Belső talphosszat hogyan kell jól lemérni?
3 cipőt rendeltem, szám szerint ugyan akkora, de cm-ben jelentősen eltérnek. Kisfiam meg mindre mondja jó lesz… 2 nap múlva meg.. nyomja az ujjat.
Megpróbáltam magamnak lemérni, hogy egy lapon körberajzolom a lábam és úgy lemérem, de ez nem jó… az alapján 39-es a lábam, közben 36-osak a cipőim…
Pedig én mindig így mérem a gyerekeim lábát és mindig tökéletesek a rendelt cipők. Sőt, ha magamnak vagy a férjemnek rendelem, akkor is így szoktam és teljesen jó mindig a méret!
Minden márkánál vagy webshopnál egyéni, hogy a mért mérethez hozzá kell e adni a plusz 1-1,5 cm-t.
Ezt általában fel szokták a mérettáblázatnál tüntetni.
Akkor béna vagyok. Megpróbáltam újra.
24.7 cm lapon mérve.
A cipőim 22.5 cm … Nike sport cipő, lasocki bőr cipő.
Ne átlóban mérj 🙈 A sarokhoz húzol egy vízszintest (még jobb ha a falhoz állsz), arra egy merőlegest és azon egy újabb vízszintest a lábujj vonalában. Az adja a talphosszat. Nem bonyolult.
A szélesség is fontos. Széles lábra nagyobb bth-ú cipő kell. Ha véletlenül nem "szabvány" a láb, pl: nem a nagylábujj a domináns, azzal is kell számolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!