Mit kellene tenni?
Szekálják a gyerekem, és az óvónőt nem érdekli.
Nem mondanak csúnya szót, ezért nem érdekli, azt mondják, hogy Voldemort(nagycsoport), mert tudják, hogy a gyerekem beleéli magát és kiakad rajta. Sokat mondják és viccelődnek vele, idegesítik. Nyilván az én gyerekem sem oké, hogy felhúzza magát rajta, de így mindig verekedésbe torkollik a sztori, amit az én gyerekem szív meg.
Megkérdeztem, hogy szól e az óvónénik, szól ő, de "az óvónénit nem érdekli, mert kitalált mese".
Nem tudom megbeszélni vele, hogy ne húzza fel magát a cukkoláson, és őszintén nem is akarok ennél többet tenni, szerintem tökmindegy mivel gonoszkodnak, azt kellene leállítani, mert direkt azért csinálják, hogy kiakadjon rajta..
Engem egy másik női néven hívott egy srác suliban, semmi csúnya nem volt benne, de ő is azért csinálta, hogy felhúzzon. Utáltam és nem tudtam nem felhúzni magam, hónapokig csinálta, verekedtünk, sokat sírtam míg másik suliba nem mentem. Nem akarom, hogy ez legyen a gyerekkel, szerintem ez zaklatás, amire normális, hogy kiakad. Ha most felnőttként engem cukkolnának, én se tudnám kezelni, bármit csinál folytatják. Mit mondjak az óvónőnek? Mit mondjak a gyereknek?
Persze, egyáltalán nem helyeslem, hogy megüt mást, de nagyon szívesen hallgatok bármilyen problémakezelési módot, ezért is tettem fel a kérdést. Az engedd el a füled mellett nem megy, és az óvónőt sem érdekli. Ezen kívül bármilyen módszert hajlandó vagyok kipróbálni, amit javasoltok.
(Ha kimondják, hogy Voldemort, a mesében az baljós előjel és legtöbbször meghal valaki, a sztoriba a gyerekem pedig túlságosan beleélte magát)

De, az engedd el a füled mellett a megfelelő mód kezelni.
Amúgy egy óvodás honann ismeri Harry Pottert? Magyarázd el neki a mese és a valóság közötti különbséget.
Hangoskönyvben hallgattuk. Babi kávézóját is játszik meg mancsőrjáratot vagy épp homokvárat épít a hangyakatonáknak, én szeretem, ha beleéli magát, nyilván tudja, hogy nem valódi, de azért beleéli magát.
Na azt mondtam neki, hogy a harry potterben is többször kimondják és mégse történik semmi, csak páran félnek a névtől, de mások kimondják és semmi gond nem lesz, és ők a bátrak.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!