Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom ismételgeti a...

Kislányom ismételgeti a mozdulatokat egymás után többször, másnál is volt ilyen?

Figyelt kérdés

Pl: Megkér, hogy üljek le, aztán felállít, hogy újból leüljek. Ezt többször eljátsszuk. Vagy felöltöztetem a babáját, aztán levetkőzteti, és megkér, hogy újból öltöztessem fel, majd megint levetkőzteti.

20 hónapos. Most kezdtük a bölcsit, és a gondozónője is mondta, hogy többször ismételteti vele a dolgokat (Pl. üljön le, aztán álljon fel )

Nekem eddig nem tűnt fel, hogy bármi baja lenne, ez sem különösen, hogy meg kell párszor ismételni a dolgokat (gondoltam csak szereti levetkőztetni a babát), most viszont, hogy a gondozónő mondta, elgondolkodtam, hogy baj ez?

Rákerestem, mit írnak róla, egyből az autizmust dobta fel. Viszont egyáltalán nincsenek erre utaló jelek, nagyon barátságos, közvetlen, szeret társaságban lenni. Ha ott vagyok szinte egyből oldódik, nélkülem kicsit lassabban, de nem befordulós fajta.

Valaki, akinek csinált ilyet a gyermeke, megnyugtatna, vagy adna tanácsot, mi lehet ez, és normális e? (Nem szeretnék egyből orvoshoz rohanni, mikor valószínűleg nincs baj)

Köszönöm!

2018. márc. 2. 10:46
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
Ez ekkora gyereknél elég természetes dolog, kivéve, ha órákig csinál valamit egymás után.
2018. márc. 2. 11:11
 2/6 anonim ***** válasza:
72%
Még nem aggódnék, ez ugyanúgy lehet egyfajta szórakozás is, nem csak kényszeres dolog. Esetleg próbáld meg mit reagál ha nem ismétlitek el amit kér, hanem inkább ajánlj neki mást helyette. Például nem kicsim, most nem újraöltöztetjük a babát, hanem most helyette megfésüljük a babát.
2018. márc. 2. 11:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem órákig csinálja, csak párszor, és ha valamiért abba kell hagynia (elhívom valahova, vagy mutatok másik játékot) akkor nincs hiszti, nem lesz dühös.
2018. márc. 2. 11:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem hinném, hogy jó lenne rágörcsölni. Csak lazán. Egy kis furcsaság még nem a világ :)
2018. márc. 2. 11:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Ebben a korban természetes. Enyém is csinálta. Pár hónap és kinövi.
2018. márc. 2. 18:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Minden rendben én is ilyen voltam aztán most is minden rendben :)
2018. márc. 4. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!