Mast is ennyire lefaraszt egy tobb (kis)gyerekes csalad ellatasa?
Nekem is 4 gyerekem van, 5.5 év van a legkisebb és a legnagyobb között. Nagy adagokat főzök, elég 2 napra, ha úgy adodik, le is fagyasztok 1-2 adagot. Nálunk szigorúan egyszerre eszik mindenki, ezt szokták meg kicsi koruktol kezdve. Nekem sincs segítségem, a férjemmel ketten végzünk mindent. Az ételrendelés szintén nem játszik nálunk, amennyi kaja elfogy, annyit képtelenség lenne rendelni. Én nagyon szeretek főzni. A gyerekeknek kicsi koruk ota be kell segíteniük: terítenek, elrakják a szennyes edényt, berakodnak a hűtőbe (persze csak az egyszerűbb dolgokat), felseprik a morzsákat, kirázzák az asztalterítőt.
Szerintem probáld meg te is bevonni őket amibe csak lehet!
Mi csak öten vagyunk. Alapesetben csak magamra főzök hét közben, a többiek esznek ebédet. Hétvégén kell ötünkre.
Aztán jött a tavaszi karantén. Egy idő után azt éreztem, megmakkanok, hogy minden áldott nap főznöm kell, ráadásul olyat, amit mindenki megeszik, és annyit nem tudok, hogy másnapra is maradjon mindenkinek. Rohadt fárasztó volt.
Nekem sokat segített ez az oldal.
Illetve, ha van meleg kaja, nem kell azt adni nekik vacsira is. Szoktasd rá őket, hogy a vacsora mindig hideg. Így marad másnapra is meleg étel.
Ami még nekem segített, hogy lehet kelt tésztát is enni ebédre. Pl egy töltött kenyér, egyszerű elkészíteni, és hatalmas adag. Ha duplázol két napra is elég.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!