2 éves kislányom nem akar aludni délben. Erőltessem vagy ne?Szerintem még szüksége lenne a nappali 1 alvásra,de egyre többször van az hogy nem akar aludni.Ha más már járt így,mit tett?
Az én 2 évesem 6 körül ébred. Mindig. 1 órát alszik ebéd után. Van, hogy 1,5.
Ebéd attól függ mikor ébredt, picit előbb picit később 12 körül. Este mindig 8kor alvás.
Szerintem ebben a korban mind bepróbálkozik, hogy nem akar aludni. Az enyém is beszokott.
Szerintem még kell, hogy aludjanak
Ha te nektek így jó csináld úgy. Csak véleményem szerint minden érdekesebb és ahogy látod, szinte mind próbálkozik, hogy ne keljen
"Az alapvető felállás az, hogy alszanak, bármi van. A 2 éves, a 3 éves és az 5 éves is."
Ja, hogy a tieiden van egy kikapcsolo gomb? Irigyellek :)
Nekünk a 4 éves jó ha heti egyszer alszik nappal de nincs is igénye rá, nem lesz extra fáradt, nyűgös estére sem emiatt. A 2,5 éves tesója is egyre kevesebbszer alszik napközben.
Gyakoris megmondo emberek helyett mi inkább a védőnőre hallgattunk. Ő azt tanácsolta, hogy nyugodtan engedjük el a nappali alvást ha odáig fajul a dolog, hogy tovább tart az altatás mint maga az alvás utána.
"Te vagy a szülő, az van, amit te akarsz. Elvileg. Gyakorlatilag ma már 10 gyerekből 9 neveli a szüleit és nem fordítva."
Várlak szeretettel nagyokos, gyere és altass. De úgy, hogy aztán ne legyenek fenn késő estig (mert ha esetleg nagy nehezen elszanak akkor ez van).
Ha gyerek nem akar aludni mert nem álmos, akkor a fejedre is állhatsz, csak szólok!
Fel kéne fogni, hogy nem minden gyerek alvás igénye egyforma.
Van aki már 2-3 éves kortól nem alszik nappal. 30 éve voltam ovis de emlékszem, hogy akkor is voltak már akik nem aludtak. Nem mindenki egyforma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!