12 hetes terhes vagyok, ma voltam ultrahangon és az Orvosom úgy látta hogy a magzatnak nagyobb a tarkója és nem nagyon lássa az orrát. Ezért csináltatott egy down kór vizsgálatot amihez vért vett. Valakinek volt már ilyen tapasztalata?
Igen, de milyen vérvizsgálatot? Több verzió van. Ez olyan, ami helyettesíti a chorion-biopsziát? Az teljesen biztos eredményt ad. Volt már valamilyen vérvizsgálat ezen kívül?
De az orrcsont hiánya sajnos nem valami bíztató. A tarkóredő önmagában még nem lenne akkora gond.
Vannak itt korábbi kérdések a terhesség kategóriában, olvass utána.
Azert az nem mindegy, hogy milyen vizsgálathoz vette le a vért.
Sima afp vizsgálat elavult, a Down kór kimutatására nem alkalmas.
Integrált, vagy kombinált teszt lehet talán, bár ilyen uh eredménnyel inkább menj el az Istenhegyi klinikára.
A tarkóredőt 3 mm felett mondják magasnak.
Neked mennyi volt?
Egyébként 3 mm-nél nagyobb tarkóredő mellett is született már sok egészséges baba.
A vérteszt nem ad biztos választ, chorionbiopsziára vagy magzatvízvételre lenne szükség. Az első már 12 hetesen végezhető, a második 16. héttől. (ha jól tudom)
Nekem cvs-em volt a 12. héten, egy hét múlva volt eredmény.(szintén magas tarkóredő miatt)
Én a vértesztekbe nem bízok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!