Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy mondjam el apának hogy...

Hogy mondjam el apának hogy összetörtek a telefonom?

Figyelt kérdés

Azon néztem a receptet,leejtettem és betört a kijelzője.Ugyanúgy használható,érzékeli ha hozzányúlok,be lehet kapcsolni,csak éppen nem szép látvány.Apa is úgy kapta,tehàt ő sem fizetett érte,viszont tudom hogy alapból sokba kerül.Nagyon félek :( mit csináljak?

13/l

2015. júl. 9. 13:17
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Egészen pontosan mitől félsz? Elmondani neki? Miért, szerinted hogyan reagálna? Miért félsz az édesapádtól?

Ilyen megesik, nem tehetsz róla, akkor sem, ha leejted, mindenkivel történnek ilyen dolgok.

2015. júl. 9. 13:18
 2/21 A kérdező kommentje:
Megverni nem fog,viszont kiabálni és elvenni a gépet,tévét igen :( Ezt mondjuk nem értem mert véletlen volt,de megértem hogy mérges :(
2015. júl. 9. 13:21
 3/21 schocko ***** válasza:
49%
Nem kerül sokba egy előlap csere, ettől komolyabb gondok is akadnak az életben...
2015. júl. 9. 13:23
 4/21 anonim ***** válasza:
33%

Ideje lenne megtanulnod, hogy semmi nem marad titokban. Olyan sincs, hogy valami varázslással a következményt el lehessen kerülni.

Szépen megmondod, mi történt. Aztán elviseled a következményt. Túl fogod élni, hidd el. És talán édesapád normálisan fogja fel a történteket.

2015. júl. 9. 13:23
 5/21 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem lehet eltitkolni,mert attól csak mérgesebb lesz :( Előbb inkább anyuval beszélem meg,utána apuval :(
2015. júl. 9. 13:25
 6/21 A kérdező kommentje:
Megnéztem,érzékelni sem érzékel :(
2015. júl. 9. 13:29
 7/21 anonim ***** válasza:
96%

Mondd el őszintén, ami történt és azt is, hogy nagyon sajnálod, tudod és megérted, hogy mérges lesz, de már nem tudod meg nem történtté tenni. Sajnos ez egy ilyen dolog.

Az viszont nagyon szomorú érzés a számomra, hogy félsz a saját apukádtól, és még jó, hogy megverni nem fog, ez elég alapvető. Nem tudom, mire jó, ha így megfélemlít, tiszteletet nem vív ki vele... de ez már szülői dolog, azért tudnék vele beszélgetni, bár lehet, hogy nem is figyelne arra, amit mondok, de nem helyes így nevelni egy gyereket.

2015. júl. 9. 13:32
 8/21 A kérdező kommentje:
Amúgy nagyon szeretjük egymást :) Sok dolgot vele beszélek meg :) Csak ha kiabál,akkor borzalmasan félek :( Nem tudom mitől,de nagyon :(
2015. júl. 9. 13:49
 9/21 anonim ***** válasza:
96%
Sajnálom! :( Egy nyugodt pillanatában, amikor jó a hangulatotok és másról beszélgettek, mondd el neki, hogy milyen érzés, amikor kiabál. Csak add meg a lehetőségét annak, hogy tudjon róla, akkor az is lehet, hogy majd jobban odafigyel ilyenkor, és csökken benned a félelemérzet is, valamint javul a kapcsolatotok. Ezen most ess túl valahogy, aztán várd meg a megfelelő pillanatot és meséld el neki ezt! Jó apa akar lenni, biztosan, és nem tudja, hogy milyen hatása van annak, hogy kiabál. Segíts neki! :) Én örülnék, ha ilyen visszajelzéseket (is) kapnék majd a tini gyermekemtől, hisz mindketten egy cél érdekében cselekszünk, hogy jó legyen a kapcsolatunk és bármikor, bármivel fordulhasson hozzám. N31
2015. júl. 9. 13:54
 10/21 A kérdező kommentje:
Rendben :)
2015. júl. 9. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!