Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Összetörték a lányom szívét....

Összetörték a lányom szívét. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Van egy 5 esztendős csuda érzelmes kislányom.

Meglepően nagyon szerelmes egy 9 éves fiúcskába, és ma közölte vele a fiú elég csúnyán hogy idézem:" nekem ez 3ezresen kínos, és idegesítessz"

A lánykám vigasztalhatatlan, és kérdezte tőlem hogy:

"Anya mit csináljak ha mindig ő jár a fejembe? Hogy szedjen ki onnan?"

Tudom, tudom ilyen az élet, azt is tudom hogy nyilván az élet ezen része nem ennyi idősen kezdődik.

De mit mondjak ennek a drága gyermeknek? Hogy értessem meg vele hogy azért érezze hogy attól az a fiúcska még nem rossz, mert nem úgy érez?

Egyébként nem volt tapintatlan a lányom, csak annyira tipikusan hozta a "tüneteket"..Zavarba jött, nem lehetett a fiú közelében megpuszilgatni, megölelgetni..És mi felnőttek erre mindig nagyon felfigyeltünk. Szerintem ez zavarta ezt a fiúcskát..

2020. okt. 30. 23:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%
Változó szerelem a film címe, a lány és a fiú szemszögèből is meséli a dolgokat!
2020. okt. 31. 07:13
 12/15 anonim ***** válasza:
54%

Ez tenyleg nafyon gáz, hogy szülő létetekre ennyire semmibe veszitek egy gyerek érzéseit. Aztán csidalkoztok később..

Teljesen mindegy hogy ti mit láttok ebbe és tudjátok, hogy a jovoben ennek valószínűleg nem lesz jelentősége, egy gyerek a jelenben él! Plussz, sokkal erősebben, intenzívebben éli meg az érzelmeket, mert a felnőttek még nem törték le a nem törődömséggel, pöcs hozzáállásukkal. Fúj de gázok vagytok.

2020. okt. 31. 08:21
 13/15 anonim ***** válasza:
46%

Arany középút!

Nem kell semmibe venni, de túlságosan felfújni sem.

"Sajnálom, de úgy tűnik nem ő az igazi. Szerencsére fital vagy még, megismersz majd kedvesebb fiúkat is."

Vagy valami hasonló.

"Egyébként nem volt tapintatlan a lányom, csak annyira tipikusan hozta a "tüneteket"..Zavarba jött, nem lehetett a fiú közelében megpuszilgatni, megölelgetni..És mi felnőttek erre mindig nagyon felfigyeltünk. Szerintem ez zavarta ezt a fiúcskát.."

Ez a része viszont ciki. 5 éves ellöki a szüleit egy fiú miatt. Mondjuk nem tudom mikor és milyen intenzitással puszilgatjátok, ölelgetitek, de hogy egy gyors puszi ne férjen bele a szintén még kisfiú előtt. Én nem engedném, hogy ilyen szinten a felnőttet játsza.

Valószínűleg a kisfiú is érezte, hogy ez így nevetséges.

2020. okt. 31. 09:42
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt látom, hogy létezik persze az ovis, kisiskolás szerelem és fontos is az adott gyereknek, nem is szabad kinevetni... de még elég képlékeny, inkább szerepjáték ez is. Nálunk is főleg a lányok nagycsoporttól mindig felosztották a fiúkat (fiaim vannak), és tartottak esküvőket meg játszottak (volna) papás-mamást, sőt volt, aki csókolózni is akart. A fiúk meg többségében (tisztelet a kivételnek) ilyenkor még menekülnek, mert pont ebben a korban minden ciki, ami lányos. Ez van. Nem kell se kinevezni, se nagy ügyet csinálni belőle, csak vigasztald meg.
2020. nov. 1. 13:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nagyon ráakaszkodott a kislány a srácra, nem, vagy miért mondta durván neki, hogy idegesítesz?

Beszélgessetek róla, hogy nem kell máskor ennyire ráakaszkodni másokra, mert nem mindenki szereti, vagy viseli el ezt.

A kis lelkivilágát is pátyolgassátok, fontosak az érzései, de nyilván a kissrácé is.

2020. nov. 4. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!