Vissza tudtok emlékezni tisztán,6-7 éves korotokban ill. előtte milyen élményeitek voltak? (Utazás, programok stb) Pl. 5 éves korban itt jártam apámmal stb? Ezek az emlékek fakulnak?
Nekem csak 1-2 ilyen van. Nem sok. Például az anyai nagyapámról hogy beszélt hozzám meg az arca még ma is előttem van, én 3 voltam amikor meghalt, nem emlékszem mekkora voltam az emlékemkor.
Ők voltak a messzi nagyszüleim. Róluk több kép ugrik be, vagy mondat ahogy mondták.
A másik mamámékról nincsenek ilyen emlékeim pedig 3-4 éves koromig ott laktunk velük. Róluk úgy 10 éves korom után van emlék.
De szerinte. Ez mindenkinél változó.
Igen. Nagyon sok mindenre emlékszem. Bár túl sok programunk nem volt sajnos gyerekkoromban.
Nem mondhatnám h fakulnak.
Van ami csak 1-2 képről jut eszembe, de akkor tisztán beugrik pár dolog.
Pl. Láttam egy képet az ovis kirándulásról. Emlékszem h az óvónéni lába alatt kucorogtam a kocsiban (lekéstük a busz, így hazavitt minket kocsival, de nem fértünk el 😅)
Szóval gasonló dolgokra
5 éves kori élményekre simán. Akkor született a húgom, rá is emékszem babaként. Arra is, hogy abban az évben állatkertbe, vidámparkba mentünk a szüleimmel (szüleim + a négy gyerek) és hogy anyu semmilyen játékra nem ült fel velünk, mert ő vigyázott a húgomra.
Korábbról is vannak emlékeim, de azokról nem feltétlenül tudom megállapítani, hogy tényleg megtörténtek-e. Legalábbis mindről nem. Egy az tuti igaz volt: azon vergődtem hogy nem akarok már anyuék szobájában aludni és át akarok költözni a nővéremhez. Át is vittek abba a szobába és anya átjött kb óránként hogy nem sírok-e, nem akarok e visszamenni én meg mindig elhajtottam hogy jól megvagyok. Azt mondták mikor egyszer beszéltem erről nekik, hogy 3 éves voltam ekkor és tényleg így volt.
Képszerű emlékeim is vannak: ülük az asztalnál, ami még máshol helyezkedik el az étkezőben mint most és hisztizek mert nem akarom megenni a tejbegrízt. Egy másikban pedig rózsaszín pillangós csészéket vágok a földhöz és nézem ahogy összetörnek. Az emlékben nagyon soknak tűnik, de szerintem max 2 lehetett, mert nem hinném, hogy a szüleim vagy valaki nem hallotta a csörömpölést és nem fékezték meg a "tombolásom" :D
Oviból nekem is sok emlékem van, illetve rémlik a bölcsi is, hogy anya bevitt, és mikor ment el, nagyon sírtam, meg hogy volt az a szél bigyó amivel ha futottál vagy fújta a szél, pörögtek ilyen virágok, és meglepődve láttam hogy levoltam fotózva bölcsiben egy olyannal.
Oviból nem kifejezetten élmények rémlenek, hanem ilyen random apróságok, pl anyával elmentünk egy turiba és ott volt egy gyerek méretű, könyékig érő fehér csipkekesztyű amit megkaptam és csomó ideig abban mentem mindenfelé, meg az is hogy a 2 Dani közül az egyik az ovi hátsó részén állt lesben mert megakarta nézni a lányok nuniját, ezért a lányok kerülték azt a bokros részt, meg hogy a mászókák mögötti nagy fán élt egy nagy szarvasbogár (ami szerintem döglött lehetett, mert soha nem mozdult), fejjel lefelé lógtunk a mászókán, "végtelen ideig" tudtam hulahop karikázni, csigákat versenyeztettem a karomon, hogy egy nagy gesztenye fa alatt ültek az óvónénik a homokozó mellett, hogy a 2. kerék volt a legjobb ló (nagy kerekek félig fölbe ásva, szinesre festve méret szerint sorban) mert a az első, a legnagyobb az traktorkerék volt és nem lehetett róla olyan szépen lecsúszni, hogy Melániával szerettem fodrászosat játszani, hogy egy Szegedi Anikó nevű kislány (az én hitem szerint) azért raccsolt mert szegedről származik ami külföld stb stb stb
Ha lettek volna nagy élményeim emlékeznék azokra is.
Rengeteg emlék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!