Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vennél karácsonyra babát a...

Vennél karácsonyra babát a gyerekednek, ha nem akar?

Figyelt kérdés

Gondoltam, hogy veszek neki egy rá hasonlító drága 20-30ezres hajas kislány babát. Egyrészt, hogy úgy érezhesse van itthon barátja, kötődjön meg ilyesmi, másrészt mert annyira szépek és biztos szívesen gondolna rá x év múlva, hogy hú, ez az én gyerekkori babám, szívesen továbbadnám a gyerekemnek, vagy milyen jó is volt vagy ilyesmi.

Rettenetesen tiltakozik, pedig még a babaklinikára is elvittem, meg egy rakás játékboltba, hátha beleszeret egy babába, de nem, mindből ki akar menni. A plüssállatait fésüli, azoknak a fülére rak csattot, a kisbabája arcát összefirkálta, a macskát tologatja a babakocsiban és a babaházában sem a minibarbikkel játszik, hanem kockákkal, kanállal, csokipapírral és kisautókkal "babázik".

A szerepjáték megvan, csak nem kötődik babákhoz, barbikhoz, inkább állatokhoz, mütyürökhöz, tárgyakhoz.

Azt gondoltam, hogyha meglátná a megfelelő babát, amiben magára ismer akkor ezt a babusgatós gyerekes szerepjátékosdit nem az evőeszközkészleten élni ki és kellemesebb emlékeket szerezne.

Évi babái, barbijai és egy nagyon régi csecsemő babája van, ilyen nagyobb méretű hajas élethű ráhasonlítója nincs.

Szóval nem az van, hogy erőltetem, hogy babázzon, babázik ő, csak nem babákkal! Nincs testvére, nem is lesz

2020. nov. 13. 11:16
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem vennék neki olyan játékot, főleg ennyi pénzért, ami előre borítékolható, hogy nem fog játszani vele. Nem akar, és pont. Ha te nem akarsz biciklivel járni, mert te kocsival szeretsz közlekedni, akkor hiába fogsz kapni egy biciklit, te sem fogod használni.
2020. nov. 13. 11:19
 2/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem, semmi értelme.
2020. nov. 13. 11:27
 3/56 anonim ***** válasza:
100%
De ez NEKED fontos. Csinaltass egy ilyen babát. Magadnak. Aztán ha nagyobb lesz és tetszik neki, legfeljebb neki adod. Ha nem, akkor meg emlék neked.
2020. nov. 13. 11:28
 4/56 A kérdező kommentje:
Jó, de nincs "rendes" babája, tehát nem tud mihez viszonyítani, a csecsemőbaba az tök régi és ezer forint volt és haja sincs, az évi babák picik és kemények, a barbi meg hercegnős meg sellős és hát egy felnőtt nőt mutat. Egy puha testű, kemény kezű-lábú, könnyen öltöztethető, rá hasonlító élethű baba lenne.. Egyébként ez a biciklis igaz, de csak mert már bringáztam és tudom, hogy nem szeretek. Ha kapnék egy elektromos rollert, amit veszélyesnek tartok és marhaságnak, simán kipróbálnám, pláne ha rajta lenne a kedvenc akármim, vagy a nevem(aztán eladnám, ha nem jön be).
2020. nov. 13. 11:29
 5/56 anonim ***** válasza:
97%
#4 nem értem ez miért probléma. miért nem játszhat azzal amivel akar??
2020. nov. 13. 11:31
 6/56 anonim ***** válasza:
95%

És miért baj ha nem akar babázni? Ha nincs oda a babákért?

Ez csak nrked fontos.

Nagylányom sem babás, sosem volt az, se barbie babás,imádja a plüsseit, a különböző kinder figura nagyságú mütyürőket. Azokkal szeret játszani a babaházban. Sosem erőltettem rá mert felesleges!

A középső imád babázni.

2020. nov. 13. 11:33
 7/56 anonim ***** válasza:
100%
En sem értem. Én sose babáztam. Csak barbieval. Ezek az élethű babák a frászt hozták rám. Nem nagyon örültem volna ha egy ilyet kapok ajándékba.
2020. nov. 13. 11:34
 8/56 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj azzal, hogy nem akar babázni. Én is utáltam a babákat, nem tartottam sokra, ha drágán vettek.

Az okodat se értem kérdező. Hogy barátja legyen? Legyen húsvér barátja az oviban, suliban. Hadd válasszon ő, mihez szeretne ragaszkodni.

2020. nov. 13. 11:38
 9/56 anonim ***** válasza:
100%

Nekem annak idején "kötelező" volt barbie-zni a húgommal.

Annnyira utáltam a babákat, hogy gyakran sírtam...

Nagyon jó emlék, tényleg....

Ne akard ezt a gyermekednek!

2020. nov. 13. 11:44
 10/56 anonim ***** válasza:
100%

NE! Én is ilyen voltam. UTÁLTAM a babákat, és mindig is a plüssökért rajongtam. A nagyanyám csakazért is babát vett nekem, mert "milyen már, hogy nem babázik", és hát milyn meglepő, sosem vettem a kezembe. Olyan nagy sértődés lett belőle, hogy még kamaszként is felemlegette, hogy milyen szép babát vett nekem, de nekem nem kellett.

Most mit lehet erre mondani? Aki nem fogja fel, hogy nem mindenki babás, és helyette mondjuk plüssös... Az ajándékozás arról szól, hogy ÖRÖMET okozz a másiknak. Ha neki a plüss okoz örömet, akkor azzal ajándékozd meg.

Már majdnem 40 vagyok, de az első plüsseim is megvannak még, és még min. 30 plüssöm megvan szanaszét a lakásban, könyvespolcokon, szekrények tetején stb., és most is szép emlékei a gyerekkoromnak. (A másik 30-40 sajnos költözés áldozata lett...)

2020. nov. 13. 11:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!