Mit tennél, ha ovis gyerekednek ezt mondaná a nagyi?
"Meg ne üss, vagy visszaütök!"
Te jó sokat kaptál tőle gyerekkorodban(a te anyád), tehát tudod, hogy nem szórakozik.
Tudod, hogy a gyerek sem szent, de kisgyerek, a másik meg felnőtt.
Ne haragudj, kérdező, de ha ilyen szintén vert téged anyád idegből, akkor minek tartod vele a kapcsolatot? A gyerekedet miért teszed ki annak, hogy esetleg őt is megüsse vagy ezt a viselkedést lássa?
Az én anyám csak néha csapott oda, de folyton kicsinált lelkileg, nem is láthatja az unokáját.
Nem bíztam rá. Végre hajlandó volt társasozni vele(én is ott ültem), utoljára 3 hónapja foglalkozott vele pár percet, gondoltam a szülinapja apropóján megerőltethetné magát ebben a pár napban. Ment is, de a gyerek "túl közel hajolt" szerinte a játékhoz, mire hátranyomta a fejénél "finoman" és rászólt, hogy menjen már távolabb, mert ő nem lát, azért veszít, erre a gyerekem meg akarta ütni.
Ez volt a szituáció, 5 centire ültem a gyerekemtől, nem voltak kettesben és javasoltam, hogyha nem lát ő is meg tud mozdulni, nem a gyereket kell kinyomni egyből.
Tényleg ritkán vannak együtt, akkor sem erőlteti meg magát és borzalmas a természete, de nem zárhatom ki, ahogy a világ egyik felét sem.. jön a suli,, gimi, munkahely, meg kell tanulnia alkalmazkodni azokhoz is, akik kiidegelik és felhúzzák a viselkedésükkel, mert csapkodósként ő is egyike lenne majd ezeknek.. ott már tudnia kell alkalmazkodni és kezelnie mindenkit úgy, hogy biztonságban legyen, szóval valamennyire örülök is, hogy találkozik más viselkedésű emberekkel, csak annak nem, hogy családon belül vannak ilyenek, dehát erről nem én döntök.
Ne haragudj, de ha ilyen az anyád, akkor az nem indok h megkell tanulnia kezelni a gyereknek a dolgokat.
Ennyi erővel bedobhatod a pszichopaták közé is!
Valamiért azt gyanítom hogy akarsz valamit anyádtól (pl gyerekfelügyelet) azért erőlteted ezt az összeszoktatást.
Mert a férjemet bántotta az apja és anyja is gyerekkorában. Nem is ismerem őket! Nem hogy a gyerekünket hurcoljuk oda h "tanuljon"
Nem nevelnie kellene.. És igen, túlvagyunk, már kétszer kifakadtam, rohadtul nem érdekelte, persze sajnálkozott, de abszolút érzelemmentes volt, mintha valami idióta lennék, aki hülyeségekről beszél(kitűnő voltam, nem verekedős, csendes, nem nehéz gyerek). Apránként talán változik, már nem annyira rasszista meg homofób, meg több területen számít neki, mit gondolok..
A sarokból tesztelésnek hívni a társast, ami ritka alkalmak egyike.. meg milyen gyanú? Mondta, hogy megüti, ez fenyegetés volt.
Az ember idővel változik attól függően, milyen hatások érik. Lehet csak kismértékben, de az is valami. Szerintem attól, hogy azt akarom, hogy az unokájával kedves legye, figyeljen rá, érdekelje, legyen fontos neki, nem azt várom tőle, hogy nevelje.. nem is tudom ez honnan jött.
Az én nagymamám heti 3-4 napot volt velünk, minden nap mellette hozott vitt bölcsibe, oviba, suliba, délutánonként játszott velünk, tanított házimunkára kedvesen, sokat aludtunk ott..Na ő pl anyánk helyett nevelt. Én ennek a tizedét várom kb, évi 5 nap, amikor vigyázna rá, kedvesség, figyelmesség, a kedvében járás pár napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!