Visszahúzodó, zárkózott életet élő párt meg kell, hogy változtasson a gyermekvállalás? Milyen negatív következménye lesz, ha csak ritkán vannak programok (koncert, mozi, színház, vendégségbe járás), de házon kívül azért rendszeresen töltünk időt?
Mi is ilyenek vagyunk\voltunk.
Erre született egy végtelenül közvetlen és nagydumás gyerekünk. Így kénytelenek vagyunk mi is szocializálódni.
Mi sokat kirándulunk és nekünk így jó. A gyerek meg úgyis jár oviba, úszni stb. ott találkozik másokkal. Egy két óvoda társával szoktunk összefutni.
Szerintem a felsoroltakat ráérsz még a gyerekkel kipróbálni, nem azonnal alkalmasak a színházi előadásra :)
Először úgyis mész majd terhesgondozásra, ott beszélgetsz a többiekkel, utána gyerekorvosnál, játszón, kialakul ez szépen fokozatosan. Amikor visszamentem dolgozni, nekem akkor kezdődött inkább a begubózás, gyerek intézményben, én melózom, semmire nincs idő. Bezzeg amikor otthon voltam, mászkáltunk mindenfelé, muszáj is volt, kellett a program, időtöltés, meg sokat szóba is állnak egy kisgyerekes anyukával, kedvesek, beszélgetnek, megy ez magától, hidd el.
Mi ilyenek vagyunk a férjemmel, de azért rávettem magamat játszóházra, játszótérre és lett még egy barátnőm is :) velük össze is járunk (6 éve ismerjük egymást).
2 gyerekünk van és azt hiszem ők sem lesznek valami barátkozós emberek, mert hiába vittem őket ide-oda, soha nem mentek oda más gyerekekhez játszani, ha őhozzájuk ment oda valaki, akkor is inkább igyekeztek lerázni. Az iskolába n is 2-3 gyerek van akikkel jól elvannak, a többivel nem is foglalkoznak.
Egymással viszont nagyon jól kijönnek, szeretik egymást sokat beszélgetnek.
Mondjuk nekem a férjem rendkívül antiszociális, gyakorlatilag nem jár sehova, mert elviselni se tud más embereket, a munkája is magányos. Én azért ennyire nem vagyok magamba forduló :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!