Vissza tudtok emlékezni tisztán,6-7 éves korotokban ill.
előtte milyen élményeitek voltak? (Utazás, programok
stb) Pl. 5 éves korban itt jártam apámmal stb? Ezek az
emlékek fakulnak?
emlékszem, hogy fehérek voltak a rácsok, és az egyiket tudtam pörgetni/forgatni, mert laza volt, azzal játszottam. Ill. emlékszem, hogy a nappaliban volt a kiságy, bent a sarokban a szüleim ágya mellett.
Meg egy Vuk-os krepp ágynemû szettre is emlékszem ☺️
2021. máj. 17. 18:27
12/16 anonim válasza:
Kétéves koromig visszamenőleg vannak emlékeim. Nem olyan, amit meséltek, hanem valódi. Pl. amikor apuval várjuk a kórház bejáratánál anyát, aki kijön az újszülött kishúgommal, akitől "kapok" egy játékbabát, én meg féltékenységet és haragot érzek, hogy minek van itt, és azt akarom, hogy csak a játékbaba maradjon. Ezt teljesen fel tudom idézni, ugyanazokkal az érzelmekkel együtt.
De bölcsiből is néhány emlék elevenen megmaradt.
Valószínűleg azért mert már nagyon hamar kb. másfél évesen tudtam beszélni. Úgy hallottam, onnantól lehet egy gyereknek emléke, hogy beszél.
2021. máj. 17. 18:44
13/16 anonim válasza:
Pár emlékem van csak. Óviból, bolcsiből. De igen vannak azért. Pl hogy jártunk kirándulni sokat és ha felforditottam a követ ott aludtak alatta a katicák. Meg hasonlók. Szoval inkább ilyen pillanatok, mint komplex emlékek és attól tartok igen, fakulnak.
2021. máj. 17. 20:12
14/16 anonim válasza:
Ovi előtti időkről, tehát három éves korom előttről csak nagyon kevés. Onnantól rengeteg, ovis történések, nyaralások, unokatestvéreimmel való kalandok, tisztán emlékszem a lakásra, ahol 3-6 éves koromban laktunk, emlékszem az ovis tarsaimra, apukám volt tanítványaira is (kollégiumi nevelotanar volt egy diákotthonban, amikor én ovis voltam, sokat játszottam az ottani gyerekekkel), nagyszüleim régi lakására is emlékszem, pedig kicsi voltam, amikor máshova költöztek. Emlékszem minden régi jatekomra, sőt, öcsém jatekaira is, anyukám régi ruhaira, saját egykori pizsamámra, szóval rengeteg dologra.
2021. máj. 18. 08:44
15/16 anonim válasza:
Nekem is egész sok emlékem van oviból. Pl. a falon nagyon sok kaszálók volt, és az egyik ovistársammal mindig megfogdostuk őket, az óvónők meg rosszul voltak. Meg, hogy az udvaron egy hátsó helységben mindig volt tombola. Arra is emlékszem, hogy sokszor mentünk be a Nyugatinál a Skála áruházba, de anya nem akarta nekem megvenni a plüss hótigrist, de amikor a nagyimmal mentem, akkor Ő rögtön megvette. Aztán 5 évesen, Balatonfüreden a Marina kertjében tanultam meg biciklizni, ott a hátsó betonúton. Egész sok kis emlékdarab van meg, pl a játékaimra is emlékszem, meg a játszótéri barátaimra, hogy miket játszottunk. 22/L
2021. máj. 19. 14:03
16/16 anonim válasza:
Ovis kortól kezdve van néhány emlékem, de olyan 15-20 éves korom körül megfakultak. Úgy tudom, ennek az az oka, hogy ekkor történnek az agyban változások, ami rosszat tesz a régi emlékeknek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!