Vennél karácsonyra babát a gyerekednek, ha nem akar?
Gondoltam, hogy veszek neki egy rá hasonlító drága 20-30ezres hajas kislány babát. Egyrészt, hogy úgy érezhesse van itthon barátja, kötődjön meg ilyesmi, másrészt mert annyira szépek és biztos szívesen gondolna rá x év múlva, hogy hú, ez az én gyerekkori babám, szívesen továbbadnám a gyerekemnek, vagy milyen jó is volt vagy ilyesmi.
Rettenetesen tiltakozik, pedig még a babaklinikára is elvittem, meg egy rakás játékboltba, hátha beleszeret egy babába, de nem, mindből ki akar menni. A plüssállatait fésüli, azoknak a fülére rak csattot, a kisbabája arcát összefirkálta, a macskát tologatja a babakocsiban és a babaházában sem a minibarbikkel játszik, hanem kockákkal, kanállal, csokipapírral és kisautókkal "babázik".
A szerepjáték megvan, csak nem kötődik babákhoz, barbikhoz, inkább állatokhoz, mütyürökhöz, tárgyakhoz.
Azt gondoltam, hogyha meglátná a megfelelő babát, amiben magára ismer akkor ezt a babusgatós gyerekes szerepjátékosdit nem az evőeszközkészleten élni ki és kellemesebb emlékeket szerezne.
Évi babái, barbijai és egy nagyon régi csecsemő babája van, ilyen nagyobb méretű hajas élethű ráhasonlítója nincs.
Szóval nem az van, hogy erőltetem, hogy babázzon, babázik ő, csak nem babákkal! Nincs testvére, nem is lesz
Nem csak állatot, hanem kisautót, evőeszközt, cukorpapírt, nyomdát, ilyen kis mütyür cuccokat.
Azért mert babázásra a baba való. Vegyük a könyveket akkor, ha már valaki írta példának. Van iszonyú híres, neves, elismert könyv, amiről a nem olvasó is hallott már, mittudomén bukowski, goethe, dosztojevszkij. Erre egy ember, aki szeret olvasni, fentartással kezeli, pedig elismert díjakat nyert, népszerű és bele sem olvas, helyette lekap valami utolsó ponyvát a polcról mert az közel van. Kb ezt élem át, és ez zavar.
Vagy mondjuk egy scifi rajongó(hogy a témát is belőjük, ebben legalább otthon vagyok) nem néz se startreket, se starwarst, bele sem néz, csak távolról hallott róla valami, helyette 20ad rangú sorozatokat és filmeket néz a témában, és meg sem akarja ismerni a témában népszerű és elismert filmeket!
Nem biztos, hogy szeretné, de az elismertsége feltételezi, hogy valami pluszt ad(hat) az ember életébe. Nem biztos, de lehet.
És ja, karácsonyra én sem örülnék nem vágyott dolognak, szóval először(most) veszek egy babát magamnak, és ha bejön neki, kaphat egy másikat, egy sajátot, akár karácsonyra, ha meg nem jön be, karácsony után kap egyet csak úgy.
Hű kérdező. Te egy iszonyú idegesítő ember lehetsz. Tehát szerinted ha én utálom a star warst de szeretek egy gagyi sorozatot mert kikapcsol, akkor en kötelezően ismerjem el a star warst mert az nagy alkotás? Vagy ha én nem olvasok Eszterházyt de imádom a Bridge Jones naplóját akkor már ne is olvassak? Wtf?
Hagyjad már azt a szerencsétlen GYEREKET. Ne akard már azt is megmondani neki, mi tetsszen nemi. Engedd már el a kontroll mániádat
Te nem a lehetőséget akarod neki megadni. Te azt akarod, hogy azt gondolja, amit te. A legobol is látszik. Nem szereti de azért van neki egy csomó márkás. Minek van neki egy csomó márkás ha nem szereti? Mert rá akartad kényszeríteni, hogy tetsszen neki. Azért.
"Azért mert babázásra a baba való."
oké, akkor te babázz babával. szerencsétlen lányodat meg hagyd hadd csináljon amit akar. nem tudom feltűnt-e, de ő nem te vagy.
Azért, mert a lego jó fejlesztő játék és népszerű, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy szeresse. Kezdetben duplót kapott, sima kockákat, aztán gondoltam, hátha nem érti mi benne a jó, úgyhogy lett neki ilyen forma kirakós dupló legó, ami pl elmondja hogy lehet halat kirakni, de nem jött be, szóval kapott állatkertes duplót, hátha a cukiság hiányzott, de nem.. aztán kapott egy sima építős legót kisebb darabokkal, “nagygyerek legót”, de nem tetszett neki.
A geomag is itt porosodik.
Utálhatsz bármit, HA MÁR ISMERED(én pl láttam, nem nyűgözött le, a starttrek igen)De ameddig nem tudod, addig ne utasítsd már el, hiszen népszerű, valószínű, hogy tetszene, pont mint a babák, ráadásul pont az érdeklődésébe vág(hiszen babázik).
Ja, egy kicsit nyilván szeretném, ha hasonlítana rám, de én utáltam legozni, szóval sok dologban hasonlít már most.
Nem csak legója van, a létező összes játékból volt vagy van neki, sporteszköz és zene eszköz is, attól függetlenül, hogy én mit szerettem vagy mit nem.
Amivel sokáig nem játszik, azt eladom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!