Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megengeditek a,hogy a 2és 5év...

Megengeditek a,hogy a 2és 5év közötti gyerekednek,hogy a boltban fizetés előtt félig elrágcsáljon egy kiflit?

Figyelt kérdés
2020. dec. 5. 19:48
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
86%
Nem, soha. Egy évesen is felfogta, hogy csippantjuk és utána ehet. Nem hogy egy kiflit, bármi finomságot is. Max. sürgetni próbált, hogy haladozzunk a pénztár felé, de amiatt sose volt hiszti, hogy ő bele akar kezdeni. Nem keringünk órákat az üzletben, sose fordult elő, hogy olyan éhesen vittem volna oda, hogy ne bírjon ki annyit, míg bevásárolunk.
2020. dec. 11. 01:28
 32/42 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó vagyok, de ha mégis valami hihetetlen ok miatt előfordult volna, hogy éhesen állítunk oda, vagy úgy, hogy gyanítom, hogy nem fog kibírni egy vásárlásnyi időt, akkor is van egy nagyon egyszerű megoldás: bemegyünk gyorsan veszünk egyetlen kiflit, vagy amit megeszik, kifizetjük, megeszi és visszamegyünk rendesen vásárolni. Én elsüllyednék szégyenemben, ha ott zabálna vásárlás közben.
2020. dec. 11. 01:33
 33/42 anonim ***** válasza:
28%
Szó sem lehet róla! Egye meg rendesen, vagy bele se kezdjen. 😊
2020. dec. 11. 17:00
 34/42 anonim válasza:
90%

4éves a lányom és 3éves a fiam.

Sose bontottunk ki még semmit. Nem játszom a szentet, volt már hiszti, sírás miatta. De szépen elmagyarázva megértik mindig. Saját magamnak bontottam vizet boltban amikor terhesen rosszul lettem. De akkor is elmentem a bolt elejére jelezni a biztonságiőrnek és kizárólag utána bontottam meg.

2021. jan. 7. 23:48
 35/42 anonim ***** válasza:
90%

Soha.

Eleve enni otthon kell, asztalnál - nálunk ez az alapelv.

De egy nyalókát vagy cukorkát sem adtam neki soha, míg ki nem fizettük és ki nem jöttünk a boltból.

Soha nem is volt ebből vita. Ez szoktatás kérdése. Ugyanúgy, mint az, hogy pl. autóban sem eszünk-iszunk. Mi sem, a gyerekek sem.

2021. jan. 8. 10:20
 36/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Nem is a kifli a pláne, hanem az elv. Meg kell tanulnia, hogy vannak szabályok, olyan szabályok, amiket nem is anya és apa hoz, hanem a törvény mondja ki, és ahhoz, hogy elkezdje megérteni, hogy tud normális tagja lenni a társadalomnak később, ezeket a szabályokat be kell tartani. A felnőtt életben is mindig azokkal van gond leginkább, akik úgy gondolják ők a többi ember felett állnak, nekik valahogy egy kicsit többet szabad, többet engedhetnek meg maguknak, nagyobb pofával tiltakoznak minden szimpla dolog ellen, de ők általában se nem sikeresek, se nem boldogulnak jól az életben, és sokan nem is kedvelik őket, emiatt a vélt "nekemakkorisszabad" mentalitás miatt. Pl aki nem szedi össze a kutyagumit, mert ő nehogymár hozzá nyúljon, vagy aki eldobja a szemetet, mert nehogy már oda kelljen mennie a kukához, vagy bliccel a tömegközlekedésen, és magát égeti, amikor hangosan üvölt a kallerrel, hogy neki a méltóságos úrnak/asszonynak, nem kell megvennie a 300 ftos jegyet, mert ő különleges ember és egyébként is...

Szóval ezek az emberek szerintem szánalmasok, és bosszantóak, és igenis, már ott is elkezdődik, hogy nyugalommal a gyerek kezébe adja a 20 ftos kiflit, hogy tessék Pistike edd csak meg, hiába fizeti ki 10-ből 9 ember, te nyugodtan hidd csak azt, hogy te előre megeheted (még ha utána ki is fizeti).

Lepontozhattok, de nekem ez a véleményem.

2021. jan. 8. 12:25
 37/42 anonim ***** válasza:
58%

Egyetlen egyszer kapott egy kiflicsücsköt kb másfél évesen, mert elhúzódott a bevásárlás, addigra már körbeciheltük a cipő, ruhaboktban és a tescoban elfogyott a türelme, visított már.

Na nem a kifliért, hanem elfáradt és tudtam hogy ezzel megnyugtatom és nyerek pár csendes percet még letdjuk a fizetést.

A kasszánál elnézést kértem, mondtam hogy rosszul lőttük be az időt, így tudtam lenyugtatni, mosolyogtak, hogy semmi gond, előforful.

Alapból nem engedem, mi se bontunk ki semmit így. Mondjuk már 5 éves, nem is próbálkozik ilyennel.

2021. jan. 8. 12:34
 38/42 anonim ***** válasza:
63%

Nem, azt a 15-20 percet kibírja - főleg, hogy sosem megyünk éhesen a boltba (én sem), mert akkor minden s.zrt IS összevásárolunk. :D

Az ivás más, nyaranta ebben a piszok melegben jópárszor előfordul (főleg, mikor azalatt a negyedóra alatt elfogy a víz, mire lesétálunk), hogy kibontom a hűtőrészlegről elvett hideg szénsavas vizet, iszunk aztán ráteszem a szalagra.

2021. jan. 8. 14:21
 39/42 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem nem lopás, hanem rongálás. Egyébként valóban nem szép dolog ilyet tenni.
2021. jan. 8. 16:12
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
nem
2021. jan. 8. 18:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!