Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet ezt a viselkedést...

Hogyan lehet ezt a viselkedést higgadtan lereagálni?

Figyelt kérdés

A kislányomnak a nyáron született kistesója ő akkor volt 2 éves. Kb a születés előtt pár hónappal kezdődött nála a hisztizősebb időszak.

A tesó születése után elcsendesedett, egy segítőkész jó kislány volt. Az utóbbi időben megint elkezdődtek a hisztik, mindenre vissza beszél hogy - nem, és nevet az arcomba, nem fogad szót, már segíteni sem segít. Mindent dobál, egyszóval rossz. Alvásnál kb letehetetlen, fel kelti a tesóját. És csak pentyeg pedig tudja hogy amit csinál rossz.

Próbáltam már mindent, de nem segített semmi. 2,5 éves de akkor is meg kell húzni a határokat.

Aki már túl van ezen, vagy most van benne ti mit javasoltok?

Milyen praktika van erre?

2021. jan. 6. 14:15
 1/5 Reni 28 ***** válasza:
88%
Az én kisfiam is 2,5 éves, neki is a leggyakrabban használt szava a "nem". Vannak jobb és rosszabb napjaink. Én próbálok minél többet játszani vele, és mindenbe belevonni.
2021. jan. 6. 14:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia nálunk nincs kistesó, de az én 2,5 éves lányom így is pont olyan mint a tiéd. Mindenre azt mondja, hogy nem

Nagyon dacol

Elég nehezen lehet higgadtnak maradni

2021. jan. 6. 14:23
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Megmondod hogyha nem nyugszik le jön a hideg zuhany, elég egyszer alá rakni utána tudni fogja hogy nem szorakozol
2021. jan. 6. 14:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam is ennyi idős, a hugi tavasz végén született. Ugyanez van most. Hisztis, ellenkező. Viszont mikor hazahoztuk a kislányt fél évig, ha a pici ordított, akkor a nagy is. Most fordítva van, ha a nagy sír, akkor a pici szolidarit. Szóval egyszerre ordítanak mindig. És igen, a nagy nálunk se hagyja aludni a picit, szerintem még nem tudja néhány percnél tovább fejben tartani, hogy csöndben kell maradni. Így legalább éjjel alszik mindenki.
2021. jan. 6. 15:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyensúly teremtése kompromisszum és következetesség között. Ha engedsz is neki bizonyos dolgokat, akkor csökken az ellenállása, de ehhez egyúttal be is kell tartatnod következetesen mindazt vele (szeretettel, de határozottan), amit fontosnak vélsz betartatni vele. Hiszen még kicsi, és dackorszakban van.
2021. jan. 9. 00:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!