Hogyan értethetném meg a három éves unokahúgommal, hogy
a telefonom nem játék, és nem játszhat vele, ha minden
egyes alkalommal mikor elveszem tőle, elkezd hisztizni és
zokogni, de olyan szinten, hogy nem kap levegőt?
Figyelt kérdés
Tudom, nem kell odaadni neki, meg megmutatni, hogy egyáltalán van nálam telefon, de ma éppen telefonálnom kellett, mikor végeztem, és látta, hogy visszarakom a kabátzsebembe, akkor odament a kabátomhoz, és kivette a kabátzsebből. Hiába szólok rá, hogy nem szabad, csak azért is elveszi. Rácsapni nem szeretnék, meg nincs is jogom hozzá. Viszont nagyon kiakasztanak az ilyen helyzetek, egyszerűen nem tudom hogyan kezeljem. Később pedig engem tolt le a nővérem, hogy mért nem vagyok erélyesebb. Egyébként jól megvagyunk, millió puszit kapok tőle mindig, simán menne a gyermekvigyázás, ha nem lenne ennyire oda a telefonomért.
Elveszed és hagyod, hogy kihisztizze magát. Nem fog megállni a növésben.
2015. febr. 6. 20:56
2/14 anonim válasza:
El kell venni tőle és nem foglalkozni vele ha hisztizik. Akkor abbahagyja. Illetve tereld el a figyelmét egy másik dologgal és állítsd be azt a másik dolgot sokkal érdekesebbnek mint a telefonod.
2015. febr. 6. 20:58
3/14 anonim válasza:
Nekem is ekkora a gyerekem. Én egyszerűen billentyűzárat teszek a telóra és 3 perc után megunja hogy hiába nyomogatja nem történik semmi:) Az alatt a 3 perc alatt meg ott vagyok a közelében, esélye sincs ledobni.
2015. febr. 6. 20:59
4/14 anonim válasza:
Ha 100X elveszi, 101X is el kell neki magyarázni, hogy ezt nem szabad, miért nem szabad és el kell venni tőle a telefont. Ha hisztizik, hát hisztizik. Ha ez nem megy akkor vegyél érzékeny búcsút a telefonodtól, mert előbb vagy utóbb el fog fáradni, ha nem is esik áldozatul valami remek ötletnek (megrágja, beleönt valamit, megnézi, hogy a halak telefonálnak-e), akkor esetleg leejti, mikor próbálja titkolni, hogy megint elvette...
2015. febr. 6. 21:02
5/14 anonim válasza:
Ez egy amúgy is nehéz kor. Ha kell, türelmesen, akár ötvenszer is mondd el, hogy nem és legyél hajthatatlan.
De csináld következetesen. Vagy egyáltalán ne add oda, vagy ha igen, akkor is feltételekkel. Pl nem rohangálhat vele vagy evés közben, hanem mondjuk ha leül a kanapé egyik sarkába és nyugodtan játszik vele. Amint megszegi a szabályt, pl. feláll és elkezd szaladni, akkor azonnal vedd el tőle és vissza ne add, ha a földhöz veri is magát, akkor se.
2015. febr. 6. 21:04
6/14 A kérdező kommentje:
Próbálom elterelni a figyelmét, hívom játszani, dobom neki a labdát, de egyszerűen nem reagál.
Egyébként belegondolva tényleg ez az egyetlen megoldás, hogy hagyom, hogy kitombolja magát.
Ő ki tudja oldani a billentyűzárat, meg simán megkeresi a játékokat, elleste hogyan kell a nagyobb testvéreitől.
2015. febr. 6. 21:07
7/14 anonim válasza:
Kapjon egy játékmobilt. Emlékszem nekem is volt. :D
2015. febr. 6. 21:09
8/14 anonim válasza:
Változtasd meg a billentyűzárat. Nem hiszem h matekzseni és kiszámolja milyen kombinációk jöhetnek szóba és szisztematikusan végigpróbálgatja:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!