Ismerős gyereke belerakta a telefonom az akváriumba (tönkrement). Hogyan kezeljem a dolgot?
A gyerek 3 éves, Amikor kimentem WCre elvette az asztalról a telefont és belerakta az akváriumba, úgy találtunk rá hogy áll előtte egy sámlin és nézi mi történik. Nem tudom miért tette (talán mert halas háttérképem van, nem tudom). Mindenesetre a telefon tönkrement és nem javítható. (Azt mondták a szervízben, hogy majdnem annyiba kerülne javítani mint egy új).
A gond az, hogy nem volt olcsó (Lumia 1520). Első fizetésemből vettem majdnem fél éve.
A szülők elintézték annyival, hogy leszidták a kisfiút és hevesen bocsánatot kértek. A kár megtérítésére nem tértek ki. Akkor nem pedzegettem, előbb elvittem a szervízbe.
Viszont én most elég pipa lettem, mert most közölték a szervízben, hogy mi a helyzet. Mit tegyek? mi ilyenkor a norma? Fizettessem ki? Eléggé bosszant a dolog. A család anyagi helyzete nem olyan fényes, hogy farzsebből előrántsanak ennyi pénzt, én is pályakezdő vagyok nekem se aprópénz.
24/F
A gyereket nem érzem sárosnak, korából adódóan ő még nem fogta fel, hogy miért nem dobunk vízbe telefont.
A szülők részéről...hááát, igen, ilyenkor ők a felelősek. Esetleg részleges kártérítést kérni tőlük, ha annyira rossz az anyagi helyzetük? Vagy részletekben rendezzék?
Annyi a helyzet kellemetlensége, hogy gondolom már pár órája/napja történt, utólag felhozni kellemetlen, akkor és ott megfelelőbb lett volna pénzt kérni, ha maguktól nem tették meg.
De mondhatod, hogy gondolkodtál, lenyugodtál, mert felzaklatott a dolog és szeretnéd megkérni őket, hogy legyenek szívesek legalább részben állni az okozott kárt.
Nekem 4 éves lesz a fiam, így tudom, hogy milyen egy 3 éves gyerek. Nem igen lehet felügyelet nélkül hagyni és én sem hagyok elől olyan dolgokat, amiket nem kéne, mert bármi történhet. A kicsi gyerekek ilyenek, kíváncsiak, minden érdekli őket és még nincsenek tisztában a dolgok értékével, ezért kell a szülőnek figyelni, illetve elmagyarázni, hogy mit lehet és mit nem. És ezzel a szülőknek is tisztában kellett volna lennie, vagyis ha vendégségbe megyünk valahová a fiunkkal, akkor figyelünk rá, hogy ne piszkáljon, ne nyúljon olyan dolgokhoz, amihez nem kéne és az egyik szemünk mindig rajta van.
Jóhogy nem állsz neki átrendezni a saját házatokat, csak mert odamennek vendégségbe egy gyerekkel, akire nem figyelnek.
Egyértelműen kifizettetném a szülőkkel az egész kárt! Legközelebb majd ha elmennek vendégségbe, akkor figyelnek is a gyerekükre. És elmondom még egyszer, hogy magam is szülő vagyok, de ha bárkinek a dolgában kárt tenne a gyerekem, eszembe nem jutna nem egyből felajánlani, hogy megtérítem a kárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!