Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vennél karácsonyra babát a...

Vennél karácsonyra babát a gyerekednek, ha nem akar?

Figyelt kérdés

Gondoltam, hogy veszek neki egy rá hasonlító drága 20-30ezres hajas kislány babát. Egyrészt, hogy úgy érezhesse van itthon barátja, kötődjön meg ilyesmi, másrészt mert annyira szépek és biztos szívesen gondolna rá x év múlva, hogy hú, ez az én gyerekkori babám, szívesen továbbadnám a gyerekemnek, vagy milyen jó is volt vagy ilyesmi.

Rettenetesen tiltakozik, pedig még a babaklinikára is elvittem, meg egy rakás játékboltba, hátha beleszeret egy babába, de nem, mindből ki akar menni. A plüssállatait fésüli, azoknak a fülére rak csattot, a kisbabája arcát összefirkálta, a macskát tologatja a babakocsiban és a babaházában sem a minibarbikkel játszik, hanem kockákkal, kanállal, csokipapírral és kisautókkal "babázik".

A szerepjáték megvan, csak nem kötődik babákhoz, barbikhoz, inkább állatokhoz, mütyürökhöz, tárgyakhoz.

Azt gondoltam, hogyha meglátná a megfelelő babát, amiben magára ismer akkor ezt a babusgatós gyerekes szerepjátékosdit nem az evőeszközkészleten élni ki és kellemesebb emlékeket szerezne.

Évi babái, barbijai és egy nagyon régi csecsemő babája van, ilyen nagyobb méretű hajas élethű ráhasonlítója nincs.

Szóval nem az van, hogy erőltetem, hogy babázzon, babázik ő, csak nem babákkal! Nincs testvére, nem is lesz

2020. nov. 13. 11:16
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
100%
9es vagyok. Nekem is megvan az első mackóm! 37 éves, mint én! :)
2020. nov. 13. 11:48
 12/56 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem vennék olyan játékot amit nem akar, de főleg nem erőszakoskodnék meg próbálkoznék ilyen alattomos módon, hogy ide-oda viszem, hátha akkor majd ráeszmél, hogy akar egy babát. Az én kislányom sem akar babát, dinókkal játszik meg plüsökkel, a babáira tojik rá. Az ajándéknak az a célja, hogy aki kapja örüljön, minek olyat adni ami határozottan nem tetszik neki, csalódni fog. Ha ennyire akarod azt a creepy babát ami hasonlít rá akkor vedd meg magadnak, ha ő akarna ilyet akkor már a csalihelyeiden jelezte volna.
 13/56 A kérdező kommentje:

Jó nem ment át. AKAR BABÁZNI! FOLYAMATOSAN BABÁZIK! CSAK NEM EGY BABÁVAL!

Fürdeti, fésüli, dekorálja, öltözteti, csinosítja, dajkálja, altatja, eteti, itatja, ringatja, betakarja, puszilgatja, tanítgatja, szerepjátékozik, csitítja, vigasztalja, kosárban tolja, beszél a kanálhoz, kisautóhoz, plüsselefánthoz.

Ez a babázás. Ő babázik, csak valahogy ezt a folyamatot nem egy babával akarja végezni.

Ha nem akarna babázni, megérteném, de ő folyamatosan ezt csinálja, csak nem egy babával. Gondoltam, ha lenne egy erre alkalmas babája(nem az összefirkált arcú csúnya csecsemőbaba, amit 1 évesen kapott), akkor vele babázna, de valamiért nem vágyik rá. Talán mert nem tudja, milyen jó lehet. Legózni pl utál, pedig szerintem klassz, arra nem akarom rávenni, de a lehetősége adott rá, szuper márkás legoi vannak. Azt hiszem a lehetőséget szeretném megadni, hogy rendes babával babázhasson, de abban lehet ezt nem karácsonykor kellene egy általa vágyott játék terhére..

14/56 anonim ***** válasza:
100%
Akkor vedd meg neki hadd örüljél te is, nincs veszteni valód, csak mellette vedd meg neki azt is amit kér és amire vágyik, ami akárhogy fáj neked nem a hajasbaba.
2020. nov. 13. 11:51
 15/56 anonim ***** válasza:
90%
Készíts neki fakanál babát szerintem!
2020. nov. 13. 11:52
 16/56 anonim ***** válasza:
100%

Én is utáltam babázni. Lego és kinderfigurákkal találtam ki szerepjátékozós sztorikat.

Frankón nem értem, miért erőltetnéd. A lányomnak is van egy plüsse, amivel babázik, többek között azért, mert arra jók a kinőtt csecsemőruhák, és lehet öltöztetni, míg a többi babának speckó és méregdrága göncöt kéne venni.

2020. nov. 13. 11:52
 17/56 anonim ***** válasza:
100%

"AKAR BABÁZNI!"

"de valamiért nem vágyik rá"

tehát NEM akar babázni. ha nem vágyik rá, akkor NEM kell neki. azért ezt nem olyan nehéz kimatekozni

2020. nov. 13. 11:53
 18/56 anonim ***** válasza:
100%
Hat ha a gyereked nem szereti a babakat , akkor a fejed tetejere is allhatsz nem fog jatszani vele.En nem vennek neki, az ajandek lényege, hogy aki kapja oruljon neki , itt meg csak te fogsz orulni neki.Miert nem lehet plussel "babazni" egyebkent,felrobban a fold gondolom ha nem egy hajasbabat etet meg tologat?
2020. nov. 13. 11:54
 19/56 anonim ***** válasza:
100%

A lányom kapott egy Götz Hanna babát a 3. szülinapjára. Tényleg gyönyörű, nagyon jó minőség. A szülinapja előtt 3 hónapon át kellett neki minden este babákról képet vagy videót mutogatni, nagyon szerette volna, vigyáz a játékaira is, így meg mertem venni a nagyszülők nevében, egy nagy közös ajándék volt tőlük. Még nem tud vele teljes mértékben játszani, mert még nem tudja felöltöztetni, de bilire ülteti, levetkőzteti, foglalkozik vele.

Ha ennyire nem érdekelte volna, eszembe sem jut erőltetni, pedig nekem is egy titkos vágyam volt egy ilyen szép játékbaba. Lehet, hogy később igénye lesz rá, és ő maga fogja kérni, vagy lehet, hogy nem, de próbálj meg ne magadból kiindulni, hallgasd meg, amit ő szeretne, mert hiába várod majd, hogy boldog legyen egy baba miatt karácsonykor, nem lesz az, és te is csalódott leszel. Ezt elkerülheted azzal, hogy azt veszel neki, amivel szívesen játszik majd.

Mi elmentünk a játékboltba, kiszúrt ott egy bőrönd formájú orvosi készletet, azóta is azt hallgatom. Engem sem érdekel az orvoslás, de ezt kéri, és ezt kapja karácsonyra, mert tudom, hogy ezzel igazán boldoggá tudom tenni.

2020. nov. 13. 11:54
 20/56 anonim ***** válasza:
100%
Sztem engedj neki teret ebben, világossá tette, hogy nem kell neki baba, és ahogy látható, nem is feltétlenül kell baba ahhoz, hogy dajkáljon, teljesen jó erre a célra a plüsselefant is... nekem is az a véleményem, hogy a baba vásárlásával saját magadat nyugtatnád inkább és nem a gyereket. Az meg, hogy olyat akarsz, ami hasonlít is rá, jaj, ez nekem vmiért ijesztő... gyerekként is kiborított volna a gondolata, hogy egy ram hasonlító élettelen baba figyeljen a sarokból. Brr..
2020. nov. 13. 11:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!