már menne is ki. Hagyom motorozni a házban, az kicsit azért olyan mintha kint lenne (mondjuk ez panelban nem tudom mennyire zavaró). Délben ebéd, aztán 2-fél 3 körül kel és már menne is ki, nehéz meggyőzni, hogy maradjunk bent, ilyenkor próbálkozok mindenféle kreatív játékkal, meseolvasással, énekléssel. Közben meg ha megint megy az ajtóhoz, mondom neki, hogy ha apa hazajött, elmegyünk valamerre...mindig hozzáteszem, hogy megígérem, akkor általában hallgat rám. Aztán 6 körül sétálunk és játszózunk hármasban. Erkélyetek nincs esetleg?
13/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat. Nem azt mondtam, hogy ne menjünk ki soha, de egész nap nem akarok kint lenni, ha jó, ha nem jó. Ez miatt adjam bölcsibe, nem is értem... Van a ház mögött közvetlenül egy nagy játszótér, kicsit árnyékos. Ott eljátszunk egy 20-30 percet és utána csak sétálni akar, felfedezni, de azt is úgy, hogy megy pár métert aztán felkéretőzik a kezembe és megint így. Ilyen gatyarohasztó melegben nincs kedvem cipelni, a tűző napon futkározni, tudom, gáz vagyok. Erkély nincs sajnos. Gyurmát még nem próbáltunk mert még mindent a szájába venne, firkálni szeret papírra vagy beleül egy dobozba és azt firkálja meg kisautókat szeret tologatni és persze pakol. Van kismotorja kint is és bent is. Délelőtt általában elmegyünk a boltba, főzünk, aztán alszik és utána megyünk ki.
2021. jún. 19. 15:32
14/37 A kérdező kommentje:
Jajj és a másik kedvenc kinti elfoglaltsága, hogy az összes parkoló autóhoz odamenne nézegetni, tapogatni, nem győzöm elterelgetni onnan. Mellesleg egy kisgyerekes anyát sem látok a tűző napon kint a gyerekével.
2021. jún. 19. 15:37
15/37 anonim válasza:
Igaz nem panel, sorház, és 18hós gyerek.
Mi reggel 8tól 11ig, majd 15től 20óraig kinn vagyunk.
A maradék időben mégis ki tudok takarítani (120m2) és naponta főzni.
Naptej, sapka, sok folyadék magunkhoz és mehetünk....
Én kövezzetek meg, de némi lustaságot vélek felfedezni anyukánál...
16/37 anonim válasza:
Mi lesz veletek, ha esetleg dolgozni is kell? Mások teljes munkaidős állás után is képesek elvégezni a házimunkát. Ez a "főzni, mosni kell" csak kifogás. jól néznénk ki, ha nem mosnék, mert egész nap munkahelyemen voltam és retkes ruhákban járnánk.
17/37 anonim válasza:
Ki kell menni minden nap, persze, de basszus, legyen már elég napi 2-3 óra. Úgy bírom az ilyen szuperanyukat, nyáron 40 fokban, télen -10-ben és hóviharban, sőt, szakadó esőben is minimum egy fél napot kint vannak, mert ők annyira fasza anyukák. Na persze, inkább csak rohadtul nem tudnak mit kezdeni bent a gyerekkel, és egyszerűbb menni, mert akkor legalább elvan.
18/37 anonim válasza:
Épp a kérdező nem tud mit kezdeni bent a gyerekével.
19/37 anonim válasza:
Tudom, de közben meg vagy 5-en szólják le, hogy mit képzel, hogy inkább bent tartaná egy kicsit a 40 fokban ahelyett, hogy egész nap kint kolbászolna vele.
20/37 anonim válasza:
Nincs 40 fok, csak 30 körül, az is kb. 2 napja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!