Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Játszótéren homokozóban nem...

Játszótéren homokozóban nem osztozkodó nagyobb gyerekekkel hogy bánjak?

Figyelt kérdés
Van egy testvérpár, 6 és 2 évesek. Nem adnak oda semmit, mindent visszakérnek azonnal, máséval se játszanak. Ilyennel még nem találkoztam homokozóban. Mindkét szülő 2 méterre ül, én küzdök az elkéréssel, visszaadással, csere felajánlással, mindent bevetek, a mi játékunk nekik nem kell, szülő nem szól egy szót sem, majd a még nem beszélő szintén 2 évesemet mérgesen más játékhoz vittem, mert meguntam a szitut, ami persze nem megoldás.

2021. máj. 11. 21:50
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
82%

Miért nem tud a gyereked a sajátjával játszani, mint minden normálisan nevelt gyerek?

Iskolában majd kiveszi a padtársa kezéből a ceruzát, mert az jobban ír? Vagy felveszi egy másik gyerek tornacipőjét, mert miért ne?

Te jó ég! Mit is várunk egy olyan gyerektől, akinek ilyen anyja van? 🤦🤦🤦

2021. máj. 11. 22:58
 22/40 anonim ***** válasza:
77%
Én a helyedben úgy szégyenleném magam annak a két gyereknek az anyja előtt, hogy inkább játszóteret váltanék.
2021. máj. 11. 23:00
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Hát pedig kérdező, épp most kéne a gyerekednek megtanítani, hol van a határ, és hogy nem kuynerálunk másoktól. A gyereked azért veszi el mások játékát, mert azt hiszi még, hogy minden az övé. Most kell a határokat tisztázni vele.
2021. máj. 11. 23:01
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Volt ilyen anyuka és gyerek nálunk is. Állandóan kértek az én lányom játékait. És milyen egy másfél éves? Persze nem adja... Úgy utalom az ilyen szitukat. Játsszon mindenki a sajatjaval. Érdekes az én lányom megértette, hogy nem a miénk, de majd legközelebb hozunk mi is olyat.
2021. máj. 11. 23:02
 25/40 anonim ***** válasza:
94%
Baszki én a két gyerek anyja helyett elkuldtelek volna melegebb éghajlatra a második kísérletnel. Jó hogy nem velem találkoztál. 😂
2021. máj. 11. 23:04
 26/40 anonim ***** válasza:
59%

A konkrét helyzetre tényleg az a megoldás, hogy békén hagyjátok a két gyereket, akkor ők játszanak a sajátjukkal meg ti is a tiétekkel, esetleg a többi gyerek közösködik, ők meg legyenek el akkor ketten. Ha mindig ez a helyzet és elmondod a két éves is meg fogja tanulni előbb-utóbb, hogy nem kell tőlük kérni semmit.

Én amúgy valahol értem a kérdezőt, mármint amit mondani akar. Mi egy fix játszótérre járunk, általában ugyanazokkal az emberekkel találkozunk. Itt ahogy látom a szülők már megunták ezt az enyém, tied, Pistike lapátja, Julika szitája dolgot, állandóan fegyelmezni a gyereket, mit vehetsz el, mit nem, utána a másiktól visszavenni ami a tiétek. Nálunk (és itt kiemelem, nálunk, ebben a közösségben!) úgy megy, hogy minden szülő viszi a kis homokozós szütyőt, beborítja a homokozóba és “szabad a rablás.” Nyilván nem egymás kezéből, de én két év alatt nem találkoztam azzal a jelenséggel, hogy valaki elkezdett volna sipákolni, hogy a másik gyerek kölcsönkért valamit két percre az ő cuccukból. Mindenki biztatja a gyereket, hogy adja kölcsön, mindjárt visszakapja, sosem volt ebből probléma. De; mivel pl az én gyerekem nem egyfeszt a homokozóban ül, ha valaki betéved a játszira éppen úgy, hogy nincs nála játék, csak mondjuk séta közben a gyerek be akar menni, mindig szólok nekik már előre, hogy használják nyugodtan, ami ott van, mert itt is minden gyereket a más játéka érdekel a legjobban. Múltkor pl 4 gyerek játszott a mi játékunkkal, nagy durranás, mikor hazajöttünk visszakértük és nem volt semmi gond. Nem tudom, lehet a mi játszóterünkön vannak nemnormális szülők, de amúgy 100 Ft-os tételekről beszélünk, így szerintem nálunk ezért sincs gond ebből. Inkább játszik mindenki mindennel, minthogy minden szülőnek folyamatosan fegyelmezni kelljen a 120. lapát miatt is.

2021. máj. 12. 00:15
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezō ha nem adják oda játékot gyerekeidnek mások kölcsönbe az is rendbe van ,játszótéren nincs olyan hogy kötelező kölcsön adni játékokat ,vagy kölcsönkérni ,olyan van hogy megkérdezzük hogy kölcsön vehetjük ha nem válasz akkor békén hagyuk azokat játékokat.
2021. máj. 12. 06:03
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Hát én felnőttként képes vagyok felfogni, ha valaki nem akar osztozkodni és ezt a gyerekemmel is meg tudom értetni. A hiba a te készülékedben van ám...
2021. máj. 12. 06:26
 29/40 anonim ***** válasza:
77%

Kapaszkodj meg! Ha a lányom letesz egy játékot, valaki felveszi kérdés nélkül és a lányom meglátja és szeretné, én vissza is kérem! Hiszen az az Övé. Nem adunk másnak semmit, nem is kérünk, kicsi kora óta tanítom erre, tisztelje más tulajdonát.

Amúgy amit nem láttam a válaszok között: vírushelyzet van! Komolyan össze-vissza fogdossátok mindenki játékát? Erre nem is gondolsz?

2021. máj. 12. 07:08
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom figyelmedbe, kedves kérdező, Vekerdy doktorúr tanácsait ezzel a jelenséggel kapcsolatban. Meg fogsz lepődni.

A személyiség KÖTELEZŐ fejlődési szakaszától fosztja meg a szülő, ezzel óriási károkat okozva, ha folyton arra biztatja, kérje el a másét/adja oda a sajátját, stb.

[link]

2021. máj. 12. 08:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!