2 éves kislányom nem akar aludni délben. Erőltessem vagy ne?Szerintem még szüksége lenne a nappali 1 alvásra,de egyre többször van az hogy nem akar aludni.Ha más már járt így,mit tett?
Az én 2 évesem sem akar :(
Ugyanez a bajom nekem isis, 7-8kor kel, és du. nem akar aludni, de 4 körül már nagyon fáradt, de aztán meg ha alszik 18ig utána meg este nem akar.
"Várlak szeretettel nagyokos, gyere és altass."
Meg tudnám csinálni. Azt, hogy te nem, az a te problémád. 3-at felnevelek, és képzeld, 2 évesen nem teszem fel a kérdést, hogy akar-e aludni, mert nem opció.
#22: csak a szád jár, dehogy tudnád. Attól még, hogy a tiéd aludt más gyerek más. Ha nem álmos akkor fejedre is állhatsz.
Tudod van amiben a szülő dönt: adok edesseget vagy sem, megyünk játszótérre vagy sem stb. Sőt, ha alvás téma: én döntök mikor keltem vagy épp hagyom aludni.
Igen, ezekben és sok mindenben dönthet a szülő.
Az elalvásban nem dönthet a szülő, az nem rajtunk múlik. Minden gyerek más, védőnő is megmondta, hogy a gyerekek egy része 2-3 éves kora után nem alszik délután.
28
Jaj dehogy alszik ettől egy gyerek. Oviban nekem is kötelező volt, mégsem aludtam soha. Van olyan gyerek, akinek jó az alvókája, van, amelyiknek nem.
#26: ez nekünk 2 évesnek bevalt, de 4 éves így se alszik (simán fentvan minden nap 07-tol 21ig kb, és nem álmos előbb, napközben sem)
Kerdezo: szerintem ne hagyd aludni reggel csak mert későn feküdt. Lesz egy nyűgös délelőtt legrosszabb esetben és akkor alszik talán kora délután.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!