Az anyja miért bünteti a gyereket nálunk a tanulással?
A párom első házasságából van egy kislány. Minden pénteken jön és vasárnap estére visszük vissza.
A gyerek 2. osztályos. Sosem dolgoznak pl matekból a munkafüzetbe de napi 10 feladatot kijelöl az anyja h oldjuk meg, "szorgalmi" szerinte de a tanár le se sz.rja. Matekból is, írásból, nyelvtanból és olvasásból is ad feladatot. Kitűnő tanuló nem kihívás neki, csak rutin.
Már a gyerek is mondja h minek csinálja ezt az anyja. Ebben a tanévben kezdte ezt el, de úgy döntöttünk, hogy maximum vasárnap mielőtt hazamegy, amit arra a napra jelölt ki, azt fogjuk megoldani. A kislány nem a szeret tanulni. Hétközben nem kell neki iskola után, csak ha dolgozatot írnak. Egyértelműen élvezi, hogy nálunk ezt kell csinálni, pedig a kislány tudja, hogy az anyja jelöli ki és tényleg felesleges. (Pl múlt héten az elsős munkafüzetben is dolgozni kellett.) Már az első hullám alatt is ez volt az online tanulással. A nehéz feladatokat mindig velünk kellett csinálni. Olyan undorító ez...
Azért voltál jeles tanuló, mert rengeteget gyakoroltak veled(de felmérőt íratni persze azért átmegy egy határon, de végletesnek sem kellene lenned, 10 feladat kb 30 perc egy elsősnek). Üvöltözés és pofozkodás nélkül sokkal kevésbé érezted volna traumának, illetve egy gyereknek nincs időérzéke, az enyém 3 perce takarítja egyedül a saját szobáját és az előbb jött ide rinyálni, hogy olyan sokáig tart, ő ez nem bírja és nem akar szolga lenni.
Mennyi idős a gyereked? Iskolás már?
#12 Legyél szíves nem megmagyarázni nekem, hogy igenis jó gyerekkorom volt és helyesen cselekedett édesanyám, szerintem ezt 2 válaszból nem lehet leszűrni. Nem értem miért bizonygatod. De akkor csináld ezt te is nyugodtan, egy perc játékidőt ne hagyj a gyerekednek, állj fölötte egész nap és üvölts, ha egy hibát találsz a munkájában. Aztán majd felnőttkorában megkérdezzük, hogy hogyan vélekedik erről. :)
Igen, iskolás és igen, jó tanuló, anélkül, hogy terrorban meg rettegésben tartanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!