Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Játszótéren homokozóban nem...

Játszótéren homokozóban nem osztozkodó nagyobb gyerekekkel hogy bánjak?

Figyelt kérdés
Van egy testvérpár, 6 és 2 évesek. Nem adnak oda semmit, mindent visszakérnek azonnal, máséval se játszanak. Ilyennel még nem találkoztam homokozóban. Mindkét szülő 2 méterre ül, én küzdök az elkéréssel, visszaadással, csere felajánlással, mindent bevetek, a mi játékunk nekik nem kell, szülő nem szól egy szót sem, majd a még nem beszélő szintén 2 évesemet mérgesen más játékhoz vittem, mert meguntam a szitut, ami persze nem megoldás.

2021. máj. 11. 21:50
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lenne az megoldás, hogy akkor mást játszol a gyerekkel? Neki is meg kell érteni, hogy van, ami a másé, nem lehet mindent korlátlanul használni. Teljesen mindegy, hogy a másik gyerek miért nem akarja odaadni. Ha az övé, akkor az övé. Megkérdezed, hogy használhatjátok-e, ha nem, akkor nem.

Az én fiam sem szerette odaadni másnak a dolgait, és nem feltétlenül azért, mert végtelenül irigy, hanem féltette őket, hogy mások tönkreteszik. Mindig is ilyen volt, nagyon vigyázott a dolgaira. Nem kell őket rögtön gonosznak kikiáltani. Persze a te gyerekednek is mindig az kell, amit nem adnak oda. Ismerős. Majd megérti ő is, hogy nem minden szabad préda. Szokni kell a nemet is.

2021. máj. 12. 08:46
 32/40 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk ez úgy működik, hogy mindenki beönti a homokozó játékait a homokozóba.

Minden játék meg van jelölve monogrammal.

Ha valaki indul haza, kiválogatja a sajátját.

Soha nem volt belőle probléma, bár nem minden játszótéren működik.

Panelházas övezetben lakunk, ahol több a cigány, ott ki sem borítjuk, mert sajnos ellopkodják.

De a legtöbb helyen minden anyuka így csinálja.

2021. máj. 12. 08:53
 33/40 anonim ***** válasza:
84%

Te talán odaadod a telefonodat, tabletedet, órádat stb csak úgy másnak? Cserélgeted, elkéred, visszaadod?

Ha nem, akkor az ovisok miért kéne egy homokozós jétékkal másképp bánjanak?

Amúgy ez valami újfajta kommunizmus, hogy minden közös? :D

2021. máj. 12. 09:50
 34/40 anonim ***** válasza:
94%

Ha a másik gyerekek azt mondják/jelzik hogy nem szeretnék oda adni akkor nem még alkudozni kell neki állni velük hanem elmagyarázni a tiednek hogy ők nem szeretnék kölcsön adni és tovább állni.

Komolyan nem is értem, oké hogy esetleg van ott más gyerek akinek oké a közösködés, de nekik nem. Eszembe nem jutna egy 2 éves gyereknek kuncsorogni hogy adja már oda a saját játékát az enyémnek

2021. máj. 12. 10:53
 35/40 anonim ***** válasza:
84%

Hagyd rájuk, nem kötelesek osztozni, és nem is szabad erőltetni. Ha ők nem akarják, akkor nem, ennyi, ezen nincs mit ragozni.

Különben én értem, hogy nálatok úgy szokás, hogy mindenki játszik mindenkiével, eddig bárhol laktunk (két különböző város, öt környék, számtalan játszótér, két gyerek 13 év alatt) mindenhol így volt szokás, erkezeskor mindenki beszorta a játékokat a homokozoba és mindenki játszott mindennel. Először nekem ez fura volt, az én gyerekkoromban nem volt ez szokás, de most igen, legalábbis errefelé. De ha egy gyerek csak a sajatjaval akár játszani, és másnak nem akarja odaadni, akkor sincs semmi, és nem is várnám senkitől, hogy erre kényszerítse a gyerekét.

2021. máj. 12. 14:02
 36/40 anonim ***** válasza:
81%
Felénk is mindenki beszórja a homokozóba a játékokat, vagy megkérdezik egymástól a gyerekek, ha a másikéval akarnak játszani, persze ha még nem beszél, akkor a szülők. Az enyém amúgy rendszeresen elcseréli a játékait, de ugyanúgy a többiek is 🤷‍♀️ ha nem adják, akkor ne menjetek oda hozzájuk és magyarázd el a gyerekednek, hogy ők nem akarnak közösködni és kész. Meg fogja érteni, lehet lesz hiszti, de később felfogja.
2021. máj. 13. 14:14
 37/40 anonim ***** válasza:
90%
26 persze ez ok. De a kérdésben a GYEREKEK nem akarnak osztozkodni. En is magasról leszarom azt is, milyen homokozó forma jön haza velünk vagy milyen színű kislapát. De ha gyerekem játszik az amúgy SAJÁT játékával, ne akarja már valaki elvenni tőle bakker.
2021. máj. 13. 14:24
 38/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm, értem mindenki véleményét, nem a pont azzal játszó gyerek játékáról van szó, hanem a huszadik ott heverő lapátról. Egyik gyereknek sincs húsz keze, hogy egyszerre mindennel játsszon. És nem mindig lehet tudni, hogy pont az övéké. És ha a miénk más kezében van, és az kell a gyerekemnek, természetesen én is visszakérem, mert az övé, ő az első. Meg fog tanulni mindent, az ilyen szitukat is.
2021. máj. 14. 07:17
 39/40 anonim ***** válasza:
66%
Nem hiszem el hogy még mindig nem érted... és meg szaporodtál is...ez a durva
2021. máj. 14. 07:27
 40/40 anonim ***** válasza:
49%
Agyhalott 😑😅
2021. máj. 14. 08:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!