Játszótéren homokozóban nem osztozkodó nagyobb gyerekekkel hogy bánjak?
Miért ne lenne az megoldás, hogy akkor mást játszol a gyerekkel? Neki is meg kell érteni, hogy van, ami a másé, nem lehet mindent korlátlanul használni. Teljesen mindegy, hogy a másik gyerek miért nem akarja odaadni. Ha az övé, akkor az övé. Megkérdezed, hogy használhatjátok-e, ha nem, akkor nem.
Az én fiam sem szerette odaadni másnak a dolgait, és nem feltétlenül azért, mert végtelenül irigy, hanem féltette őket, hogy mások tönkreteszik. Mindig is ilyen volt, nagyon vigyázott a dolgaira. Nem kell őket rögtön gonosznak kikiáltani. Persze a te gyerekednek is mindig az kell, amit nem adnak oda. Ismerős. Majd megérti ő is, hogy nem minden szabad préda. Szokni kell a nemet is.
Nálunk ez úgy működik, hogy mindenki beönti a homokozó játékait a homokozóba.
Minden játék meg van jelölve monogrammal.
Ha valaki indul haza, kiválogatja a sajátját.
Soha nem volt belőle probléma, bár nem minden játszótéren működik.
Panelházas övezetben lakunk, ahol több a cigány, ott ki sem borítjuk, mert sajnos ellopkodják.
De a legtöbb helyen minden anyuka így csinálja.
Te talán odaadod a telefonodat, tabletedet, órádat stb csak úgy másnak? Cserélgeted, elkéred, visszaadod?
Ha nem, akkor az ovisok miért kéne egy homokozós jétékkal másképp bánjanak?
Amúgy ez valami újfajta kommunizmus, hogy minden közös? :D
Ha a másik gyerekek azt mondják/jelzik hogy nem szeretnék oda adni akkor nem még alkudozni kell neki állni velük hanem elmagyarázni a tiednek hogy ők nem szeretnék kölcsön adni és tovább állni.
Komolyan nem is értem, oké hogy esetleg van ott más gyerek akinek oké a közösködés, de nekik nem. Eszembe nem jutna egy 2 éves gyereknek kuncsorogni hogy adja már oda a saját játékát az enyémnek
Hagyd rájuk, nem kötelesek osztozni, és nem is szabad erőltetni. Ha ők nem akarják, akkor nem, ennyi, ezen nincs mit ragozni.
Különben én értem, hogy nálatok úgy szokás, hogy mindenki játszik mindenkiével, eddig bárhol laktunk (két különböző város, öt környék, számtalan játszótér, két gyerek 13 év alatt) mindenhol így volt szokás, erkezeskor mindenki beszorta a játékokat a homokozoba és mindenki játszott mindennel. Először nekem ez fura volt, az én gyerekkoromban nem volt ez szokás, de most igen, legalábbis errefelé. De ha egy gyerek csak a sajatjaval akár játszani, és másnak nem akarja odaadni, akkor sincs semmi, és nem is várnám senkitől, hogy erre kényszerítse a gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!