Hisztis gyerekkel séta?

Ha ennyire rühelli a kezed fogni, én vennék ilyen célra való hámot. Ezért lehet, hogy meg fognak szólni, de ha a gyereknek ez a jobb, akkor szerintem ne törődj vele. Nekünk olyasmi volt, mint itt a képen:

Árulnak karkötős "pórázt". Az lehet nem olyan feltűnő, mint a hám.
Egy triciklit nem élvezne?

Nalunk is a tricikli (tolható) oldotta meg a hisztiket. Parkban rohangál,elfárad, be a triciklibe, nincs hiszti.
A póráz is jó ötlet, nekem is van, hatizsákra tehető karabineres.

Amennyiben van időd, nem siettek, illetve nincsenek mentális problémái a gyereknek akkor abban a pillanatban, hogy elkezd hisztizni ülj le vele, és próbálj vele beszélni, hogy miért csinálja ezt, és ha nem tud rá épkézláb magyarázatot adni, nem fáj semmi, akkor pedig büntetésből üljetek 5 percet, úgy, hogy nem csinálhat semmit, ne legyen semmi a kezeügyében, mindezt előre magyarázd el, hogy ez a következménye annak, hogy ha nem szépen sétál.
Letelik az öt perc, indulhattok tovább, és amint újrakezdi ismételd meg a fentit. Néhány alkalom után rendkívül frusztrálni fogja a várakozás, és rá fog jönni, hogy amennyiben nem viselkedik megfelelően, annak következményei vannak.
Ha üvölt a padon, mert idegesíti, hogy nem csinálhat semmit, akkor ne figyeljünk oda rá, és hívjuk fel a figyelmét, hogy ezzel a viselkedéssel csak tovább fog rontani a helyzetén, de ha megfelelően viselkedik, akkor mehettek tovább a játszóra.
Én a fenti "eltereléseket" nem javaslom, ezek csak elfedik a problémát, a gyerek nem szocializálódik megfelelően, és máshol fog kijönni a hiszti. Ezekre nem az a megoldás, hogy tegyünk alá egy triciklit, hogy csöndbe maradjon. Ez kb. ugyanaz a szint, mint amikor beülteted a tv elé, hogy ne nyaggasson.
Ha szakember véleménye érdekel, akkor Vekerdy-nél kutass a témában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!