Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor megszületett a második,...

Mikor megszületett a második, mi lett a nagyobb játszóterezésével?

Figyelt kérdés
Gondolom nem vittétek játszótérre az újszülöttet nem? Akkor mi volt a nagyobbal? Megértette,hogy most nem? Ettől nem haragudott a kisebbre? Vagy rokonok,nagyszülők,az apa vitte el? Vagy ti vittéátek,és a picit rokonokra biztátok? Ahoz meg nem túl kicsi? Az egyéb programok,séták stb is gondolom eleinte nem mentek.
2015. aug. 24. 14:31
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
1 hét után már mentünk, neki egy séta volt...nagynak pedig játék. Igaz h kb csak 1 órát voltunk és nem 3 mint amennyit szoktunk. Már 2 hónapos mostmár visszatértünk a nagy rendes napirendjéhez, ugyanúgy sokat vagyunk kint, egyszer kint eszik a játszótéren a kicsi, kint még egy jó adagot is kakilni szokott :)
2015. aug. 24. 14:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy próbáltam alakítani az életünket, hogy az első pár nap után nem volt segítségem, tehát mindent nekem kellett megoldanom. Azaz, a kislányom 1 hetesen már a játszótéren aludt, igaz, hogy kendőben rám kötve, tél volt, nem fázott, melegítettem, a kilógó részeit pedig jól bebugyoláltam. A kisfiam pedig rohangált a játszón, sőt, megpróbáltam én is ugyanannyit játszani Vele, mint a hugi születése előtt, hogy ne érintse rosszul a változás.

Lehet, hogy furám hangzik, de a kislányom beleszületett a már jól kialakult közös életünkbe, amelyen szerintem nem szabad gyökeresen változtatni, mert annak a nagyobb gyermek látja kárát, hosszabb távon pedig a tesók kapcsolatára is rányomhatja a bényegét.

Mi mindent ugyanúgy csináltunk, a hugika mindenhová jön velünk, részt vesz mindenben /persze a maga szintjén/. Nyilván ebben kellett segíteni a picit, ha nyűgösebb napjai voltak/vannak, hozzá is alkalmazkodunk, de elsősorban a jól bevált ritmusunk szerint éljük az életünket.

Hogyan próbálnád megértetni a nagyobb gyermekeddel, hogy miért nem mehet hetekig az imádott játszóterére? Joggal akadna ki. Hiszen nem ő kérte a kistesót /ha kisebb még, biztosan nem/, ez a te feladatod, neked kell megtalálni rá a megoldást.

Egy 2,5 éves és egy 7 hónapos anyukája

2015. aug. 24. 14:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Miért ne vinnéd az újszülöttet játszótérre? A babakocsiba/kendőben ő úgyis csak alszik, nem?

Ezzel a hozzáállással a testvérféltékenység hatalmas méreteket fog ölteni.

Minden ugyanúgy kell csinálni, mint eddig. Nyilván vannak helyzetek, amikor a kicsi előbbrevaló, de azért nagyrészt nem érdemes változtatni a kicsi születéséig kialakult életritmuson.

2015. aug. 24. 15:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi nem járunk játszóterezni, csak az utcára. (Zsákutca, rengeteg gyerek, udvaron csúszda, hinta stb) Ugyanúgy jártunk ki a tesó születése után is, mint előtte.
2015. aug. 24. 15:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Az első hetekben valaki mindig volt itt a családból délelőttönként és vitte a nagyobbat motorozni, játszóterezni, vagy a kertben voltak vele. Amint nagyobb lett kevesebbet voltunk játszótéren, de mentünk, inkább naponta 2x rövidebben. 3 hónapos kicsivel meg sokat játszótereztünk, ha aludt szerencsém volt, vagy cipeltem közben. Ha szereted a kendőt, az is megoldás.
2015. aug. 24. 15:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi bizony mentünk! nekem könnyű szüléseim voltak, nem esett nehezemre, hogy a 2. születése után 2 héttel már elsétáljunk a játszótérre. A kicsi aludt a babakocsiban, ha kellett, elétettem egy pelenkát, hogy ne fújjon rá semmit a szél.

A 3. gyerekünk születése Mikulásra esett, akkor nem mentünk játszótérre, de a kicsit 3 hetes korától kint altattam, babakocsiban, a 2 nagy meg az udvaron játszott.

Nálunk 5 gyerek van kis korkülönbséggel, nem akartam, hogy a "nagyok" úgy érezzék, miattuk elmarad valamilyen izgalmas program, így mentünk. A legnagyobb macera az úszásoktatásra hordás volt télen, mert nemcsak a 2 nagynak kellett segítenem az öltözésben, de a 3 kicsiről is le kellett húznom a kabátot, overallt, majd visszahúzni, sétálni velük 45 percet, mert hazamenni nem volt érdemes. Ehhez képest a játszótér semmi sem volt.

2015. aug. 24. 15:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Az elsőt még mindenki alig meri kivinni az első hetekben,de látom a másodiknál már másképp van.Azért megnyugtató,télen sem lettek betegek. Tényleg a nagyobb nagyon féltékeny lenne,ha hetekig nem mennénk,csak azt látná miről kell lemondania
2015. aug. 24. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!