Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy reagálnátok le ha a 4...

Hogy reagálnátok le ha a 4 évesetek dührohamot kapna mert éjjel le akarod cserélni a pisis pizsijét?

Figyelt kérdés

Légyszi csak az írjon akinek van/volt 4 éves gyereke.

Általában éjszaka ha felriad rá szoktam hagyni a dolgokat, hgy ne konfrontálodjunk, mert ilyenkor elkezd dirigálni: "így takarja, úgy takarj be, így simogass meg úgy stb..."

De a pisis ruha nem "tetszik/nem tetszik" kérdese. Ezt is próbáltam türelmesen de amikor már a negyed órája tart a művelet, akkor átváltottam "márpedig de és nem érdekel mit akarsz" üzemmódra (amivel alapjáraton is jobban tudok azonosulni) és hát amit kiváltott belőle... hát kicsit sokkot kaptam, pedig eléggé strapabíró vagyok.

Volt hasonló tapasztalat? Ki hgy áll hozzá és ilyenkor váltottatok e stratégiát unblock?

2020. dec. 2. 02:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
Szerencsére nem viselkedik így, inkább alszik közben. Viszont én nagyon ideges tudok lenni ha éjjel felkeltenek, úgyhogy abszolút nem tudnám tolerálni az éjszakai hisztit, átöltöztetném, aztán hagyjon békén aludni. Lehet, hogy nálunk azért nincs ilyen hiszti, mert tudja, hogy nem vagyok vevő rá az éjszaka közepén.
2020. dec. 2. 09:54
 12/19 A kérdező kommentje:
Én se vagyok vevő rá. Ha otthagyom hgy csinálja csak, utánam jön visítva, mégjobban behergeli magát. Ha határozott vagyok, rákiabálok vagy épp higgadt maradok, ugyan úgy folytatja. Ha visszakísérem vagy cibálom az ágyába megcsinálja ezt 100*. De a visítast nem hagyja abba ha belekeveredik.
2020. dec. 2. 11:26
 13/19 anonim ***** válasza:
95%
A férjeddel is ilyen? Nálunk sokszor a váltás jön be az ilyen céltalan hisztiknél. Kizökken attól, hogyha a másik kezd el foglalkozni vele. 😊
2020. dec. 2. 11:41
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem nagyom szoktuk átvenni a masiktól a helyzetkezelést, azért hgy ne tűnjön ugy hgy nem birunk rá. De ha épp olyanja van, apától megjobban behisztizik.
2020. dec. 2. 13:09
 15/19 anonim ***** válasza:
78%
Ez lehet, hogy nem rendes ébredés nála, hanem pavor. Olvass kicsit utána, az én fiam hajlamos rá, bepisilni nem szokott, de sírva, önkívületben ébred, és agresszív, ha nyugtatni akarom. Semmi köze a neveléshez, éretlen még az idegrendszere. Szerencsére nálunk csak nagyon ritkán fordul elő, általában ha túlfárad.
2020. dec. 2. 21:37
 16/19 A kérdező kommentje:
De olyat is csinált már, de arra nem emlekszik reggel. Ez most teljesen más volt szerintem
2020. dec. 3. 21:12
 17/19 anonim ***** válasza:
43%
Hol van a férj ilyenkor? Lehet, eleve attól lett a gyerek frusztrált, hogy elváltatok? Vagy pedig már 1 éves korától nem kellett volna ráhagyni a dolgokat. Ez a liberális nevelés átka.Láttam egyszer egy anyuka felszállt a 4-5 éves kislányával a villamosra, az anyja mondta, hogy üljél be ide, volt ott két üres szék, és a gyerek toppantott, és azt mondta, nem! és ment tovább, az anyja meg szolgaian követte. Na, az ilyen gyereket kellett volna 1 évesen úgy nevelni, hogy az történik, amit a szülő mond, persze nem veréssel, hanem finoman, ha nem ment volna tovább az anyuka, hanem betessékeli az ülésre a gyereket, még ha ordít is. Persze ha ezt 1 évesen is megteszik vele, akkor tudni fogja, hogy az van, amit a szülő mond.
2020. dec. 4. 11:37
 18/19 anonim ***** válasza:
64%
Ilyenkor mindig arra gondolok, vajon egy ilyen idegzetű gyerek hogy fogja elviselni, megfogadni,amit a tanár mond??
2020. dec. 4. 13:13
 19/19 A kérdező kommentje:
Ja végülis logikus. Vam egy dackorszakos gyereked?!... az tuti csaladi zűr következménye ... ja nem. Nem válltunk el és kezdetektől beleallok a konfliktusba ha kell.
2020. dec. 30. 07:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!