Mit tennél, ha ovis gyerekednek ezt mondaná a nagyi?
"Meg ne üss, vagy visszaütök!"
Te jó sokat kaptál tőle gyerekkorodban(a te anyád), tehát tudod, hogy nem szórakozik.
Tudod, hogy a gyerek sem szent, de kisgyerek, a másik meg felnőtt.
Ki mondta, hogy nem szóltam?? Mellesleg nem ütötte meg, csak felemelte a kezét, aztán rámnézett, majd letette. Teljesen elégedett vagyok a gyerekem viselkedésével(legtöbbször)
A kisgyerekekre más szabályok vonatkoznak, mint egy felnőttre, és más súlyba esik az, amit tesznek, mert pontosan nem tudják úgy felfogni, ahogy egy felnőtt. Ettől még nekik sem szabad, de szerintem tőlük könnyebben megbocsátható, mint egy felnőttől.
Szerencsére nem csak szerintem, hanem a törvény szerint, meg a legtöbb ember szerint is más elbírálás alá esik egy kisgyerek és egy felnőtt tette.
Ugyanúgy meg kell mondani, hogy nem szabad, hisz egyiknek sem szabad, de a következmények mások. Ha egy gyerek verekszik az oviban, nem jut börtönbe, ha egy felnőtt bunyózik az kollégáival, az igen.
Na engem pont a következmények érdekelnek, hogy túlzok e, mert pikkelek rá a gyerekkori pofonok és ütések miatt, vagy sem. Elvittem a közeléből a gyereket és közöltem, hogyha valaha meg meri ütni, feljelentem. Kíváncsi vagyok más mit tett volna, akinek nincsenek gyerekkori sérelmei az anyja felé.
Ha valóban megüt valakit a gyerekem, természetes h rászólok és mondom h szépen bocsánatot kér mert ilyet nem szabad csinálni.
Viszont a mamának (mivel írtad, hogy idegbajos kissé) biztos mondanám, hogy majd akkor jöjjön látogatni az unokáját ha elment kezeltetni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!