Orrvérezgetés kisgyereknél?
Figyelt kérdés
Kislányom 3 éves lesz. Főként a téli időszakban visszatérően vérezget az orra. Sosem önti el, nem folyik ki; csak az orrváladéka véres, vagy az orrlyukánál látom az alvadt vért.
Gyerekorvos szerint nincs gond. Adott egy nátha esetén használatos orrspray-t, amitől nem lett jobb a helyzet.
Van/volt itt valakinek hasonló tapasztalata a gyermekénél? Nálatok mi (volt) a teendő? Vigyem el egy magánrendelésre?
2021. jan. 24. 00:15
1/5 anonim válasza:
Nekem is legtöbbször ilyen, ha kifújom az orrom. Nem jelent semmit, talán csak vékonyabbak az erei az orrában. Amíg nem ömlik belőle gyakran a vér, nincs gond. Volt olyan csoporttársam anno oviban, akinek heti szinten vérzett az orra, olyan érzékeny volt. De nem lett tőle semmi baja, ma már felnőtt anyuka :D
2/5 anonim válasza:
Nekem felnőttként is ilyen, én a fűtést és a száraz/párás levegőt sejtem a háttérben (azért a perjel, mert nem tudom, melyik az oka, csak tippelgetek).
Inkább csak kellemetlen, főleg ha be is dugul tőle az orrom.
Tengeri vizes orrsprayt érdemes esetleg megpróbálni, vagy hasonló, függőséget nem okozót.
3/5 anonim válasza:
Több C vitamin tartalmú gyümölcsöt, nyers zöldséget egyen.
4/5 anonim válasza:
Húgom lánya is ezzel küzd. A doki szerint C vitamin hiány. Bár a kislány nem eszik semmit szinte.
5/5 anonim válasza:
Túl száraz lehet a levegő, alacsony a páratartalom a szobában. Próbáld meg hogy párologtatsz, és veszel egy páratartalom mérőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!