Vennél karácsonyra babát a gyerekednek, ha nem akar?
Gondoltam, hogy veszek neki egy rá hasonlító drága 20-30ezres hajas kislány babát. Egyrészt, hogy úgy érezhesse van itthon barátja, kötődjön meg ilyesmi, másrészt mert annyira szépek és biztos szívesen gondolna rá x év múlva, hogy hú, ez az én gyerekkori babám, szívesen továbbadnám a gyerekemnek, vagy milyen jó is volt vagy ilyesmi.
Rettenetesen tiltakozik, pedig még a babaklinikára is elvittem, meg egy rakás játékboltba, hátha beleszeret egy babába, de nem, mindből ki akar menni. A plüssállatait fésüli, azoknak a fülére rak csattot, a kisbabája arcát összefirkálta, a macskát tologatja a babakocsiban és a babaházában sem a minibarbikkel játszik, hanem kockákkal, kanállal, csokipapírral és kisautókkal "babázik".
A szerepjáték megvan, csak nem kötődik babákhoz, barbikhoz, inkább állatokhoz, mütyürökhöz, tárgyakhoz.
Azt gondoltam, hogyha meglátná a megfelelő babát, amiben magára ismer akkor ezt a babusgatós gyerekes szerepjátékosdit nem az evőeszközkészleten élni ki és kellemesebb emlékeket szerezne.
Évi babái, barbijai és egy nagyon régi csecsemő babája van, ilyen nagyobb méretű hajas élethű ráhasonlítója nincs.
Szóval nem az van, hogy erőltetem, hogy babázzon, babázik ő, csak nem babákkal! Nincs testvére, nem is lesz
NEKED nem ment át:
"Fürdeti, fésüli, dajkálja, altatja, eteti, itatja, tanítgatja, szerepjátékozik, csitítja, vigasztalja, beszél hozzá" - ezek NEM CSAK a babázásra vonatkoznak! Ez minden állattartó számára rutin.
Nem te nem fogod fel kedves kérdező!
A lányod babázik szerepjátékozik csak nem babával! Ezt értad meg végre. Van babája de nem érdekli.. Ennyi. Hagyd azzal babázni amivel akar. Akkor vegyél neki babát ha ő kéri különben ott fog porosodni a sarokban.
Te leszel az az anya, anyós aki majd mindenbe beleugat és mindenki másnál mindent jobban tud.
Amíg nem kezded tönkre tenni az anya lánya kapcsolatot köztetek, hagyd abba. Minél nagyobb lesz annál jobban fel fogja fogni hogy korlátozod őt.
Lehetőséget biztosítanék neki, hogy ki tudjon bontakozni.. Nem erőltetek semmit, amit nem akar, egy kupac játéka van, amikhez hozzá se szagol, mert nem szeret velük játszani, de vannak, volt lehetősége kipróbálni és nem erőltetem, hogy na most legózzunk, mert építeni nem szeret, hiába tartom hasznosnak. Azt, amit egy babával lehet csinálni viszont szereti és magától csinálja, ezért nem fér bele a világomba, hogy tárgyakat babusgat babák helyett. Ez valami olyan, amiben kiteljesedhetne, amit szeret csinálni, tehát fontos. Nem fogok új villákat venni, hogy a csattok csinik legyenek rajta..
Az mondjuk egy jó ötlet volt, hogy vegyek magamnak egyet. Már ki is néztem, egy gyönyörű paola reina cristi baba, na meg nem karácsonyra fogja kapni(hacsak nem alakul benne ki a vágy), hanem majd "csak úgy", hogy ne rontsam el a karácsonyát egy nem vágyott ajándékkal, de azt fenntartom, hogy attól, hogy valaki nem vágyik valami, még értékelheti sőt lehet a kedvence, pláne ha nem ismeri az adott dolgot, mert sosem volt neki.
Te szeretnél karácsonyra egy Jane Austen regényt. A férjed elmondja neked, hogy ő a Brontë nővérektől venne neked, mert csak. Te kéred, hogy ne, mert nem szereted a Brontë nővérek írásait, a Büszkeség és balítéleted kéred. Majd ott van a fa alatt az Üvöltő szelek. Örülsz neki? Kevésbé akarod az Austen regényt? Megelégszel azzal, amit eddig kifejezetten nem szerettél volna?
Na ugye... azért mert valaki valamikor eldöntötte, hogy egy kislánynak babáznia kell, még egyáltalán nincs így. Nem kell ráerőszakolni semmit, hiszen te sem örülsz, ha csak azért is azt kapod, amit direkt nem kértél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!