Vennél karácsonyra babát a gyerekednek, ha nem akar?
Gondoltam, hogy veszek neki egy rá hasonlító drága 20-30ezres hajas kislány babát. Egyrészt, hogy úgy érezhesse van itthon barátja, kötődjön meg ilyesmi, másrészt mert annyira szépek és biztos szívesen gondolna rá x év múlva, hogy hú, ez az én gyerekkori babám, szívesen továbbadnám a gyerekemnek, vagy milyen jó is volt vagy ilyesmi.
Rettenetesen tiltakozik, pedig még a babaklinikára is elvittem, meg egy rakás játékboltba, hátha beleszeret egy babába, de nem, mindből ki akar menni. A plüssállatait fésüli, azoknak a fülére rak csattot, a kisbabája arcát összefirkálta, a macskát tologatja a babakocsiban és a babaházában sem a minibarbikkel játszik, hanem kockákkal, kanállal, csokipapírral és kisautókkal "babázik".
A szerepjáték megvan, csak nem kötődik babákhoz, barbikhoz, inkább állatokhoz, mütyürökhöz, tárgyakhoz.
Azt gondoltam, hogyha meglátná a megfelelő babát, amiben magára ismer akkor ezt a babusgatós gyerekes szerepjátékosdit nem az evőeszközkészleten élni ki és kellemesebb emlékeket szerezne.
Évi babái, barbijai és egy nagyon régi csecsemő babája van, ilyen nagyobb méretű hajas élethű ráhasonlítója nincs.
Szóval nem az van, hogy erőltetem, hogy babázzon, babázik ő, csak nem babákkal! Nincs testvére, nem is lesz
40-nek nagyon igaza van!
Kérdező nem kellene neked egy hobbi, vagy kicsit több munka?
Kedves Kérdező!
Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket: [link]
A gyereked nyilván jár óvodába, és ott játszhat babákkal. Ha tetszene neki, kérne egyet.
Tényleg a legjobb, amit tehetsz, hogy veszel magadnak egy babát, te játszol a babáddal, amikor kedved van hozzá, és a kislányod néha, esetleg csatlakozik hozzátok a plüssállataival.
Azért azt lássuk be, ritka alkalmak egyike, hogy mindenki egyetért a válaszolók között. Kedves kérdező, remélem, ezen elgondolkozol.
Fiús anyukaként nálunk az autók nem jöttek be. Sosem hasalt a gyerek a szőnyegen, és tologatta naphosszat a kisautókat. A te olvasatod szerint akkor nekem még több autót kellett volna vennem neki? Tudod, mit csináltam? Elvittem játszóházba. Ott millió és egy játék van, amit kipróbálhat. Minden egyes alkalommal a vonatoknál ragadt le. Hát legyen akkor vasútkészlet. Az már majdnem olyan, mint nálad a babázás (szerinted) nem babával.
A Legó sem jött be a gyereknek, egyszer összeraktuk, ment a polcra, soha többet nem került elő. Ellenben a puzzle, hát azt nem győztem venni. Most meg eladom, mert a gyerekeknek is változik az ízlésük az évek alatt. De ugyanez volt a könyvekkel is. IMádta, most meg utálja. Mint az ennivaló. Az egyik héten még kedvenc, másik héten meg fúúúúj!
Azon gondolkodom, hogy vajon nálad hol csúszott meg ez? Talán nélkülöztél gyerekként, és most ez próbálod tudatalatt kompenzálni? Vagy a te anyád is rád erőltette az akaratát?
40🤣
Kerdezo, vegyel nekem is legyszi egy babat, engem sem erdekel :D
Komolyra (?) forditva a szot, te nagyon szeretned, hogyha mar babazik, akkor azt egy altalad rendesnek gondolt babaval tegye. Nagyon nagyon szeretned. O meg nagyon nem, kulonben mar reg kerte volna, es a boltban sem ugy reagal. De mivel ez a te vagyad, semmi baj nincs azzal szerintem, ha magadnak veszel egyet, ugyhogy ez szerintemis jo megoldas. Elobb-utobb majd tulteszed magad ezen a baba-dolgon, bar a legosbol mar tanulhattal volna, ha valami nemerdekli, te nem tudod helyette akarni, hogy jatsszon vele.
Nagyon régóta vagyok gyk válaszoló. De egy kezemen megtudom számolni hányszor láttam ilyen össznépi egyetértést..
De te 5 oldal után sem gondolkozol el.. azért ez sokat elmondd
Nincs azzal semmi baj ha nem babával babázik. Jót tesz a fantáziának és a kreativitásnak is.
Valami nagyon nincs rendben a fejedben: úgy látom, te valami lelki defektnek éled meg, hogy a gyereked nem babázik. Bebeszéled, hogy ő "babázni akar", csak mert emberként / társként bánik a plüssel.
- szabad a fantáziája
- az állattartók is ezt teszik: ápolják az állatukat fizikailag (fürdetik, kefélik a bundájukat, az ölebek még szalagot is kapnak:D, a rövid szőrű kutyákat felöltöztetik a téli sétákhoz, vágják a karmukat stb), és foglalkoznak vele lelkileg is (megnyugtatják, ha vihar van), és nem csak utasítgatják őket, igen, még "beszélgetnek" is velük. És igen, vannak, akik túlzásba viszik, de többségük nem hibbant, nem defektesség miatt csinálják ezeket.
Szóval: nyugodj már le! Szerintem azon aggódsz, hogy egy 30 macskás egyedülálló öreg néniként végzi, csak azért, mert most még nem a baba érdekli, hanem a plüss: megsúgom: EZEN semmi sem fog múlni. Legfeljebb később is szeretni fogja az állatokat, de ettől még lesz "normális" élete, nyugi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!