Mit reagálnátok ebben a helyzetben? Egy idegen fölkapja a gyerekedet a játszótéren, amikor elesik?
Nemrég történt velünk, azóta is furcsállom a helyzetet... Csak néhányan voltunk kint a játszón, kisebbekkel. Mindenki tudta, melyik gyerek kihez tartozik, mert mivel picik, mindenkinek a közelében volt az anyukája és figyelt.
Az enyém épp motorozott, amikor elesett a kismotorral. Épp az egyik nagymama mellett. Én 3 lépésre álltam a gyerekemtől. És pontosan tudom, hogy ha elesik a motorral, nem sír, csak közli, hogy hoppá, majd felpattan és megy tovább. De még köpni-nyelni nem tudtam, az említett nagymama már karba is vette a gyerekemet, akinek a fején látszott, hogy szintén nem érti a dolgot.
Eléggé konfliktuskerülő vagyok, szóval csak odaléptem, és kivettem a gyerekemet a kezéből, de akkor is... Olyan fura ez, hogy látja, hogy ott vagyok, hogy a gyereknek semmi baja, ráadásul egy idegen gyerek, mégis fölveszi....
Ti mondtatok volna valamit? Vagy mit gondoltok a helyzetről?
Megköszöntem volna, és ennyi.
A nagymamák már csak ilyenek, mindenre IS ugranak :) valószínű megidejt hogy beutotte magát, és ezért vette fel. Reflex
13. Miben kellene segíteni, ha egy gyermek az anyjától 3 lépésre elesik és semmi baja nincs? Ilyenkor felkapni más gyerekét inkább fontoskodás, de ahogy írtam, egy idős asszonyt nem bántanék meg miatta csak magamban zavarna.
Sérülés, baleset egész más.
De pont ez a lényeg, hogy nem kapjuk fel és szörnyülködünk, amíg nem látni, hogy nem felpattanni, hanem ordítani fog...
Meg az anyja ott volt. Szerintem ez fontoskodás nem segítség és nem reflex, de mindegy, az ilyen nagyikkal kár vitázni vagy kár ezen kiakadni tényleg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!